Vettel: "Hâlâ Şampiyon Olabilirim"

yazar:

kategori:

Vettel bu sene 3. kez bir yarıştan puansız ayrıldı ve pilotlar klasmanında liderle olan fark 31’e yükseldi.

Vettel “Kafamı dik tutuyorum. Bekleyip görelim. Geride 6 yarış var ve işlerin ne kadar hızlı değişebileceğini gördük.”

“Biliyorum, burada en azından podyumda olmamız lazımdı. Ancak yine de hâlâ her şey mümkün. Hâlâ şampiyon olabilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Vettel'in yeteneğinden şüphe eden birisi olduğunu açıkçası sanmıyorum, varsa da buna inanmak istemiyorum. Bugüne kadar Vettel'i eleştiren çok kişi gördüm, çok yazı okudum, her şeyi geçeyim ben defalarca taşa tuttum bu çocuğu ama yeteneğine laf söylendiğini neredeyse hiç görmedim. İnkar edilemeyecek bazı şeyler vardır sonuçta. Ama yetenekli pilot=iyi pilot demek değil her zaman. Özellikle de kariyerin ilk yıllarında. Aktif yarışan pilotlar içinde -Schumacher zaten efsane, onu söylemiyorum, henüz onu yakalayan yok gibi.- Alonso, Hamilton ve hatta Kubica gibi adamlarla anılacak kadar yetenekli bir pilot Vettel. Onu beceriksiz, yeteneksiz, Formula 1'e yakışmayan bir adam olarak görmek böyle eleştirmek çok ağır ve fazlasıyla haksız bir tavır olur bence.

    Ama bu yeteneğe karşın Vettel henüz tam anlamıyla bir pilot değil bu konuda demin adını söylediğim yetenek ve tecrübeyi üst üste eklemiş, çoğu zaman mükemmele yakın iş çıkaran, iyi savunma-iyi atak, sakinlik, olgunluk, araçla iyi ilişki gibi bir yığın konuda çok çok üstün olan pilotların yanına yaklaşması şu an söz konusu değil. Bence şu anki sorunu burada, yetenekle falan da alakası yok. Vettel'in tecrübe eksikliği kadar agresif tavırlarının, aceleciliğinin, çok kolay çöküntüye uğramasının hatalar yapmasına sebep olduğuna inanıyorum. Başka bir etkense -bana kalırsa- takımın tavırları; basının, hayranlarının ve Formula 1 otoritelerinin ondan çok fazla şey beklemesi. Sadece 23 yaşında birine "Schumacher'in Varisi" demek onun omuzlarına inanılmaz bir sorumluluk yüklemek demek. Bu kadar şey üst üste binince bazen hata yapmak kaçınılmaz oluyor.

    Umarım Seb bu giderek artan hatalar silsilesine bir dur der. Ve geri döner. Şu an şampiyonluk şansının son bulduğunu düşünmüyorum, aynı şey Alonso ve Button için de geçerli. Onları yok saymak çok erken davranmak olur..

    Kalpazan. Vettel'e olan sevgini ve hassasiyetini biliyorum ama söylemek istediğim bir şey var. Sene sonunda Vettel ya da Webber çıkıp Renault motoru yüzünden kaybettik derlerse Renault, McLaren ve Ferrari'yle birlikte bütün eski pilotlar hatta şampiyonadaki rakipleri gereken cevabı verir. Bu pilotlar her şeyden önce hatalarından kendilerine pay biçmeyi, o hataların sorumluluğunu almayı öğrenmeliler. -Ki Vettel Button'dan özür dileyerek bu yolda bir adım attı yine.- Sezon başından beri kaç defa hata yaptılar, kaç defa kendilerinin, başkalarının ya da birbirlerinin yarışlarını berbat ettiler? Kaç puan kaçırdılar? Bunlar kolay unutulacak hatalar değil. Zaten ne Vettel ne de Webber çıkıp bunu söylemez ama hayranları söylerse bu sefer de karşı tarafın hayranları gereken cevabı verir. Renault en mükemmel motor değil, ama şampiyonluk kaçarsa takım yönetiminin ve pilotların yanında bunda sorumluluğu %5 bile olamaz diye düşünüyorum.

    Button'ın düzlükte kaçması konusunda haklısın ama Mercedes motorunun ve mükemmel işleyen F-kanalın düzlük avantajını bildiğine göre düzlüğün son metreleri yerine Red Bull'un avantajlı olduğu viraj çıkışında atak yapabilirdi şeklinde de bir gerçek var.

    Vettel'in sezonun bu noktasına kadar olan performansından sonra şampiyon olmamasını tercih ederim. Ama belki de geri kalan altı yarışta hiç hata yapmaz ve bana da sadece tebrik edip susmak düşer. Seb değişkenleri çok fazla bi' pilot sonuçta. Umarım beni haksız çıkarır da kendini daha fazla harcamamış olur.

  2. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Şampiyon olamaz belki ama yerden yere niye vuruyorsunuz Vettel'i? Ha doğru, önceden ayağınıza dolanmıyordu dimi? Pardon.

    Çoğu zaman da hatasını kabul ediyor. En azından bir Alonso gibi her şeye kulp takmıyor.

  3. Ayrıca objektif bir örnek vereyim malezya yarışını hatırlarsın.hamilton herekesi geçe geçe sutilin peşine takıldı.yarışı da sutilin peşinde bitirdi neden?

  4. FORZAJENSONMCLAREN
    Şu kersli araçlarla toro rossoları geçmelerinden mi bahsediyorusn.gözü olan herkes mercedes motoru kullanan buttonun düzlükte uzadığını yakalamanın imkansız olduğu anlar

  5. Bu çocuğa çok yükleniyorsunuz.Şampiyon olacağına inanmıyorum bu sene,ama gerçekten yetenekli bir pilot.Pist kuru değildi o atağı yaptığı sırada.Demiyorum tamamen hatasız ama bu çocuğa çok yükleniyorsunuz…

  6. Matematiksel olarak mümkün her şey. Bu haftasonu bu açıklamadan sonraki ve önceki haberleri birleştirince mümkün olduğunu anlayabiliyorsunuz. Dominicalli yarışlarda her şeyin olabileceğini söylerken, Whitmarsh açık şampiyonluk savaşından bahsesiyor. Vettel ise şampiyonluk mücadelesinden.

    Ancak 1 ay öncesindeki Alonso'nun, Button'un şampiyonluk şansı; şimdi yok. Vettel'in durumu biraz daha iyi. Teoride mümkün ama pratikte zorlaştı durum. İmkansız da değil tabi bu 3lünün…

  7. FAster Inside avatarı

    Bu kafayla senden bişey olmaz, bu hale gelmende en az senin kadar senin şımartanlarda sorumlu, canlı bomba gibisin…

  8. dikkatimi çeken şey vettelin yaptığı hatayı başka bi pilot yapsaydı.çarmıha gererlerdi.pitten geçme cezası imiş.sen şampiyonluk mücadelesi veren pilotun 18 puanını ye pitten geçme cezası çok hafif kalır.bernie dede vettelciğini kollattırıyor bence

  9. Sen hala konuşuyor musun yav Kollanmış bebe.Biraz bizim takımın videolarını izle de geçiş öğren.Kalpazan sende şu olsaydı bu olsaydı.Halamın bıyığı olsa amcam olurdu o zaman.

  10. Seb bence potansiyeli çok büyük bir pilot renault motorlu kubicayı nasıl geçtiğini gördük.ama mercedes motoruna atak yapılabiecek tek yer orasıydı……..
    Red bull bu sene de şampiyonluğu kaybederse bunun sebebi kesinlikle o dandik motor yüzünden.geçen sene ve bu sene mercedes hatta ferrari motoru kullanıyor olsalardı kimse onları yakalayamazdı.şampiyonluk konusuna gelince arada 12 13 puanlık fark var eski sisteme göre.raikkonenin 2007 şampiyonluk şansından daha yüksek bir şansı var vettelin.yani 1 pilota odaklanma saçmalığı boş iş
    Ayrıca o atağı deneme riski göze almasa massa button yada webberden ne farkı kalırdı ki??????

  11. senin gibi bir beceriksiz şampiyon olursa bu spora soğurum

    button'a az laf sokmadık ama button senden 10 gömlek üstün bir pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir