Vettel: "Şampiyonluk Mücadelesi Şimdi Başlıyor"

yazar:

kategori:

Sezonun başından bu yana kendisine büyük kayıplara mal olan sorunların ardından Vettel, potansiyel puanlardan uzak kaldı.

Perşembe günü artık kaçan imkânları düşünerek zaman kaybetmeyeceğini söyleyen Alman pilot, artık takımının ve kendisinin fırsatları ellerinin tersiyle itmeyeceğini ifade etti.

Vettel: “Evet, muhtemelen daha fazla puanımız olacaktı. Almanya’da şöyle deriz: Eğer bir köpek, pislik için gitmeseydi, kediyi yakalayacaktı. Ne olabileceği, olacağı veya olması gereken önemli değil”

“Her şey puan tablosundaki ve şampiyonadaki puanlara bağlı. Ve daha fazla puanımız olmalıydı diyemezsiniz. Ayrıca diğer takımlar ve diğer pilotlar da daha fazla puan alabilirdi.”

“Şu anda buradayız. Bu yüzden şampiyona artık aşağı yukarı sıfırdan başlıyor. Her yarışa yoğunlaşmamız gerek. 15 veya 20 yarışta hata yapma şansı daha fazla. Ama 7 tane kala her bir yarış muhtemelen daha önemli”

Vettel, yeni puan sistemi ile her an her şeyin olabileceğini belirtti.

Vettel: “Ferrari ve McLaren için; sonuna kadar zorlayacaklar ve zorlamalılar. Bizimle benzer konumdalar; puanlar çok yakın.”

“Puan sistemi değişik ve büyük bir fark görünse de aslında hiçbir şey. Fernando bir kaç iyi yarış çıkardı, ortalarda yoktu. İnsanlar potada olmadığını söylüyordu ama geri döndü. Bu da gösteriyor ki işler ne kadar çabuk değişiyor ve sonuna kadar zorlamanız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Bundan sonra vettlin yapacağı en büyük iyilik fazladan dikkat olucak.ben bir sene içinde bir pilotun bu kadar fazla hata yaptığı başka bir sezon hatırlamıyorum.zaten şu an dünya şampiyonu değilse bile bunu sebebi geçen sene de aynı hataları yapmış olması.bu sene artık yapmaz diyorken katlanarak artması da çok tuhaf.dünya şampiyonu olamazsa bence kendisi açısında büyük bir travma olur

  2. *sevsemde olacak

  3. Her ne kadar Seb'i çok sevsem de, şampiyon olsun desemde bu sene Webber'i görmek istiyorum orada.Seb'de şampiyon olacak potansiyel var.Bir sene daha pişse iyi olur diye düşünüyorum

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bende en genç dünya şampıyonluğunun hamiltondan alınbamsını isterim hçç haketmedi haketmiyor ama şuda bi gerçek en genç çifte dünya şampıyonu fernando alonso:D

  5. Seb doğru söylüyor. Alonso puan olarak gerideydi ama 2 yarış ile şampiyonluk savaşına geri döndü. Hata yapmayan ve biraz da şanslı olan kişi alacak şampiyonluğu.Umarım bu kişi Seb olur da en genç dünya şampiyonu ünvanı biraz daha gençleşir =))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir