Raikkonen: " Vettel, F1'de ki En İyi Adam"

yazar:

kategori:

Spox: Kimi, artık bir ralli pilotu olarak F1 ile WRC’nin arasındaki farkları söyleyebilir misin ?

KR:Çok basit; Her şey. Birbirinden farklı iki disiplinden söz ediyoruz.  F1’de hava ya da zemin şartları sürekli değişmez.Genellikle aynıdır ama rallide şartlar sürekli değişkendir. Aracınızı – 25 ° C’de test ettiğinizi bir düşünün.

Spox:Kulağa çılgınça geliyor öyleyse bu durumu seviyor olmalısınız…

KR:Evet, gerçekten seviyorum. Benim için yeni bir mücadele ve kariyerimdeki en zorlu mücadelem. Çok heyecan verici.

Spox: Öyleyse bu F1 fanlarınız sizi asla bir daha F1 aracında yarışırken göremeyecekler anlamına mı geliyor ?

KR: Bunu söylemezdim. Göreceğiz. İlk olarak sezonu bitimeliyiz daha sonra oturup bazı şeyleri netleştireceğiz. Bekleyip göreceğiz.

Spox: F1’den söz açılmışken asfalt zemili ralliler senin için daha kolay mı ?

KR: F1’de 9 yılımı yarışarak geçirmem asfalt zeminli rallilerde bana avantaj sağlamıyor. Çünkü F1’de ki asfalt ile WRC’de ki yolun zemini birbirinden oldukça farklı. WRC’de yollar tümsekli ve tutunma seviyeleri sürekli değişebiliyor. Bir sonraki köşeyi döndüğünüzde daha önce geçtiklerinize göre koşullar çok farklı olabiliyor.

Spox: Almanya’yı yedinci olarak tamamladın. Aldığın sonuçtan memnun musun ?

KR: Evet. Elbette F1’de bu sonucu alsaydım mutlu olmazdım ama hafta sonunun benim için iyi geçtiğini düşünüyorum. Aslında her ralliye finişi görmek ve daha fazla tecrübe kazanmak için çıkıyorum.

Spox: Neden F1’de yarışmıyorsun?

KR: Ferrari’de güzel ve unutulmaz 3 yıl geçirdim. Bir çok güzel anım oldu. Bu 3 yılımı Dünya Şampiyonluğu ve takımımın 2 kez takımlar şampiyonluğu kazanmasına yardım ederek taçlandırdım. Daha sonra Mclaren ile görüşmeye başladık. Ne yazık ki onlar ile beraber piste çıkamadım. Şu an ralli pilotuyum.

Spox: Ferrari’yi senin için özel kılan nedir ? 

KR: Ferrari’de her şey gelenekler ile doludur ama aynı zamanda duygular ile de doludur. Marenello’da ki zamanım bir takımdan öte bir aile gibi inanılmaz mutluluklar yaşadığımız bazen ise sorunlarla boğuştuğumuz  anlar ile geçti. İtalyanlar ile kaynaştığım söylenemez ama aramızda duygusal bağlar kurduğumuz ortak noktalarımız vardı. Ben Ferrari’ye her şeyimi verdim. Ayrılmamdan sonra bile birkaç kez beni aradılar. Aramızda her zaman güzel anılarımız olacak.

Spox: Ferrari için kazandığın 9 zaferin var. Hangisi en iyi zaferindi?

KR: Aslında en iyi olarak düşündüğüm 3 zaferim var. Kesinlikle birincisi 2007’de ki Melbourne galibiyetim. Daha iyi bir başlangıç olamazdı. İkinci olarak ise geçen sene yetersiz bir araçla kazandığım Spa galibiyetim. Üçüncü olarak ise Dünya Şampiyonluğunu kazandığım Interlagos zaferim.

Spox: Robert Kubica’nın takım arkadaşı olacağınız yönünde söylentiler var. Daha önce de birçok takım ile isminiz geçmişti…

KR: Eğer yarışmak isteseydim şu an gridde olurdum ama benim hemen kabul edeceğim makul bir teklif gelmedi. Bu yüzden bu sene rallide yarışmaya karar verdim.

Spox: Şu an F1’de yarışmamanıza rağmen en fazla kazanan 3. isimsiniz …

KR: Ferrari ile olan anlaşmamdan dolayı.

Spox: Pirelli’nin 2011 lastiklerini test etmeniz için size teklifte bulunduğu doğru mu ?

KR: Bu konuyu menajerim Steve ile konuşmanız gerekiyor.

Spox: Şu an F1’i dışarıdan izleyen biri olarak sizin canınızı sıkan şeyler nedir?

KR: F1’de yarışmaktan önemli birçok şey var. Çok fazla politik ve kimse ne düşündüğünü korktukları için söyleyemiyor. 

Spox: F1 daha fazla mı takip ediyorsunuz ?

KR:Şu yakınlarda mı ? Hayır, önemli haberlere bakıyorum, bazı yarışları izliyorum.Bazen zamanım varsa arkadaşlarım ile takılıyorum. Genellikle Sebastian ile badminton oynuyorum.

Spox: Sence Dünya Şampiyonluğunu alabilecek mi?

KR: Evet bence kazanan Vettel olacak ama bunun yanı sıra Seb F1’deki en iyi adamdır.

Spox: Bir moda kolleksiyonu çıkarttın. Bu nereden aklına geldi ?

KR: Kaskımı da tasarlayan Uffe Dizayn’da çalışan bir arkadaşım ile beraber çalıştık. Giyim tarzım benim için önemlidir. Kolleksiyon şapka, bere ve bazı kıyafetlerden oluşuyor. Umarım insanlar çıkarttığımız giysileri beğenirler. Çünkü benim beğendiğim tarz bu: Rahat ve Cool ! 

 


Yorumlar

  1. zembilci;keser döner sap döner;gün döner hesap döner.
    gün gelir mercedes rekabetci olur.yada rosberg rekabetci bi takıma gider.

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun rosberg yanlış anlamadıysam ama daha çok beklicen 1.olması için önce bi iddialı olsunda rosberg sonra gel karşıma kardeşim

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun rosberg yanlış anlamadıysam ama daha çok beklicen 1.olması için önce bi iddialı olsunda rosberg sonra gel karşıma kardeşim

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun rosberg yanlış anlamadıysam ama daha çok beklicen 1.olması için önce bi iddialı olsunda rosberg sonra gel karşıma kardeşim

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun rosberg yanlış anlamadıysam ama daha çok beklicen 1.olması için önce bi iddialı olsunda rosberg sonra gel karşıma kardeşim

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun rosberg yanlış anlamadıysam ama daha çok beklicen 1.olması için önce bi iddialı olsunda rosberg sonra gel karşıma kardeşim

  7. zembilci hangi dünyadasın sene başından beri rosberg diyorum hani senin alonsoyu geçip 3.olmuştu alonsoda 4.olmuştu işte o rosberg.

  8. @Faster inside
    Başında o şapka varken başka bir isim telaffuz edilemezdi.
    Evet şu aralar gazeteciler de tatilin bitmesini dört gözle bekliyorlardır.F1 haberlerindeki boşluğu doldurup ilgi çekebilmek için Kimi'nin etrafında bir haftadır pervane olmuşlar.Burada Kimi'yi suçlamayınız.Gazeteciler sadece bir cümleden, birden fazla demeç çıkarabiliyorlar.Hele şu yukarıdaki soru-cevap metninden en az 50 tane Kimi haberi çıkarabilirler.Şimdi buradan sonuçla yola çıkarak,Kimi çok konuşuyor veya her lafa atlıyor,biraz da işine baksın diyemeyiz.Fernando'yu her fırsatta çok konuşuyor diye eleştirenler belki de bu yazdıklarımdan birşeyler anlarlar.
    Kimi'nin bir karara varması için sürekli geri dönüş hakkında soru sorup adamı bunaltanlar,öyle sanıyorum ki hem bizleri hem de fanlarını bunaltıyorlar.Kimi geri dönecektir ama istediği şartlar oluştuğu zaman.
    Favorinin bol olduğu bu sezon Kimi'yi de gridde görmek isterdim.
    Kimi'nin,Fernando'nun yaptığı gibi zayıf araçlarda bir iki sene yarışıp uygun zamanı bekleme gibi bir düşüncesi F1 tutkusunu da yanına alarak kaybolmuştur.Olacaksa en iyi araç olsun, olmasa da wrc var demektedir.

  9. FAster Inside avatarı

    Bana da paramı redbull verse , hele buda çuvalla olursa, bence redbull 7 sülalesini sayarım en iyiler kategorisinde :))

  10. Hakan bak burayı okuyorsan önceki Kimi haberinde döktürmüştüm senin için.:)
    Board'dan düşünce arka sayfalara düşmüş haber.

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben bu sezondan bahsetmiyorum f1 in genelinden bahsediyorum ayrıca çoğu yarışta en sona düşmesine rağmen en üstelere çıkmayı bilmiştir

  12. En az hata mı. Sene başından beri bir sayın bakalım kaç hata yapmış diğerleri kaç hata yapmış. Elinizde bir oran tablonuz olsun.
    Adam bu sene en yapılmayacak, yapmadığı hataları yapıyor ki bunu fanlarıda söylüyor…

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hata insanlar içindir ama f1 de en az hatayı her zaman alonso yapmıştır sezon içinde şanssızlıkalrı demiyorum kendi hatası ayrıca kimiyi f1 den atamayan tek benmiyim acaba yorumları ii oku jetman senn bana yağmur yağdırabilmen için önce f1 de tuttuğun bi pilotun olması lazım wrc deki adamla olamz bu iş önce bi pilot tut sen kendine sonra gel karşıma

  14. ve zembilci takipçinim.alonso hata yaptığı an yağmur gibi yağdıracağım onunla ilgili olumsuz durumları.dua et hata yapmasın.bununda sorumlusu sen olacaksın zembilci

  15. ve kimi hiç bir zaman takım arkadaşının büyüklüğünden korkmamıştır.o sürüşünü yapar takım arkadaşın eker.bu sözümüde anlayan anlar.söz konusu kimi olunca bazen böyle çok yazabiliyorum ama mazur görün.çünkü kimi yi hep tek geçerim.

  16. ve kimi dönerse muhtemelen mclaren ile dönecek.yani 2012 olabilir.hamilton-kimi ikilisi.tacettin silsüpür gibi silip süpürürler ortalığı.

  17. zembilci
    rai artık wrc de f1 e döner yada dönmez
    alonso gözünün önüne baksında şampiyon olsun.rakibi rai değil
    rakibi webber-vettel-hamilton-button
    bırakın artık rai yi.

  18. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca rb6 da vettel değilde alonso olsaydı çoktan şampıyonada baya bi fark açmıştı yerinde alonso olsaydı istanbul parktaki o kaza olmazdı 43 puan çöpe gitmezdi o yüzden vettel bi süre daha çaylak olarak kalmaya dewam edecek

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca rb6 da vettel değilde alonso olsaydı çoktan şampıyonada baya bi fark açmıştı yerinde alonso olsaydı istanbul parktaki o kaza olmazdı 43 puan çöpe gitmezdi o yüzden vettel bi süre daha çaylak olarak kalmaya dewam edecek

  20. Nebuchadnezzar Tarih 26.08.2010 14:37:30

    "Şu aralar raikkonen bir wrc pilotuna göre çok konuşmaya başladı.."

    arkadasim bir wrc pilotunun konusma standartlarini belirt de biz de ogrenelim. bilmiyoruz cunku. en azindan ben merak ediyorum.

    hem merak etme geri donmez. oyle bir ihtimalin varligi bile seni rahatsiz ediyor anlasilan. rahat ol, uykularin kacmasin 😀

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonene o kadar soru sorulmuş ve o soruların içinden en tahrik dolu olanı seçilerek başlık yapılmış.Vettel iyi bir adam olabilir,yakışıklı da olabilir,hayırsever birisi de olabilir ama asla iyi bir pilot olduğunu düşünmüyorum.Zaten raikkonenin iyilik yakıştırmasını massa hamilton ve alonso için kullanacağını sanmam.
    Şu aralar raikkonen bir wrc pilotuna göre çok konuşmaya başladı..Geri dönmeyeceğim diyor sonra da bekleyip göreceğiz diyor.Taraftarları için net bişey söylemesi lazım.

  22. İşin aslı Kimi gibi bir yetenekli pilotun WRC'den çok fazlalığı var. Kimi kim, ralli pilotları kim. Kimi yanlış zamana denk
    geldi sadece. Bu serideki skorlarının açıklaması çok da zor değil. Halledilecek bazı ufak meseleler var o kadar.
    Yoksa F1'deki başarı gösterememiş bir pilot bile rallicilerden çok daha üstün yetenektedir. WRC sadece işin biraz tepesi o kadar.

    Ne kadar ilginçsiniz ya adamın arkadaşlığını sorguluyorsunuz. Size ne ya:) adam en iyi adam demiş bunu doğru anlamak ne kadar zor.

  23. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    çok fazla kaşınıyor seneye bence geri dönecek. webber şampiyon olamazsa redbulla olursa renulta gelir gibie geliyor.

    en iyi adam seb derken. pilot olarak dediysen yazık o f1deki 9 senene. insan olarak dediysen neye dayanarak dedin. bi buemiyi bi jaime yi chandoku ne kadar tanıyorsun

  24. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Seb Kimi'nin arkadaşı.Onun en iyi pilot değil en iyi adam olduğunu söylemiş.Bende onun yerinde olsam arkadaşımın en iyi olduğunu söylerdim.Anlaştığı için ona göre en iyi kişi odur.

    "F1'de yarışmaktan önemli birçok şey var. Çok fazla politik ve kimse ne düşündüğünü korktukları için söyleyemiyor."
    Bu korktukları için söylemiyolar sözü beni fazlaca düşündürdü ve bana fazlaca doğru geldi.

    Ferrari'de kazandığı zaferleri bir sıraya koyarsak bencede ilk üçü Melborne,Spa ve Interlagos.Ama F1'de kazandığı zaferler sorulursa durum değişir.Çünkü 2005 ve 2003'te Mclaren adına kazandığı her zafer bence özel ve güzeldir.

  25. Neden daha da vahim =) Kimi kendine yakın bulduğu için söylemiş Vettel'i orası açık.

  26. Kimmppa; eğer dediğin gibiyse durum daha vahim 🙂 bence f1deki en 'adam' jenson button.

  27. En iyi Seb derken en iyi pilot Vettel anlamında demiyor. İnsan anlamında arkadaş anlamında söylüyor. Hamilton Alonso Schumi varken en iyi pilot Seb demez Kimi En iyi adam demiş farkındaysan 😉

  28. Sanki çok belli etmesede geri dönmeyi kendiside istiyor gibi.Ferrari bi çılgınlık yapsada Massa'yı gönderip şu adamı getirse bomba olur:D

  29. Raikkonen cümleleri çok muğlak sanki birileriyle görüşme haline ve teklifin yükseklemsini bekliyor.bu röpörtajdan sonra bence bu artık kesin.renault fikrine ben fazla mantıklı bakmıyorum sanki gelicek sene red bullda ola bilir.aslında dönmek istemiyor gibi bir havası olsada naz ediyor gibi de bir edası var.bence webber şampiyon olamasa yerine gele bilir

  30. yok artık daha neler en iyi sebmiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir