Horner: "Vettel Güçlü Bir Şekilde Geri Dönecek"

yazar:

kategori:

Bu sezon başka hatalar da yapan Vettel’in Spa’daki sürüşü, genç pilotun şampiyonluk mücadelesi verecek kadar hazır olup olmadığı yönünde şüpheleri tekrar gündeme getirdi.

Ama Horner, Vettel’in şimdiki zorlukları telafi edebileceğini ve sakin olup kafasını topladığında bunların tekrarlanmayacağını düşünüyor.

Horner: “Sebastian’ın hiç şüphe yok ki çok ama çok yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum. Burası (Belçika), işlerin onun için yolunda gitmediği yerlerden birisi. Sakin ve odaklanmış olarak yoluna devam etmeli; sonunda işler onun istediği gibi olacaktır.”

“Onun için zordu. Anlık kararlar vermeniz gerekiyor ve Jenson ile yarışırken bir hata yaptığını düşünüyorum”

“Jenson, fren yaptığı yer ile (Vettel’i) şaşırtı. (Kazayı) önleme çalışırken spin attı ve Jenson’u çok ama çok kötü bir şartlarda yakaladı. O, harika bir yarış pilotu, hâlâ genç birisi. Nispeten tecrübesiz olan birini çok eleştirmek kolaydır ama elbette olanlardan çok ders çıkaracaktır.”

Horner, şu andaki sorunlarını yenmede Vettel’e pek yardımı olamayacağını, Alman pilotun kendi halini kendisinin daha iyi bildiğini söyledi.

Horner: “Kimse bunu Sebastian’dan daha iyi bilemez. Oldukça olgun bir birey o. Kendi performansını çok ama çok dikkatli bir şekilde analiz ediyor ve eminim ki bu noktadan sonra geriye dönecektir. Şu anda onu göz ardı etmek aptallık olur”

Vettel’in sorunları ile takım arkadaşı Webber, aradaki farkı 28 puana kadar çıkardı.

Horner, Avustralyalı pilotun, takımın asıl umudu haline gelmede iyi durumda olduğunu ama Vettel’in şansını da henüz göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Horner: “İşler çok çabuk bir şekilde değişebilir. Şu ana Mark, diğer pilotlardan fazla yarış kazandı. Bazı harika sürüşler yaptı ve kesinlikle kariyerinin en iyi formunda”

“Şu ana kadarki sezonu esas alarak, harika bir durumda olduğunu söylemelisiniz. Ama işlerin çok çabuk değişebileceğini görmemizle birlikte Sebastian’ı şu anda göz ardı eden kişi aptaldır.”


Yorumlar

  1. bence 5 de şanslı kim garanti verebilir ötekilerin kalan yarışlarını bitireceğine 25 puanlık bir sistemde hersey olabilir bir sürü secenek var mekanik arıza herkesin başına gelebilir yada yine yagmurlu bir tarışta işler karışır son 2 yarışa kadar ancak netleşir bence

  2. Bence Vettel geri dönecek, hala tam olarak pişmese de güçlü aracıyla bunu telafi edebilir. En azından azıyla yetinmeye çalışmıyor bazı pilotlar gibi.

  3. Pilotların psikolojileri bu takım yorumlarıyla da etkilenebiliyor ondan dolayı Horner yapması gerekeni yapıyor bence.

  4. resimde ne kadar güçlü olduğu net bir biçimde belli oluyor

  5. McLaren Hamiltona yönelmeye başlayacaktır. Redbull'da Webbere yönelmeye başlamazsa;
    2010 World Champion : Lewis Hamilton

  6. Evet güçlü bir şekilde araçları biçmeye ve cezalar almaya devam edicek çok güçlü bu konuda eline kimse su dökemez bi Rubens zorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir