FIA, Ön Kanat Testlerinde Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

FIA’nın, son yarışlarda ortaya çıkan esnek ön kanat tartışmalarının ardından bu hafta sonu Belçika’da testlerde ön kanada uygulanan güçleri arttırması bekleniyor ancak bir sonraki yarış İtalya’da yapılacak olan testler daha da ağır olacak.

Özellikle Red Bull ve Ferrari araçlarının ön kanatlarının esnediğini gösteren görüntüler durumu FIA için zorlaştırmıştı. Yapılan ön kanat testlerinden her iki takımın ön kanatları temiz raporu almayı başardı.

Son iddialar ise Red Bull ve Ferrari’nin ön kanatlarının tam olarak esnemediği, araçlarının zemininin esnetildiği ve şikayet edilen görüntülerin o şekilde elde edildiği yönünde.

Tatilde takımlara Charlie Whiting tarafından gönderilen dosyalarda önümüzdeki yarışlarda çok ağır testler uygulanacağı ve bu testlerin özellikle aracın zemininin ön bölümünde yoğunlaşacağı belirtildi.

Ancak takımlara testlerin tam olarak nasıl olacağı yönünde bir açıklama yapılmadı. Yapılacak olan testlerin ön tekerlek merkez çizgisinin 380 mm gerisinde ve aracın merkezinin 100 mm her iki yanında uygulanacağı belirtildi.

Bunun yanında FIA kuralları da yenileyecek ve zeminin esnemesine yardımcı olabilecek parçaların değiştirilmesi sağlanacak.

Ayrıca İtalya’dan itibaren FIA, aracın savrulma bloğunun 2 parçadan fazla ve 1 metreden uzun olmamasını sağlayacak. Bazı takımların savrulma bloğunda bir çok bölüm kullandığı ve bunun zeminin esnemesinde yardımcı olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

  1. Daha o gün bu işin becerilemediğine, testlerin o hızlılıkla yetersiz kaldığına dikkatim yönelmişti. Ortada yeni bir durum var ama testler yetersiz kalıyor.
    O ön bölümde tabanın nasıl esnediğini anlayamadım ama diğerlerinde olmayan bariz bir durum ortada. Bunu tespit edecek, önüne geçecek düzgün bir şeyler yapılması gerekiyor cidden. Haber beni o kadar aradan sonra sevindirdi.

  2. futbolda herkesin( üç büyüklerin)taraftarı kendi takımı olamıyacaksa bir anadolu takımının şampiyon olmasını ister, bende ferrariden sonra redbulun şampiyon olmasını isterim,o yüzden fia nın bu konuda redbula haksızlık yaptığını düşünüyorum,kuralda açıklık varsa bunu diğer takımlarda bulup kulanmalı.

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    adam daha önce sıfır aldığı kpss den tam puan almış, herkes ne olduğunu biliyor ama kimse ispat edemiyor(henüz), sonuç sınavı geçerli. müthiş zekalı başka biride çıkıp diyorki: ya bırakın bu işleri adam tam puan almış saksıyı çalıştırın sizde alın. :)) olaylara bakış açısından insanın karakteri büyük rol oynar. yere sürten ön kanatlar mevzusuda bunun gibi.. gördüklerinize inanmayacak noktaya gelmişseniz en güzeli acilen psikoloğa gitmek ve tedavi olmaktır.

  4. yusuf arkadaşım bence burda en azından ferraride esnek taban yok.Zaten sezon içerisinde bunu değiştirebilme şansları yok.Redbull esnek tabandan daha farklı bir çözüm bulmuş olabilir.Buna süspansiyonlar da dahil.Araç downforce etkisiyle burnunu aşağıya eğiyor.Tabi burda ferrari bu işi nasıl çözdü oda muamma.Bakalım yeni testler neticesinde neler ortaya çıkacak

  5. Adamlar akıllı kardeşim akfayı çalıştıyorlar ama siz halen anlayamadık diyorsunuz madem mühendislik dehası elemanlarınız var saksıyı çalıştırın aynısını sizde yapıverin

  6. Hah şöyle herkes bir hizaya gelsin bakalım,ai cengiz oyunlarını bıraksın..Tabi takımlar heybeyi puanla doldurduktan sonra FIA nın aklı başına geldi…

  7. F1 deki bu gelişmeleri hayretler içinde takip ediyorum. başta kural koyuyorsun. 1 takım çıkıp kural açıklığından faydalanıp gerekli testleri de geçerek biçok yarışa çıkıyor. sonra sadece 7 yarış kalıyor ve sen diğer takımların – sistemein kopyalayamayacakları kadar karmaşık bi sistem olduğundan- kanat esniyor şikayetlerini aldıktan sonra ağırlaştırılmış testler çıkarıyosun ortaya. ee hani kardeşim kural açıklığını bulup ondan faydalanmak bu savaşta mübahtı.f kanalı, bilmem kaç katlı difüzör bu yolla olmadı mı? Gerçekten ilginç.

  8. @magicalonso

    evet kurallardan herkes müzdarip ancak bu söyleminize katılmıyorum.

    esnek tabanlardan bahsediliyor ve esnek tabanların yasak olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer yasal ise bunu baştan söyleselerdi diğer takımlarda bunu uygulamaya koyulur ve bir şekilde araca adapte edilirdi.

    ama tahminen sezon başından beri esnek parçalarla yarışan rb6'nın durumu fark edilememiş, sezon sonuna doğru inceleseler ne olur ati alan üsküdarı geçmiş.

  9. FİA işin mokunu çıkarmaya başladı.Kurallar açısından bukadar kıskaca alınmış bir F1 izlemek istemiyoruz.Bütün gelişimleri yasaklarsanız takımlarda çok daha fazla hileli yola başvurmak zorunda kalır.Çünük basit şekilde motoru güçlendirerek üstünlük sağlamak varken takımlar şeytanın aklına gelmeyecek yollardan zaman kazanmaya çalışıyor.FİA öncelikle homologasyonu kaldırsın.Bu tarz araştırmalardan ve illegal durumlardan bıktık artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir