Vettel, Button'dan Özür Diledi

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Vettel, Spa’da 16. turda Button’u son şikan öncesinde geçmeye çalışırken aracının kontrolünü kaybetti ve İngiliz pilotun aracına çarptı. Kazanın ardından Vettel yoluna devam ederken Button yarış dışı kaldı.

Vettel: “İlk olarak, üzgünüm. Açıkçası onun veya benim yarışımı mahvetme niyetinde değildim”

“Yakındı, ondan hızlıydım. O anda Robert de (Kubica) bana yaklaşmıştı. Bizi düzlükte geçebileceğini biliyordum. Çünkü düzlükte en hızlılar değildik. Bir kaç defa çok yaklaştım, ne yazık ki hiç yeteri kadar olmadı”

“İçe girip ondan geç fren yapmaya çalıştım. İçten dışa çıktığımda, tümsekte fren anında aracın kontrolünü kaybettim ve ardından artık kontrol bende değildi, ne yazık ki ona çarptım”

Vettel’in yarışı o esnadan sonra daha da kötüye gitti. Kazada kırılan ön burnu değiştirmek için pite girdi, ardından kazada suçlu bulunduğu için pitten geçme cezası aldı ve daha da sonra Liuzzi ile mücadelesinde lastiği patladı ve tekrar zorla da olsa pite dönerek lastik değiştirdi, üstüne bu değişimde yanlış lastiğe geçti ve yağmur lastikleri erkenden aşınınca tekrar pite döndü ve sonunda 15. olabildi.

Vettel: “Aslında geriye baktığımızda, yarışın sonunda yağmur ile iyi puanlar alabilirdik diye düşünüyorum.”

“bugün kazanabileceğimiz kolay puanlar vardı; en azından 2. ve 3. olabilirdik. Ama şimdi bugünlük elimizde bir şey yok. Gelecek yarışta neler yapabileceğimize bakacağız”

Alman pilot,, Liuzzi ile olan temasının çok şeye mal olduğunu ve neredeyse 1 turu patlak lastikle geçtiğini söyledi.

Vettel: “Onu geçmiştim ve ardından o, benim sol arka lastiğimi mahvetti. Geri dönüş şansım vardı. Muhtemelen olabilecek en kötü şeydi ve oldu”


Yorumlar

  1. ebber şüper pilot değil diyorsun ama 2006 sezonun da rosbergi 7-3 yenmiş

  2. rosberge gelince bana göre vettelden hız olarakta tecrübe olarakta şu anda çok üstün.siz değil dersiniz oda sizin görüşünüz.
    gridin tartışmasız en hızlı arabası rbr diğerlerinde çok üsütün bu arabayla yarış kazanmak zor değil webberde bunu gayet güzel ispatlıyor.ayrıca vettelin takım arkadaşıda alonso-hamilton-schumi-yada kimi gibi değil.webberi küçümsemek gibi algılanmasın ama webber yani sonuçta süper bir pilot kategorisinde değil.kaldıki onu bile geçmekte zorlanıyor yada geçemiyor vettel.
    rosbergin takım arkadaşı schumi hiç küçümsemeyin bazı yarışlarda schumi temposuz oluyor ama bazılarında gayet iyi.ve rosberg hızlı dediğiniz vettelide bu yıl sıralamalarda güçsüz mercedesiyle 2 kez geçti.
    hızlı pilot takım arkadaşına kolay kolay geçilmez.hızlı pilot polü takım arkadaşına kolay kolay kaptırmaz.ama vettel öyle değil.en azından bu yıl itibariye.

  3. yani vettel:alonso ve hamiltondan hızlı bi pilotmu buna gülerler.webber sıradan bir pilot vettel ondan kaç kez yavaş turlar atıp polü ona kaptırdı.nasıl hızlı bi pilot vettel neyi iddia ediyorsunuz.bunlar şişirme.1 yada 2 yarışa bakarak torro rossodayken hızlı diyemeyiz.ve ayrıca salt hızın yeterli olmadığını vettelinde hala acemice olduğunu ve 40 fırın ekmek yemesi gerektiğini biliyoruz.buna rağmen hızlı diyorsanız siz bilirsiniz.vetteli şişirmeye devam edin bence.vettelin bir hamilton olması için en az 2 yıla ihtiyacı var.hatta hamilton gibide olamaz bence.

  4. Taa toro rossodayken bunu kanıtladı.bana kız ama dün de yağmur yağdı kimse rosbergin önünü kesmedi.geçebiliyorsaydı geçseydi ama yapamadı.bunu söylememdeki amaç kötü iyi pilor muahbbeti değil sadece bu çok büyük bir başarıydı ama sen bir türlü kabul etmiyorsun almanlar arasında en iyi pilot rosberg diye tutturmuşsun.şimdi diyorsun ki rosbege o aracı verin kazanırdı.hayır bu işler böyle değil ona kalırsa hamilon ilk f1 girdiğinde herkes bu adam en az 10 kez şampiyon olur diyordu.ama baksana 3 sezonu 1 şampiyonlukla kapattı.rosberg iyi araçla iyi işler başara bilir amam almanlar içinde en iyi pilot vetteldir.yok rosbergdir diyorsan onu bekleyip görelim ama o konudada bir fikrim var rosberg 2 yarış kazansın aynen senin vettele yaptığını rosberge yapmaya başlıyacaklar şimdidlik 10 pilot ama tehdit olmaya başladımı adama değil kazma bu hızlı olunca şumi çok yavaş onun için hızlı görünüyor diyecekler.yani anladığın vettel kendini hem yavaş hem hızlı araçla kanıtladı.ama rosbergi daha göremedik

  5. tamam eksi verin en doğal hakkınız.ama biri çıkp bana açıklayabilirmi vettel neden gridin en hızlı pilotu.bunu ne zaman kanıtladı.

  6. olan button a oldu.vettel ona çarpmakla puan alamamayı hak etti.ancak cezası daha ağır olmalıydı.dur kalk cezası olabilirdi.yada daha ağırı sonraki yarışta sıra cezası.bu çocuğa torpilmi var nedir bernie dededen.
    ayrıca vettelin en hızlı pilot olduğunu nerden çıkardınız.neye göre en hızlı.yoksa webbere göremi peh.

  7. Vettelin altında mersedes motoru olsaydı bunları sazan gibi avlardı.gelicek sene red bull mersedes mototu kullansında görücek gününüzü.o zaman düzlükte uzamak olmuycak

  8. Vettel en hzılı sürücü bile olabilir pistte fakat çok hata yapıyor kendini dizginlemesi lazım.

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Suçlu olduğunu kabul edip özür dilemesi yapacağı en doğru davranıştır zaten.Ama bu da kaçan puanları ne Button'a getirir nede Vettel'e.Biraz daha bekleseydi belki çok daha sağlıklı bir geçiş yaparak herkesi kendine hayran bırakacaktı.çok kızmıştım Vettel'e ama hatasını kabullenmesi iyi oldu.
    Daha sonra kendi de yaşadı benzer bir olayı.Geri dönüşü mümkünken Liuzzi mahvetti bu sefer onun yarışını.

  10. ScuDeria FERRARI avatarı
    ScuDeria FERRARI

    Yusuf Hitay cezası yarış içinde verilmediği zamanlarda bir sonraki yarış için ceza geliyor yANİ ne yapcaksan yapmaya başla çünkü ceza filan gelmeyecek

  11. hem aniden yön değiştirip hem de fren yapmaya çalışmak da çok zekiceymiş gerçekten 😀

  12. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Mesele hızlı araçla yarış kazanmak değil yeğen 🙂 mesele o araçla geciş yapabilmek

  13. özür dilemiş bide, monzada ceza gelmezse ben bu fia'dan şüphe ederim arkadaş

  14. tifosi_sercan  avatarı

    Gelişme var.. En azından suçlu benim diyebilmiş 🙂

  15. Buğra Polat avatarı

    özür le o puanlar geri gelmiyoR vettel bey kasıtlı olarak da yapmış olabilirsiniz..:((

  16. Button kazasında tamamen hatalı.Özür dilemesi iyi ancak,geçişlerde ve psikolojisini sağlam tutma konusunda pratik yapmalı.Liuzzi Vettel'in yarışını mahvetti orasına birşey diyebilecek olduğunu sanmıyorum

  17. O anda Robert de (Kubica) bana yaklaşmıştı. Bizi düzlükte geçebileceğini biliyordum. Çünkü düzlükte en hızlılar değildik. Bir kaç defa çok yaklaştım, ne yazık ki hiç yeteri kadar olmadı"
    Vettell aynı motor bunu bilmiyormusun artık bırakın bu Renault motoruna çamur atmayı hatayı kendinizdee arayınn kalkışta bile gördük redbulun kronolojik sorunu start Kubica bile atağını bastıı o şase bizde olsa neler yapardık şimdiye

  18. Vettel İstanbul'da 18, bugün de 15 puanı sırf geçişlerdeki beceriksizliği yüzünden çöpe attı. Şu anda 184 puanla şampiyona lideri bile olabilirdi.

  19. En azından ozur dilemiş (: aynı performansı Rubens den de bekliyorumm. Buhaftaa sonunun 2 kamikazecisi

  20. AlONsO fErRarİ avatarı
    AlONsO fErRarİ

    Bugün vettel kaç kez pite girdi cezayla birlikte bu sezonun rekoru olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir