Webber, Red Bull'un Spa'da Daha Güçlü Olmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Geçen sene Spa ve Monza’da zayıf kalınmasının ardından Red Bull pilotu Sebastian Vettel şampiyonluk mücadelesinde yara almıştı.

Webber “Bu araçlarla orta seviyede downforce ile yarışıyorsanız bunun bir nedeni vardır. Bu neden de uzun düzlüklerdir. Bunun bizim aracımızın güçlü olduğu bir alan olmadığını biliyoruz ve bir kaç yıldır durum aynı, bunun da nedenini biliyoruz.”

“Ancak aracı diğer alanlarda da güçlü yapmak için inanılmaz seviyede çalışıyoruz ve o pistlere gittiğimizde açıkça güçlü oluyoruz.”

“O tür pistlerde hâlâ iyi olabiliriz ancak avantajlı olup olmadığımızı göreceğiz. Montreal’de rekabetçi değildik ancak bazı pistlerde de olmamız gerektiği gibi rekabetçi değildik.”

“Eğer şampiyonada 17 yarış seçmek zorundaysak kesinlikle Spa ve Monza’yı seçmeyiz ancak bu yarışlar takvimin bir parçası ve aracı her yerde hızlı yapmak zorundayız.” dedi.

Webber, Red Bull’un geçen sene Valencia’da da zorlandığını ancak bu sene galibiyet elde ettiğini hatırlattı.

Webber “Valencia için de endişeliydik ve Sebastian yarışı kazandı. Geçen sene Valencia’da çok yavaştık ancak bu sene hızlıydık.”

“Bakalım yarın birinci ve üçüncü sektörlerde maksimum hızımız ve diğerlerinin hızları nasıl olacak.”

“Önümüzdeki 2 yarış ilginç olacak. Monza’da yapabileceğiniz şey daha az çünkü orası muhtemelen virajlarda iyi olan ancak düzlükte iyi olmayan araçlar için en kötü pist.” dedi.

2. sırada yer alan Lewis Hamilton’un 4 puan önünde liderliği elinde bulunduran Webber, Spa’da gereksiz riskler almayacağını ve yarışı tamamlayarak puan almanın hedefi olduğunu söyledi.

Webber “Yarışı bitirmek kesinlikle düşünmem gereken şey. Bu puan sisteminde istikrarlı bir şekilde bitirmek önemli.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir