Schumacher: "Rosberg'in Seviyesinde Değilim"

yazar:

kategori:

Schumacher bu sene sıralamalarda 10 defa takım arkadaşına yenildi ve aynı şekilde puan klasmanında da takım arkadaşının 56 puan gerisinde.

Formula 1’in resmi sitesine konuşan Schumacher “Tüm detayları görüyorum. Şu anda, aracın özellikleriyle onun seviyesinde olmadığım doğru. En azından sıralamalarda onunla aynı seviyede değilim. Yarışta ise oldukça eşitiz. Bu gerçeği nasıl değiştirebileceğimi biliyorum ve bunun üstünde çalışıyorum.”

“Her pilotun kendine has stili olduğu doğru ve paket içerisinde rahat olabilmeniz için takımla çalışmanız gerekiyor. Ferrari ile bunu başardım. Ancak bu bir gecede olabilecek bir şey değil. Şu anda aracımızın bana uymayan özellikleri olduğu sır değil. Şu anda bunu değiştirmek bize bağlı. Ardından durum farklı olabilir.” dedi.

Formula 1’e neden döndüğünün sorulması üzerine Schumacher “Çünkü yaptıklarımdan keyif alıyorum ve çünkü şampiyon olma hedefime ulaşabileceğime inanıyorum. Bunun zaman alacağını kabul etmem lazım. Bu sene tüm takım olarak daha rekabetçi olmayı umuyorduk. Ne yazıkki öyle olmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. zaten schuminin bu dediklerini herkes görüyor.tersini söylesede zaten kimse inanmaz.
    ama açık yürekli söylemiş.rubens olayındaki hatasını kabul etti.hata yaptığında yeriyorum ama artık seviyorum bu adamı.isteyen inansın isteyen inanmasın.
    rosberg müthiş potansiyelini seneye gösterecek göremeyenlere yada görmek istemeyenlere.
    schumide seneye büyük çıkış yapacak bunu daha öncede yazmışstım.

  2. Eyvallah Abdullah paşam hiç ayrılmadım ki.

  3. bana nerenlen izliyon diyen kişiyede bu suminin lafı kapak olsun. kendide kabul etti iyi olmadıgını sonunda.kendı gerceklerı söluyor göklere çıkarılıyor önceden biz gercekleri sölediimizde kötü oluyoruz.lütfen yorum yaparken tarafsız olalım benim tek istediim bu.

  4. M1CHAEL ., tekrar hoşgeldin 🙂

  5. Gerçekten çok samimi açıklamalar burdan Schumiye tebrikler. Bunu taraftar olarak biz de görebiliyorduk az çok, nedenini de tahmin edebiliyorduk.

    Gelecek sene için Mercedesin iyi bir araç çıkarıp çıkaramama hakkında şüphelerim var. Umuyorum iyi bir araç yaparlar ki Schumiyi tekrar yukarlarda ve Mercedesin de yıldızını tekrardan parlattığını görürüz.

  6. Biraz daha yazmak gerekirse, Schumacher'in başlangıçta ki talihi de iyiydi. Benetton'da iyi bir araca kavuştu. Takım
    hep daha ileriye gitti, gerekenleri hep beraberce sağladılar. Belki benzer şeyleri Prost Ferrari'de göremedi sonuç iyi olmadı,
    Williams'da Senna alamadı bazı şeyleri ve acayip gidiyordu ki fena sonlandı diyebiliriz.

    Hep beraber Benetton'da alabilecekleri en iyi sonuçları aldılar ki daha orada liderliği öğrendi ve başarıyla yönetti Michael.
    Sonra topluca 0'dan Ferrari'ye geldiler. Kalsa takımında veya başka bir yerde belki 1-2 şampiyonluk daha alabilirdi ama
    çok şeyde meçhuldü. Ferrari o ekibin istediği herşeyi verdi ve kararlıydılarda başarmak için. Ferrari'de hep bir enerji
    vardı ama o ekipden önceki dönemlerde bir şeyler hep eskik kaldı patlamayı yapamadılar.
    Ferrari, Schumacher'in istediklerini verdi ve karşılığınıda fazlasıyla aldı. Ama hep söyledim malum son'u getiren de
    yine onlar oldu. Diğer takımlara oranla en hatasız savaşan takım hataları kendi içinde yaptı ve yenildi. Arayacaklar o günleri
    mumla!
    Schumacher, takımlar yapmaları gerekenleri yaptıklarında ve istediğini verdiklerinde onları en öne taşıyabileceğini
    istatistiklere bile işletti.

    Parantez açarak ama o günlerin şartlarıyla bugün ki şartlar gerçekten çok farklı. Bugün ufacık bir hatanızla 1 seneniz
    heba oluyor diyebiliriz ve ilerleme hızınız belli. Kimse kısa sürede galaksilere ulaşamıyor.

    Birileri kırıldı, birileri oh iyi oldu dedi, birileri de daha fazla sevindi artık Germanyanın:), arkadaşlarının yanında.
    Bu sene malum. İyi bir araç ortaya koyulamazsa gelecek senede bitmiş demektir kimse çok ümitvar olmasın. Açık testlerin
    olmadığı bir ortamda F1 bir hiçtir ki liderlerin yapabileceği hiç bir şey yoktur. En iyi sürücülerin farkını çok nadir görebilirsiniz.

    "Anlaşma açıklandığında Mercedes (İyi bir ekip olmadığında zaten Mercedes'den hiç bir umudum yoktu, yarışır ve sonunda
    çeker giderlerdi bence) acaba onun istediklerini sağlayabilecek mi diye düşündüm bilmiyorum burada yazdım mı. O kadar kısa
    sürede çok ciddi bir şeyler yapmazsa bu yıl çöpe demiştim.
    Mercedes'in kimsenin devamiyet sağlayamadığı ve sağlayamayacağı bu ortamda şampiyonlukları teker teker dizebileceğini de
    yazdım. Buna nedenim tarihi ve iyi bir ekip oluşturmaya yönelik gayretiydi. Ekip üyelerinin bazıları şimdi var ama hepsi yok ve
    en önemliside Mercedes takımını halen tam olarak anlayabilmiş değilim.

    Benim için en önemli soru Mercedesin sabrı ve gerekenleri ne kadar yapabileceğidir.
    Stop. 🙂

  7. Michael zaten budur ben şaşırmıyorum. Basın yeter ki damarına basmasın konuşturmasını bilsin. Çoklarını şaşırtabilir.
    Yeterli maddi güce sahip ve yönetmen olsam bu adamın hayatı üzerine benzer yaklaşımlı film yapardım. Biyomovie'de olur. 🙂
    Senna hele bir girsinde vizyona.

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Haberin başlığı beni yanılttı.Schumi'nin performans olarak Rosberg'in seviyesinde olmadığını söylediğini zannettim bi an 🙂 Araçla uyum olarak Rosberg'le aynı seviyede olmadığı açık zaten.Rosberg kadar uyumlu olsaydı araçla neler yapardı çok merak ediyorum.Seneye görücez artık.

  9. hakan tezel Tarih 25.08.2010 20:35:23 Her seyi cok iyi anlatmis.Zaten dogrusunu yazmis.Insalah seneye Schumi sampion olur.

  10. Schumacher'e kıyasla tamamen ''zıt'' sürüş stiline sahip Buttonun aracını kullanıp şuana kadar bence yaptıkları oldukça tatmin edicidir. Seneye sana uygun bir araç gelince neler yapacağını biliyoruz, o zamanlar zevkle izleyeceğiz.

  11. İşte seni büyük yapan da bu…Gerçekleri saptırmadan en doğru şekilde söylediğin ve her zaman bir karaktere sahip olduğun için gelmiş geçmiş en büyük sürücülerden birisin adamımsın ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir