Button: "FIA, Kaçış Alanından Faydalananlara Dikkat Etmeli"

yazar:

kategori:

Spa’da özellikle kalkışın hemen ardından ilk viraj ve sonrasında bazı pilotların yer bulamaması sonucunda kaçış alanlarına taşıp oradan fayda sağladıkları düşünülüyor.

Button, pilotların pist sınırlarını aşarak bir avantaj sağlamalarından endişe ettiğini söyledi.

Button: “İnsanların, pistin sınırlarının nerede olduğunu bilmesini sağlamalıyız. Çünkü pistin etrafından dolaşacak birçok, düz geçecek ve fark edilmeyeceklerini düşünecek insanlar olacak. Bu büyük bir fark ve fayda sağlar”

“Bu yüzden yarış öncesinde Charlie Whiting ile buna açıklık getirmemiz gerektiğini düşünüyorum, getireceğiz de”

McLaren pilotu, bu sene yakıt ikmalinin de kalkması ile Eau Rouge’de ağır araçlarla durumun daha zorlu olacağını düşünüyor.

Button: “Depodaki 150 kilo ile oldukça zor olacak. Ayrıca sırf bunun için aracın yüksekliğini arttırmak istemeyeceksiniz. Bu yüzden durum zorlayıcı olacak.”

“İlk tur çılgınca olacak. Geniş başlanıyor ve ilk virajda daralıyor.”

“Ardından Eau Rouge, 150 kilolarla yan yana, zeminler yere değerken… Tam anlamıyla çılgınca olacak. Kesinlikle cesur olmanız gerek.”

“Yan yana geldiğinizde ve bir olay yaratmaktan kaçındığınızda en azından çıkışında kaçış alanı var”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Resimde Raikkonen sanki başka bir kulvarda yarışıyor ya da E5 kenarındaki yan yolu kullanıyor gibi.Button çok haklı eğer o kaçış alanı olmasaydı raikkonen bu yarışı kazanamazdı.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Geçen sene pilotlar kendi aralarında yaptıkları toplantıda kaçış alanını kullanmalarında bir sıkıntı ve sorun olmadığı, olmayacağı kanısına varmışlardı ve yarış sırasında da Raikkonen bunu mükemmel şekilde iyi kullanmış, iyi değerlendirmişti.Yarış sırasında bu olayın yaşandığı zaman ekrana her geldiğinde de Serhan Acar pilotlar arasında alınan bu kararı sık sık dile getirmişti.

    "İlk tur çılgınca olacak. Geniş başlanıyor ve ilk virajda daralıyor."

    "Ardından Eau Rouge, 150 kilolarla yan yana, zeminler yere değerken… Tam anlamıyla çılgınca olacak. Kesinlikle cesur olmanız gerek."

    Bu söyledikleri beni gerçekten çok heyecanlandırdı.Bir an önce başlasın artık diyorum 🙂

  3. Kaçış alanına taşanlar olacaktır mutlaka. O bölüme tümsekler konabilir.

  4. Hakkatten ya ya Button taşmak zorunda kalrısa üstüne üstük geçen sene kendisi taşmış bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bu adamlarda her olayda Fiaya sarılır oldu ellerinden gelse kendileri hariç herkese inceleme isteyecekler.bu kadar da korkmanın anlamı yok hiç yakıştıramadım yani button gibi adama

  5. Bence sonuna kadar haklı,hız kesmeden kaçış alanına giden ağır araçlar rampadan daha iyi mumentum yakalıyorlar.

  6. button çok talihsiz bir açıklama olmuş bu bence. Demezlermi adama geçen sene sen neden taştın diye 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=1JGoW8RibMA

  7. korkma button bu sene raikkonen yok 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir