Red Bull, Daha Sıkı Olacak Yeni Testlerden Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Son yarışlarda Red Bull ve Ferrari’nin esneyen ön kanatları gündem konusu oldu ve FIA, adil olmayan avantajları engellemek için Spa’dan itibaren esneyen parçalara karşı daha sıkı testler uygulayacak.

Horner “Burada kullanacağımız ön kanat, Macaristan’dakinin aynısı. Bunların FIA’nın uygulayacağı testlerde kullanılacak olmasından dolayı mutluyuz.”

“Ancak performans avantajımızın Macaristan’a yakın olmayacağına eminim çünkü bu pistin yapısı tamamen farklı ve burada beygir gücü hayati olacak.” dedi.

Aracın ön kanadının esnemesine yardımcı olduğu düşünülen zemine uygulanacak testler hakkında konuşan Horner “Bunun bizi diğer takımlardan az ya da çok etkileyeceğini söyleyemem. Kurallara detaylı bir şekilde bakamadım ve bu konuda Adrian Newey ile görüşmeniz lazım ancak büyük bir endişemiz yok.”

“Bu sene bir çok kez sürüş yüksekliği, süspansiyonlar, egzoz beslemeli difüzörler gibi konularda sorgulandık. Ardından ön kanatlar tartışma konusu oldu ve şimdi sıra zeminde. Aracın bir çok bölümü bu kadar ilgi çektiği için çalışanlarımız bu tür yaşananları övgü olarak kabul ediyorlar. Ancak bu, özellikle de Budapeşte’de olduğumuz gibi rekabetçi olursak anlaşılabilir bir durum.” dedi.

Yapılacak olan testler konusunda endişesi olmamasına rağmen Horner, önümüzdeki 2 yarış için çok iddialı konuşamıyor.

Horner “Önümüzde 7 önemli yarış var ve sıradaki 2 yarış pek de bizim aracımızın güçlü olduğu yönlere uygun değil. Önümüzdeki 7 yarışta en istikrarlı olan, hata yapmayan ve en hızlı olan takım ve pilot şampiyon olur.” dedi.


Yorumlar

  1. İşte bu kadar adam ne kadar rahat varsın sıkılaştırsınlar hava civa başka bir şey değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir