Bridgestone, Geçiş Lastiklerinin Yetmemesinden Endişeli

yazar:

kategori:

Pilotların tüm hafta sonu için 4 set geçiş lastiği oluyor ve Hironhide Hamashima, takımların antrenman seanslarında 1 set geçiş lastiğini kullanmaları hafta sonunun geri kalanı için durumu marjinal bir hale soktu.

Hamashima “2. antrenmanlarda herkesin bir set geçiş lastiğini boş yere kullanması karşısında şaşırdım. Genel olarak düşünce geçiş lastiklerinin performansının 5 ile 10 tur arasında düştüğü yönünde.”

“Geçiş lastikleriyle yarışa başlarlarsa ve ardından 10 tur sonra yağmur gelirse performans yeterli olmayacak. Bu yüzden lastik yönetimi burada hayati olacak.” dedi.

Hamashima, normal koşullarda 4 set geçiş ve 3 set yağmur lastiğinin yeterli olduğunu ancak hafta sonunda seanslar arasında karışık koşullar olmasının durumu marjinalleştirdiğini söyledi.

Hamashima “Bir kaç sene önce Briatore yağmur ve geçiş lastiklerinin sayısının yeterli olmadığından şikayet etmişti ancak biz de takımlara verilere bakarak 4 set geçiş, 3 set yağmur lastiğinin yeterli olduğunu gösterdik. Bu düne kadar geçerliydi. Bu hafta sonu için ne olur bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Mclaren ve Red Bull (Vettel) lastik harcamak istemediklerini belirtmiştiler.

    Serhan Acar : Hava böyle sürekli yağmur değil de, değişken şekilde devam ederse, takımları ciddi bir yapmur lastiği (intermediate) sıkıntısı bekliyor 37 minutes ago via web

    Belki Mclaren ve Red Bull bu tercihini avantaja dönüştürebilir =)

  2. Emre Yıldız avatarı

    zorda kalırsa hepsi lastikleri koruyacaktır.Ör.Sert bir sürüş stili olan Webber'in Macaristan'da 43 tur yumuşak lastikle gitmesidir.Galibiyetin kokusunu alınca gayet gidebildi ve kazandı.

  3. buttona gün doğdu

  4. mclaren lastikleri koruma kararı almıştı gerçekten yarışın kaderini etkileyebilir mi göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir