Mclaren: "Şampiyonluk Mücadelesi Hâlâ Çok Açık"

yazar:

kategori:

Hamilton, Spa’dan aldığı 25 puanla, bir yarış önce kaybettiği liderliği tekrar kazandı ve takımın önümüzdeki Monza yarışında da güçlü olacağı düşünülüyor.

Takım Patronu Martin Whitmarsh “Tekrar iyi bir momentum kazandık. Buraya geldiğimizde galibiyet mücadelesi verebileceğimizi biliyorduk ve bunu başardık. Ve şimdi Monza’ya gidiyoruz, bakalım neler yapabileceğiz.”

“Herkes bir yarışın ne kadar önemli olduğunu soruyor. Şampiyona içerisindeyiz ve burada, Monza’da ya da Singapur’da olmamız farketmez. Zorlu bir mücadele var ve  puanlar ileri geri değişebiliyor. Tüm puanlar sayılıyor ve tüm puanları kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

Mclaren’in önümüzdeki Monza yarışında da formunu koruması beklenirken, Whitmarsh Singapur’a getirecekleri güncelleme paketinin Red Bull’a karşı çıkmada önemli olacağını düşünüyor. Ancak Whitmarsh yine de tek yarışa odaklanmaktan kaçınıyor.

Whitmarsh “Her yarış önemli, aracımızı geliştirmeye devam etmeli ve hatalar yapmamalıyız ve iyi bir şekilde yarışmaya devam etmeliyiz. Red Bull’un yerinde saymayacağına eminim ve zor bir sezon olacağına eminim.”

“İnsanlar Monza’da çok güçlü olacağımızı söylüyorlar ancak bunu nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Elimizden geldiği kadar güçlü olmaya çalışacağız ancak diğer insanların o kadar emin konuşmalarını anlayamıyorum. Açıkçası benden daha fazla bilgiye sahipler.” d edi.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner’ın Monza’nın kendileri için en zayıf pist olacağı açıklamaları karşısında Whitmarsh “Bir kere de olsa Christian’ın doğru olmasını gerçekten umuyorum. Göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. geçen yıl mclaren mp4-24 sezon sonuna doğru en iyi mekanik yol tutuşu olan araçtı,düzlük dezavantajını kers ile gideriyordu. geçen yıl monzada rahatça pole'ü almıştı, yarıştada pitstoplardaki hata olmasa birinci olabilecek güçteydi. Zaten lewis'i geçen araçta yine mekanik yol tutuşu iyi olan brawn idi. Son turda lewis ya istiklal ya ölüm diye duvara toslaması 3. olacaktı.

    mp4-25 ise mekanik yol tutuşu zayıf bir araç, düzlük hızları f kanal sayesinde iyi. Ancak tamamı düzlükten oluşan bir pistte daha önce denenmedi, muhtemel olan f kanala ihtiyaç olmayacağı. Ve bu durumda tek avantaj mercedes motoru.

    ancak unutulmamalıki ferrari motoruda en az mercedes motoru kadar güçlüdür.

    muhtemelen yarış 3 takım arasında geçecek ancak mclaren spa'da ki gibi belirgin şekilde en hızlı araç(pole'e bakmayın, her halükarda en hızlı araçtı) olamayacaktır.

  2. mclaren düzlüklerde hızlı, o halde monza'da da çok hızlı olur diye düz mantık yürütüyorlar ama durum o kadar basit değil. monzada hızlı olabilmek, kerbleri iyi kullanabilmeye, mekanik yol tutuşa ve motor gücüne bağlıdır, bunlardan sadece birisi mclarende iyi, o da motor. diğer etkenler rakiplerine göre çok önde oldukları konular değil, bence başabaş bir mücadele olacaktır, gerçi burada fren stabilitesi konusunda mclaren bir adım önde olabilir, bunu kanada'da kanıtladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir