Barrichello: "Şampiyon Olmak İçin Hâlâ Formula 1'deyim"

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu 300. yarışına çıkacak olan Barrichello “Beni sevindiren şey 300. yarışımdaki rekabetçiliğim. Ricardo Patrese 256. yarışına çıkmıştı ve artık gerilemeye başlamıştı. Ve o daha fazla yarışabilirdi.”

“Ancak ben kendimi güçlü hissediyorum. Tatilde Brezilya’daydım ve Formula 1’de ilk 5 senemde tatillerin yeterince fazla olmadığını düşünüyordum. Daha fazla zaman istiyordum. Şu anda ise her nedense farklı düşünüyorum. Bir haftanın ardından tekrar aracı sürmek istiyorum. Eşimin bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum çünkü o, sonsuza dek yarışacağımı düşünüyor.” dedi.

KAzandığı daha fazla deneyimle birlikte daha da iyi olduğunu düşünen Barrichello, hâlâ emekli olmadan önce şampiyon olabileceğini söylüyor.

Barrichello “Her sene hem sürücü hem de kişi olarak daha iyi bir seviyeye gelmek için adımlar attım. Her zaman kendime karşı dürüst oldum. Hata yapmışsanız yapmışsınızdır ve bunu söylersiniz. Takımlar da bunu takdir ederler. Bu yüzden bu kadar uzun zamandan beri buralardayım.”

“Bana göre hayatta sürekli olarak daha iyi olmalısınız. Hâlâ Formula 1 için bu kadar sıkı çalışıyor olmamın nedeni dünya şampiyonu olmak istememdir.”

“İnsanlar çılgın olduğumu söyleyebilirler. Ancak 2008 Honda yılının ardından podyuma bile çıkamayacağımı söylemiş olabilirsiniz. Ancak bunu başardım. İmkansızı hayal etmeliyiz ve bu gerçeğe dönüşebilir.”

“Ne zaman bırakacağım konusunda vereceğim karar zor olacak. Kendime karşı hep dürüst oldum ve virajları dönerken keyif almadığım gün artık bırakma zamanının geldiğini düşündüğüm gün olacaktır.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. "İnsanlar çılgın olduğumu söyleyebilirler. Ancak 2008 Honda yılının ardından podyuma bile çıkamayacağımı söylemiş olabilirsiniz. Ancak bunu başardım. İmkansızı hayal etmeliyiz ve bu gerçeğe dönüşebilir."

    O podyum esnasında ben ITV'den seyretmiştim yarışı. Ross Brawn ile sohbet ettiler pitte muhabirler yarış esnasında, taktiği anlattı Ross. Sonra da podyum geldi. Gerçekten iyiydi.

    Ben Barrichello'nun rahatlıkla 300'lü rekoru arttıracağını düşünüyorum. Hatta belki 5 sene daha yarışır rekor 400 olur 😀 Yarışma isteği devam ederse mümkün yani…

  2. geçen sene sezon başı yaptığın hatalar ve takımın buttonu kayırması olmasaydı şampiyon olabilirdin.Sezonun 2. yarısında buttondan daha iyi performans gösterdin o gerilemiş araçla.Umarım dileğin gerçekleşir diyeceğim bukadar kurt varken biraz zor gibi

  3. Geçen senen şampiyon olabilmen için en iyi araca ve ortama sahiptin Barichello. Ne yazık ki kazanamadın. Umarım zor bir ihtimal de olsa emekli olmadan şampiyon olursun =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir