Horner: "Hamilton Yine Ne Kadar Şanslıydı"

yazar:

kategori:

İlk virajdan damalı bayrağa kadar yarışı domine eden Hamilton, yağmurun bastırdığı an olan 34. turda kuru zemin lastiği ile ilerlerken pist dışına kayarak yürekleri ağızlara getirmişti. ancak Hamilton çakıl havuzdan az farkla da olsa çıkmayı başardı ve galibiyeti kazandı.

Horner “Lewis ne kadar şanslıydı da çakıl havuza yine girip çıktı?”

“Bazen kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız ve bu sene onun böyle bir şansı var.” dedi.

Hamilton ise orada kurtulabildiğini ve güçlü bir elin yardımının olduğunu söylemişti.

Horner da Hamilton’a katıldı ve “Eğer o bariyer 1 metre daha yakın olsaydı yarışın geri kalanını orada oturup izlerdi.”

“Dediğim gibi bazen şansınızı kendiniz yaratırsınız ancak adil olursak o çok iyi bir yarış çıkardı.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Sadece başlığı okumayın arkadaşlar. Tamam Horner Ahmet Çakar'ın deyimiyle "adam değil" ama yarışın tamamını şansla götürdü dememiş ki? Sadece şu dışarı taşma ile ilgili konuşmuş.

    Ama "yine" diyerek sıvamaya çalışmış. Bu adam değil miydi aynı şekilde 2007 Çin'de kum havuzuna cakilan, hadi bu şans değil de kendi hatası ama diğer bir şekilde Brezilya'da aracında sorunlar yaşayan?

  2. horner sende ne kadar şansızsın ki vettel gibi absürd bir pilotun! var

  3. aslında haklısınız hamilton çok şanslı 😀 daha hayatına başlamadan çok önce 299999999 tane sperm rakibini de şansıyla geçti
    doğmadan bile şanslıydı bu adam dünkü ne ki?
    weber kalkamadı o da hamiltonun şansı oldu 😀 şans sözcüğü ağızlarda sakız olmuş ona buna şans 😀 başka bişey gelmez akla

  4. hamilton dün iyi bir yarış çıkardı pist dışına çıkıp toparlaması onun ustalığını gösterir ayrıca bu kadar şanslı olmasaydı startda zorlanmadan birinciliğe geçemezdi.

  5. sıralamalarda ya o çakıl havuzundan yada bir başka noktadakınden sanki Felipe Massada orada kalmadan geçti diye aklımda kalmış,tıpkı hamilton gibi.

  6. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    müthiş bir ustalıkmış bilmem neymiş aynı yerden de la rosa da cıktı demekki orada araçlar kalmıyor. tamam şans değil ama ustalık da değil

  7. "Eğer o bariyer 1 metre daha yakın olsaydı yarışın geri kalanını orada oturup izlerdi."
    Eğer ile meğer evlenmiş keşke diye çocuk doğmuş

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    "Dediğim gibi bazen şansınızı kendiniz yaratırsınız ancak adil olursak o çok iyi bir yarış çıkardı."
    en azından yarışın genelinede bakmayı bilmiş mr.horner aksi taktirde button-vettel kazasında vetteli savunmasından dolayı ikinci küfürümü yollayacaktım 😛

  9. -Eğer o bariyer 1 metre daha yakın olsaydı

    daha da basiti,

    o halde araçta Hamilton olmasaydı ve diaz olsaydı gene yarışı kenardan izlerdi. (hamilton gibi soğuk kanlı olamayıp aracı kontralarla çakıla oturturdu. ama dikkat edileceği üzere bizim Kara Oğlan gayet sakin direksiyon hareketleri ile aracı piste geri götürdü)

    veya diazın kontralarında Hamilton olsaydı yarışdan elenmezdi yoluna devam ediyor olurdu.

    sorun şartlar değil aracın içindeki insan. farkı o yaratıyor.

  10. Ee yani birazda kumdan şansının yardımıyla çıksın lütfen , 2007 de şampiyonlugu kaybetmişdi çok şanssız bir şekilde bir kerede şanslı olsun !

  11. Ee yani birazda kumdan şansının yardımıyla çıksın lütfen , 2007 de şampiyonlugu kaybetmişdi çok şanssız bir şekilde bir kerede şanslı olsun !

  12. Hamiltondan çok hoslanmamama ragmen kum havuzunda yaptigi manevra ve ordan araci çikarmasi kesinlikle çok ustacaydi bunun sansla uzaktan yakindan alakasi yok bence,eger bariyer 5 metre yakin olsa yada Hamilton 10 km daha fazla hizla kum çakilina girse gibi dusunceler bos konusmadir,Hornerin elinde en hizli araç var ama ekip olarak ve pilot olarak zayif olduklarindan arayi açamamalarindan dolayi bu onu sinirlendiriyor ve boyle gereksiz konusuyor,dun diger takimlar bizi kiskaniyor demisti bugun Hamilton sansli demis bakalim yarin ne diyecek,oysa Horner bence bundan sonra Redbull pilotlarina tum yarislari tamamlamalari halinde sampiyon olacaklari guvenini vermeli ozelliklede Vettele,belki Vettele psikolojik destek bile gerekebilir,eger bu guveni veremezse Redbull tarihin en açik ara hizli araciyla sampiyonlugu kaçiran en madara takimi olacak.

  13. Semo_Ferrari  avatarı

    E Hamilton ne kadar şanslıydıysa, Button da o kadar "şanssızdı" değil mi? Kendini komik duruma düşürüyorsun Horner.

  14. ferrari FERRARİ yine muhteşem yorumlarıyla konulara renk katıyor =)

  15. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    herkesin görüşüne saygı duyarım ama bence başarı şampiyonluk sayınla doğru orantılıdır yani hamilton alonsonun seviyesine ancak seneye gelebilir ve en az 2 sene sonra ondan daha iyi bir pilot olabilir (tabi bu iki senede şampiyon olursa)

  16. ulen bunun anasının sütünün ak olduğunu nereden biliyorsunuz:)

  17. Hamiltonu severim banan göre alonsoda daha iyi bir pilot.vettel şampiyon olamazsa bu şampiyonluğu anasının ak sütü gibi hak etti

  18. "Yusuf Hitay" arkadaş bana söz bırakmamış. Ağzına sağlık.

  19. başka bir takım patronun hamalton hakkındaki düşüncelerine bile katlanamayan zavallılar topluluğu.

  20. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Vettele bakmak yeterli sanki birden fazla araçla yarıştı , en önde olamazsa yarıstırmamaları lazım bunu hele kı sondan başladığı yarışlar aklıma geliyor ilk vırajı gecemezdı

  21. red bullda yinr korku rüzgarı esmeye başladı sene başında puan olarak geriye düştüklerinde de aynı tavırdaydılar atıştılar da atıştılar
    ne zaman yarış kazanmaya başladılar takımlar aracı incelemeye başladılar bi anda bir sessizlik
    neyse
    daha önce de yazdım
    hamilton liderdi ve bildiğiniz üzere pist 7 km
    kuru zemin lastiği ile en önde giden de oydu pist hakkında en az fikri olan da yapabileceği tek şey frenleme yaparken şansına güvenmekti ama şans o virajda onun yanında değildi ve çakıl alana girdi
    şimdi çakıl alandan kurtulmasına şans diyebiliriz ama oraya girmesi de bir şanssızlıktır eğer yarış dışı kalsa şanssızdı derdik takımın hatasıydı derdik (mimkün olduğunca kuru zemin lastiğinde kalmasını isteyen takımdı çünkü)
    belki de onun oradan kurtulması takımın sansıydı kim bilir?

    yine daha önce yazdığım gibi şans lineer değildir bir kaç saniye önce şans yanında değilken çok kısa bir süre sonra şansı geri döndü

    şansın peşini hiç bırakmadığı dönemler yaşayan pilotları da gördük 😀

  22. Çaylak sezonunda yeterince kum havuzunu ziyaret etmişti zaten bu defa tecrübesiyle o kum havuzuna saplanmaktan kurtardı kendini.

  23. yine derken ? başka ne zaman şanslıydı pardon ? macaristanda vites kutusu bozulurken mi ? yada son turda 18 puan kaybolurken mi ?

    peki ya senin özürlü pilotların ? vettel button'ı biçtikten sonra yarışa devam etmedimi ? kaç kez fren problemi yağ problemi cart problemi curt problemine rağmen finiş gördüler ?

    horner'da kendi pilotlarına benzemeye başladı, bu açıklamaya tam olarak takoz gibi açıklama denebilir ancak.

  24. Kalkış yapmasını bilmeyen pilotların,geçiş yapamayan kamikaze pilotların,bu kadar iyi bir paketi yönetmeyi beceremeyen ekibin mi çok becereksiz.Hamilton mu çok şanslı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir