McLaren F-Kanal Kararı İçin Spa'daki Performansı Bekliyor

yazar:

kategori:

Çarşamba günü McLaren İdari Sorumlusu Jonathan Neale, takımın son kararı vermeden önce F-kanalın Spa’daki performansını görmek istediklerini belirtti.

Neale: “(Monza’da F-kanalı) kullanma veya kullanmama seçeneğine sahibiz. Şu anda bütün seçeneklere bakıyoruz. Spa’daki düzlük sonu hızlarını dikkatlice inceleyeceğiz ve sonraki hafta karar vereceğiz”

Takım, F-kanalın önemli bir düzlük avantajı sağlamasına rağmen düşük yere basma kuvveti gerektiren pistlerde bu sistemin kazancının, kayıplarını karşılayabileceğinden emin değil.

Neale: “Durum tamamıyla, toplam aero verimliliğinde nerede olmak istediğinize bağlı. Yere basma kuvveti ve düzlük sonu hızının belli olduğu Formula 1’de bir sürü güdüsü eğilimi var.”

“Diğer takımlar da F-kanala sahip ve düzlük hızında iyi performans gösteriyorlar. Eğer biz (f-kanaldan) bir avantaj sağlayacağımızı düşünürsek kullanacağız. Eğer (f-kanalı) kullanmanın dezavantajını ortadan kaldırmak ve arka kanadı daha etkili hale getirmek işe yararsa bunu yapacağız. Ama iş tamamıyla ince ayarlarla ilgili. Bu, sizin bir yarışı kazanıp kaybetmenizi sağlayacak kadar büyük bir fark yaratmayacak.”

Neale, Red Bull ve Ferrari’nin ön kanatlarıyla ilgili durumu hâlâ anlayamadıklarını belirtti.

Neale: “Görüntüleri gördüm ve o araçların neden o şekilde kullanıldıklarını izah edemiyoruz. Araçlara uzunca süre baktık ama bu bizim açımızdan sadece söylentidir; FIA ve o takımların görüşmesi gereken bir konudur”

“Öyle farz ediyoruz. Çünkü Charlie (Whiting, FIA Yarış Sorumlusu), önümüzdeki yarışlar için bir açıklama yaptı. Bir mesele vardı. Bunun üzerine hepimiz FIA ile birlikte çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. Lotus T125 hakkında burada bir şey göremedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_42410701/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42410701
    arkadaşlar bilgi sahibi olabilirler konu baya aittir.

  2. umutsuz açıklamalar devam ediyor

    yok yok rb6'nın şampiyon olacağına iyiden iyiye inandım artık.

    vettel bu yıl şampiyon olamazsa, hemde webber gibi bir takoza karşı, gitsin kumda oynasın bu kadarda ağır konuşuyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir