Webber: "Takım Artık Pilot Önceliği Tanımak Zorunda Kalacak"

yazar:

kategori:

Hamilton ve Webber bugün Belçika yarışını ilk iki sırada tamamladılar ve şu anda şampiyonada Hamilton Webber’in 3 puan, Vettel’in 31 puan ve takım arkadaşı Button’ın 35 puan önünde son 6 yarışa giriyor.

Red Bull’un artık onu Vettel’den daha favori görüp görmemesi gerektiği sorulduğunda Webber takım eğer Mclaren takımını yenip markalar şampiyonluğunu kazanmak istiyorsa bunu yapmaları gerektiğini dile getirdi.

“Mclaren birçok kez şampiyon oldu ve çok iyi bir başarı geçmişi var.Red Bull’da iyi bir başarı geçmişine sahip ama o kadar iyi değil.”

“Sanırım bu ne kadar çok istediğimize ve yapacaklarımıza bağlı.”

“Şu an için tek bir pilota öncelik tanımak için çok erken ama Mclaren’e kıyasla değişik bir strateji olabilir.”

“Şu an için çok erken ama çok uzak da değil.”

Buna karşılık Hamilton aradaki puan farkına rağmen takımın tek bir pilota öncelik tanıyacağının şu anda henüz mümkün olmadığını belirtti.

“Button bugün çok şanssızdı.”

“Button’ın durumunda olabilirdim ve bu durum maksimum puan avantajı getiriyor ama şu anda öncelik sağlanacak bir durum olduğunu sanmıyorum.Takım her zaman en iyisini yapacaktır.”

Hamilton ayrıca artık Webber ile şampiyonluk savaşına girdikleri iddialarını kabul etmedi.

“Son birkaç yarışta bazı şeylerin nasıl hızla değiştiğini gördünüz ve önümüzde uzun bir yol var ve bu puanlar şampiyonluk mücadelesi veren bütün pilotlar tarafından alınabilir.”

“Şu anda en yakın rakip Mark ama ben şampiyonluk mücadelesinin hala açık olduğunu düşünüyorum.Birkaç yarış sonrasında bu konuda daha emin olmak istiyoruz.”

 

 


Yorumlar

  1. Webberde gerçek savaşı "asil kanlı" bir pilot değil.benim için onun şampiyon olmasındansa hamilton ya da alonsonun şampiyon olmasını tercih ederim.en azından onlar bunu hakediyorlar webber dönüb durmak dışında bir özelliği yok vettel taş atıyor amma kesinlikle onun ayarında bir pilot değil vettelin başladıktan hemen sonra (renault motorlu olduğu için) geçtiği kubicayı webber 20 tur arkadan izledi.bence iki pilot arasında büyük kalite farkı var.vettel en azından deniyor emin olun araçta mersedes motoru olsaydı bu gün herkesi geçerdi bundan en küçük bir şübhem yok.ayrıca red bull bu sene de şampiyonluk alamasa bunun tek sebebkarı o dandik renault motorudur.(ama bu konuda kimse r 30 arkadaşımızı ikna edemez)

  2. Evet vetteli hep savundum ama bugün bardağı taşırdı. Bence webbere öncelik vermeliler takım milyonlar harcıyor vettelin olmadık hatalarıyla harcayamazlar. Yalnız seneye r b nin yerinde olsam ne yapr eder kubicayı getirirdim adam pitte geçilmese 2. bitirecekti helal valla.

  3. "Şu an için çok erken ama çok da uzak değil."
    Kesinlikle doğru bir cümle. Şu an Red Bull'un Mark'ı öne çıkarması söz konusu olamaz. Ki Webber'in pilot önceliği derken kastının arka arkaya giderlerken Vettel'in ona yer vermesi şeklinde olmadığına inanıyorum, inanmak istiyorum daha doğrusu. Yoksa Ferrari'nin eleştirdiğimiz tavrından hiçbir farkı olmaz bunun. Bence burada bahsettiği şey Vettel'e verilen destek. Aynı desteği bana da gösterin, elinizdeki en iyi kozunuz benim diyor açık açık. Zaten bu düşüncesini dile getirmese bile Red Bull'un artık onun üzerine titreyeceği kesin.
    Red Bull'un Seb'i kollamaktan vazgeçmesi yeterli olacaktır. Henüz şampiyonluk şansı bitmedi sonuçta Seb'in. Ancak bu işi buraya getiren de kendisi. Mark sezon başında ciddi hatalar yaptı, ancak Barcelona'dan itibaren Valencia'daki kazasını saymazsak iyi yarışlar çıkardı. Bu da onu mental anlamda Seb'in önüne taşıyor.

    Her şeyin Monza'dan sonra rayına oturmaya başlayacağını düşünüyorum. O zaman Red Bull da daha objektif kararlar verebilir belki.

  4. Webber ne söylediğinin farkında değil. Şu anda en iyi aracı kullanıyorsunuz ve aranızda yaklaşık bir yarışlık fark var ve takımın sana ağırlık vermesini istiyorsun. Sen de çok şey istorsun be arkadaşım. Bir yarışta her şey olabilir, hatta Alonsunun bile ciddi şekilde şampiyon olma olasılığı var. Bu gün Hamilton çakıllardan kurtulamasaydı ya da Vettel Buttonu adam gibi geçebilseydi eminim ki tablo çok farlı olurdu.

  5. "Ve de o ben olmalıyım" diye devam etmesi gerekir başlığın.

    Webber bu konuda yanlış değil. Vettel hatalarıyla şampiyonluk şansını zora soktu (Alonso'dan ve Button'dan daha iyi bir durumda olmasına rağmen).

    Red Bull'un yapması gereken basit. Webber'in şampiyonluğunu desteklemeliler ama Vettel'in de takıma puan kazandırmasını sağlamalılar. Webber geçen sene Red Bull'a ve Vettel'e kendi şampiyonluk ihtimali sonlandığı an yardım etmişti. Aynı karşılığı almalıdır.

    "Şu an için çok erken ama çok uzak da değil."

  6. Vettel'e iyi olduğunu söylemekte hata görmüyorum.Sadece zamanlamada hata olabilir.Onu kaldıracak duruma gelince Vettel harika bir pilot olacaktır.Ama şimdilik Webber'e yoğunlaşmakta fayda var

  7. Ferrari de yarışsaydın o dediğin olurdu ama Red Bull da biraz zor be.

  8. Sen bir hatırlat adamım onlar yapmazlarsa elinden geleni yap sene sonunda başına vurup vah tüh demenin bir anlamı yok herşey açık Vettel 2008 monzadan sonra çok abartıldı amaöyle değildi

  9. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    webber haklı artık webbere destek verilmeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir