Hamilton Son Turuyla Mutlu Oldu

yazar:

kategori:

Son sıralama seansının büyük bölümü kuru zeminde geçildi ama son iki dakikada La Source’de yağan hafifi yağmur, pilotların derecelerini geliştirmesini zorlaştırdı.

Zorlu koşullara rağmen Hamilton, derecesini ileri taşıdı ve Red Bull’dan Mark Webber’in yanına yerleşti.

Hamilton: “Bütün sıralama boyunca oldukça aldatıcı bir seanstı. İlk turuma çıktım. 14. viraj kuruyordu ama oraya giren ilk kişiydim ve ne kadar zorlamam gerektiğini bilmiyordum. İlk tur biraz hayal kırıklığı yarattı; lastiklerimden zaman elde edemedim”

“Ardından ikinci tur için fırsat yakaladım ve ilk viraj hariç iyi geçti. (ilk viraj) ıslaktı ve biraz nemliydi. Orada zaman kaybettim. Ama pistin geri kalanı kuruydu ve lastiklerden faydalandım ve zaman çıkardım”

“Sanırım Mark’ın 0,1 saniye gerisindeydim. İlk sırada olma potansiyeli vardı ama ilk çizgide ikinci cep de bizim için iyi bir yer”

Düzlük hızı avantajı ile Weeber’i ilk turda geçme şansı olduğu düşünülen McLaren pilotu, yarınki yarışın başlangıcında agresif ve temkinli olma arasında bir denge bulmak zorunda olacağını söyledi.

Hamilton: “İlk çizgideyiz. Olumlu olan şey, öndeyiz ve mücadelenin içindeyiz. Agresif olacağım ama aynı zamanda temkinli de olmam gerek. Yarın farklı bir gün. Yağmurlu mu kuru hava mı olacak bilmiyoruz. Ama iyi puanlar alabileceğimiz iyi bir konumdayız”


Yorumlar

  1. AlONsO fErRarİ
    ilk turun sonunda görüşelim,
    almanyayı hatırlıyorsan; açık ara yavaş olan mclaren red bullu ilk turda geçebilmişti. sebebi uzun bir düzlüğün olduğu ilk sektördü o araç bile red bullu geçti bu araç neden geçmesin? aynı durum macaristanda da oldu orada da ilk turlarda geçiş yapılması zor olan bir pistte hamilton geçiş yapmıştı.

    sadece alonsoyu ve ferrariyi izlediğinden bu detayları atlamışsın. biz de onlara göre konuşuyoruz ilk tur mclarenler sıra kazanacak. gerisi doğru stratejiye kalıyor. yağmur yağarsa; hamiltonun önlerdeyken ne deli turlar attığını silverstone 2008den hatırlarsın

    hayal kuran varsa o da sizsiniz, yağmur ayarı yaptığınız hayalini kuruyorsunuz ve eminim işler karışır da bi yarış galibiyeti çıkarırız diye de hayal kuruyorsunuzdur.

  2. AlONsO fErRarİ avatarı
    AlONsO fErRarİ

    siz rüya aleminde yaşıyosunuz bence McLaren in duble yapma şansı %1 bile değil bence hadi hamilton kazandı button un öndeki redbull ları ve en hızlı araç redbull u tabiki yağmur yağmadan geçmesi çok zor bence böyle birşey ancak olağanüstü durumlarda yaşanabilir spa gibi bir pistte bence schumacher in kazanma ihtimali %kaç ise hamilton unda odur ilk turda sorun yaşamıyacağı ne malumda hemen yağmur yağsade yağmasada kesin kazanır türden konuşabiliyorsunuz

  3. Umarım yarın duble yaparız.

  4. Bence yağmur yağsada yağmasada en güçlü aday lewis.

  5. görünen o ki mclaren endişeyle beklenen bu geliştirme savaşında da beklentilerimizi karşıladı okay karacan ında dediği gibi geliştirme sihirbazı MCLAREN …umarım bi terslik olmaz vettel inde deği gibi cumartesi puan verilmiyor burada alınan içaçıcı sonuçlar sadece daha huzurlu uyumanızı sağlıyor

  6. Yeniden seni ön bölümde görmek harika güveniyoruz sana aslan parçası bu mükemmel performasının devamını yarında beklıyorum =))

  7. helal sana lewis!!
    buttona nasıl lastik ısıtılacağını öğretmedin mi henüz? 😀 ilk tur liderlik bekliyorum senden 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir