Domenicali: “Pes Etmemeliyiz"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun Spa’da yarış dışı kalması, Ferrari’nin pilotlar sınıfında çok geride kalmasına neden oldu.

Bu arada 2007’de Ferrari’nin Raikkonen ile son iki yarışta 17 puan farkı eritip şampiyon olması henüz hafızalarda iken Domenicali, takımının arzusunun şimdiden kaybolacağını düşünmüyor.

Domenicali: “Elbette bizim için olumlu bir hafta sonu değildi. Puanlar açısından yer kaybettiğimiz gerçek.  Daha da zor bir hale geldi ama imkânsız değil. 2007’de iki yarış kala 17 puan gerideydik. Ondan daha zor, bilmiyorum”

Ferrari patronu, önümüzdeki yarışlarda rakiplerinin sıkıntı yaşaması durumunda işlerin kolayca tersine dönebileceğini ve takımının pes etmemesi gerektiğini belirtti.

Domenicali: “Şüphesiz işler şimdi daha zor ama zorlamaya devam etmeliyiz. Çünkü zirvedeki 5 pilot içinde biz, puan alamayan 3 pilottan biriydik. Belki de önümüzdeki birkaç yarışta tersi olur. Bu yüzden hazır olmalı ve pes etmemeliyiz.”

“Bu hafta sonu beklediğimiz performansa sahip değildik. Nedenini anlamamız gerek. Çok temkinli olmalıyız. Çünkü iki yarış evvel rakiplerimizden biri olan McLaren’in sıkıntı yaşadığını gördük; şimdi ise çok güçlü göründüler.”

“Her bir yarış senaryo çok çabuk değişiyor. Bu da bir şey tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Hazır olmak önemli. Çünkü böylesi şartlarda her şey olabilir.”


Yorumlar

  1. şumiciside aynı mclarenciside aynı kimiciside aynı yani hepsi aynı kaba pisliyorlar onun için ayırt etmeye gerek yok.

  2. Burada Schumiyi olayın içine çekmenin anlamı yok. Ferrari, Alonsoyu memnun edebiliyorsa etsin de eğer sıra gelirse(!) diğerlerinin memnun edilmesi kolay.

  3. tifosi_sercan  avatarı

    Sonuna kadar katılıyorum burak dostum…
    Bazıları sadece kötü tarafına bakıyor ekmek yediği takımın… Kimiciler ilk ve tek şampiyonluklarını burada kazandılar minnettar olacaklarına atıp tutarlar.. 2009 da 2 hafta da bir ralli de test yaptı kimi ve şuan istediği yerde ralli'de.. ve takır takır tazminatını alıyor… inan kimi sizin kadar düşünmüyor her fırsatta ferrari de çok iyi anılarım var diyor… fan olmak tuttuğun pilotun veya takımın görüşlerini de desteklemek değil midir..?
    fanatik massacılar.. bu pilot 2. plana atıldı diye konuşacağınıza.. sizi buralara kim getirdi diye sormazlarmı adama..? ferrari olmasa massa şuan nerede olacaktı sorarım.. herkes gitti massa kaldı bu takımda 5 senedir…
    suçlamayı bırakında bardağın dolu tarafına bakın artık…..

  4. burak hay ağzını öpeyim.ne güzel yazmışsın.şimdi konuşamazlar artık diyecem ama yine yanılacağım.çünkü yüzsüzlükte sınır tanımıyorlar.

  5. Ne oluyor ya bu millete.Sizin Ferrari ile derdiniz nedir kardeşim?Schumiciler bir yandan Kimiciler bir yandan Massacılar bir yandan Mclarenciler ayrı yandan.Ne çok düşmanımız var arkadaş.Kimiyi çok aramışız emin ol 2008 ve 2009daki Kimiyi kimse aramayacak artık kabullenin giden gitti hem schumi hem Kimi'nin Ferrari kariyerleri bitti.Yaptıkları hizmet,kazandırdıları başarı her ne ise helal olsun sonsuz minnettraız ancak kimse Ferraiya kazık çakmadı bir gün elbet 2side gidecekti ve takım hatalı olarak 2sinide 1-2 yıl evvel gönderdi ama onların kazandıkları başarı sadece Ferrariyi yüceltmedi kendileride kariyer yaptılar.Yani bir Çin ata sözü var duvar yapılınca duvarı yapılınca duvarcı unutulur diye.Ferrari parasını verdi onları yarıştırdı başarıalr elde etti sonra bir şekilde anlaşma bitti bitti yani kardeşim bu kadar basit.Bir kötü sonuç alınca hemen başkıyorsunuz Ferrari şöyle Ferrari böyle bunun örnekleri her takımda her zaman olabiliyor.Ne diyecekti pes ettik şampiyonluk kaçtı mı diyecekti.Belki hataları çok bu takımın ama durmadan felaket tellalı gibi yıkılacaksınız efendim şöyle günler sizi bekliyor demek ne demek yahu?Siz Ferrariye dua edin o pilotlarınız bizim takımımızda şan şöhrete ulaştı kariyer yaptı 5 sene külüstür araçta kazanayamayıp ilk senesinde Ferrari'de kazandı kimisi efsane oldu kimisi hayatının galibiyetlerini,şampiyonluk şansını bizde yakaladı şimdi tuttuğunuz piolot artık ya emekli ya farklı takımda yada 2 numara diye düşmanlık besliyorsunuz.He yani sizi memnun etcek dimi Ferrari ebediyen.Hangi birinizi etsin Massacıları mı Kimicileri mi Mclarencileri zaten perfonmansı ile ediyor yoksa Schumicileri mi yeter artık yani.2 tane araba 2 de test arabası var başka koltuk yok beğenmeyen çeksin gitsin kapı orada yada farklı takım desteklesin.Yumurta kabuğunu beğenmiyor ya

  6. vega ne sabır varmış kardeşim sende.helal olsun diyorum başkada bir şey demiyorum."saçmalamanın daniskası" cümlesini bile kırcı olduğunu düşünüyorsun.onlara iltifat gibi gelmiştir inan.

  7. tifosi_sercan  avatarı

    Herşey olabilir tabi yılmamak gerek… alınan-kaybedilen puanlar çok büyük.. olay tamamen 2 yarışa bakar.. bir anda tersine döner herşey ve kendilerini şampiyon sananlar geride bulur kendisini belli mi olur…
    bundan sonra performans olarak çok yakın seviye de olacak takımlar.. ve şampiyonu aslında iyi şans belirleyecek….. şans felipe ve alonso nun yanında olsun….

  8. kaan bozdağ değil koçum yaşar koçyiğit.sağolsun siz gibiler yüzünden ıp adresmime kadar engellendiğim için başka bir isimle girdim tanıdınmı şimdi.

  9. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Kaan Bozdağ Bey,

    Siz kadrolu yancı mısınız burada? Bilmem iyi oldu.

  10. Daha önümüzde 6 yarış var ve umutlu değiliz artık şans yok diyorsunuz.Hamilton webber götürür felan diyenler var.

    sezon sonu şampiyonun haber başlığı altına yorumumu yapıp hatırlatıcam bu yazılanları…

  11. ben sana demedimmi. son yorumu oku ne demek istediğimi anlarsın.

  12. Aynen ben de iyi akşamlar dilerim.

  13. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Evet? Belki de öyle diyorum? Trulli > Alonso diyorum. Oldu mu? Belki kanıtım da var? Ama önce biraz saygılı olup dinlemesini veya buradaki gibi bir ortamda ise okuyup anlamasını, saygı göstermesini bilmeli insan değil mi?

    Her neyse. "sizin gibilerle tartışmadan ve zaman harcamadan önce…" diye bir lafı cümlesinin içinde geçirecek kadar "saygısız" (özellikle tırnak içine aldım.) biriyle ben de tartışmak istemem zaten. İyi akşamlar.

  14. vega senin yazdıkların onların yazdıklarının yanında devede kulak bile değil devede pire onun için rahat ol.

  15. Evet arkadaşım öyle sorsan çok sevinirim. Çünkü sizin gibilerle tartışmadan ve zaman harcamadan önce en azından bilgi sahibi olurum. Keşke yapsanız. 😀

    Yetenek konusundan nerelere geliyoruz? İnsanı satır satır yazmaya mahkum ediyorsunuz. Kendi doğrularınız size yetsin işte bu seferlik.

    Massa'yı bıraktım bir de Fisichella diyorlar, hadi gelin bir de Trulli diyin. Hepsi Alonso'dan iyi bir pilot.

  16. bencede pes etmemelisiniz.bu arada yine alonso düşmanları çıkmış meydane hepsi birbirinden merdane.

  17. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Niye yersiz olsun? Aynı araç bile kullanılsa bazı yeni parçalar öncelikli/1. pilotta denenmiyor mu? Şimdi Fisichella ile Alonso'nun o yıllarda eşit şartlarda yarıştığını ben düşünmüyorum mesela. Alonso da yıldız olarak geldi ona bakarsan.

    O zaman Mclaren ve Renault'dan nasıl ayrıldığını söylemem daha da yersiz olmuş, çok pardon. Bundan sonra Alonso taraftarlarına sorarım bakalım şu kısım yersiz olmuş mu diye.

  18. Briatore Minardi koltuğundan alıp onu yetiştirmeseydi demiş bir arkadaşımız. Haklı da aslında. Hatta Minardi'de test pilotluğu ve yarış pilotluğunu da Briatore'nin desteğinde aldığını biliyorum.

    Ancak Alonso'nun desteklenmesinde kendi yeteneği büyük bir faktördür. Bazıları bunu anlamamakta direniyor. İspanyolların kendi pilotlarını çeşitli firmalar aracılığıyla (Repsol, Telefonica ve ona bağlı olan Movistar) desteklediği açıktır. Pedro de la Rosa da destekleniyordu. Ancak bir fark varmış demek ki Pedro ile Alonso arasında.

    Kimi Raikkonen de Peter Sauber tarafından keşfedilip desteklenmişti. Sonra McLaren tarafından da bir yıldız profiline dönüştürülmüş ancak sadece McLaren'ın yıldızı olmamıştı. Onu da Mika Salo'dan ayıran farklı bir şey vardı.

    Felipe Massa ise şu Jean Todt'un oğlu tarafından ve biraz da Ferrari tarafından yetiştirilmişti. Demek ki onun da Enrique Bernoldi'den bir farkı varmış.

    Demem odur ki bu olaylarda yanlışlık yok. Sizin ülkenizin diğer pilotlarından bir farkınız varsa, diğer genç pilotlardan farkınız varsı, ışık görülüyorlarsa; sizi iyi yerlere getiriyorlar.

    Tabi ki şampiyonluk için iyi bir araç gerekli. Ancak her pilot iyi araçla aynı puanı alamıyor. Gelip de R25 ve R26 olmasaydı Alonso şampiyon olamazdı demek yersiz olmuş biraz.

  19. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Kural değişiklikleri sayesinde Renault o aracı (aslında araçları; R25 de R26 da) tasarlamasaydı, Briatore onu hurda Minardi koltuğundan alıp yetiştirmeseydi de (hatta daha öncesinde) Alonso şampiyon olamazdı.

    Bir de bu açıdan bakalım istersen?

    Alonso büyük takımlarda yarışmıştır evet, ama bazılarından nasıl gittiği de bellidir. Hem Renault hem de McLaren'in arkasından (hatta daha gitmeden) neler yaptıkları da bellidir.

  20. Neyse yorumum kırıcı olmuş aslında silinmesini talep ediyorum. Biri şikayet etmediyse kendimi şikayet ediyorum şimdi.

    Evet Alonso torpilli olduğu için "yeni" Renault takımının ilk zaferini o getirmiştir.

    Evet Alonso torpilli olduğu için "yeni" Renault takımının ilk şampiyonluğunu getirmiş üstüne ikincisini almıştır. FIA tarafından torpillidir zaten.

    Evet Alonso torpilli olduğu için McLaren ile anlaşmıştır. Üstüne hayatı boyunca torpilli olduğu için son 10 yılın tüm büyük takımlarında direksiyon sallamayı başarmıştır.

    Massa ise büyük yetenekli, ancak hakkı yenen, gariban bir pilottur. 2005 yılından beri kazanılan şampiyonlukların hepsi ona verilmelidir.

  21. =)
    gerçeği söylemem çok dokunuyor değil mi..

  22. Hahaha yarıldım "torpil olmadan başka bir numarası olmayan pilot" Alonso. Saçmalamanın daniskası budur işte afedersin ama. Yok artık lebron 😀

    Adam bir de ciddi ciddi yazmış.

  23. massa te best eğer dediğin gibi olmuş olsaydı şuan Alonsonun şampiyonluk ihtimali tamamen rotadan kalkmış olacaktı.Kusura bakmayın ferrari sizin gibi tarftarların sözüne bakarak takım yönetecek hali yok.Anlıyorum kuyruk acın büyük massa gibi adamı yıllardır göklere çıkardınız ama onun asla komple bir pilot olmadığını şampiyonluk kumaşı olmadığını anlayamadınız.Button dan farkı olmayan bir pilot.Yarışırken heyecan yaratan pilotlar varsa bunlar Shumi,Alonso,Hamilton,Kubica.dır

  24. @massathebest

    katılmamak elde değil

  25. yalaka ferrari tayfasının kukla patronu, bunlar daha iyi günleriniz. elinizdeki kumaştan bulgurluk çuval bile olmayacağını da anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak. ben de büyük bir mutlulukla rezilliğinizi seyrediyor olacağım. şimdi mutlu mutlu seyrettiğim gibi…

    dün pistte yarışan bir pilotun daha vardı, adı felipe massa. iki kelam yorum yapmayı da mı beceremiyorsun, adını ağzına alırken utanç mı duyuyorsun yoksa? serhan acar yarışın hemen ardından söyledi, "bu sonucun ardında h.heimdaki takım emri olayı başka bir şekilde irdelenmeli" diye.

    şimdi fark 32 puan. felipe'nin hakkını gasp etmeseniz fark 18 puan olacaktı.

    sezonun ortasında desteklemeye başladığınız süper pilot alonso ile, adını ağzına almadığın gariban felipe arasındaki fark yalnızca 18 puan olacaktı..

    button-hamilton arasında 35, vettel-webber arasında 30 civarı, massa-alonso arasında 18 puan. nerede süper pilot alonso? nerede gariban felipe? bu mu iki pilotu birbirinden ayıran "devasa" fark?

    tabi ki dünkü sonuçların ardından felipe'nin adını anamazsın, alıp da ismini kirletme zaten. bel bağladığınız kompleks sahibi pilota ağladıkça meme vermekle yaptığınız yalakalığın, felipe'nin hakkını yiyerek yaptığınız adaletsizliğin faturasını fitil fitil ödeyeceksiniz.

    santander yalakası ferrari yönetimi ve torpilli pilotları ( torpil olmadan bir numarası olmayan) alonso'nun birlikte elele kolkola rezil oluşunu izlemek büyük bir keyif…

  26. 2007 yılında önünde 2 pilot vardı raikkonenin ama bu yıl alonsonun önünde 4 pilot var puan açısından ve mclaren ve redbullun hızını göz önünde bulundurduğumuzda 2007 yılının tekrarlanması çok çok zor alonso bence ilk senesinde daha hatasız olmalıydı çok puan kaybettiler takım olarak.

  27. o gönderdiğiniz raikkoneni çok arayacaksınız domentik ali..

    bu arada hassas olalım lütfen domenicali değil domentik ali. aydın efesi gibi parmak şıklatırsın başka bir şey olmaz domentik ali senden =)

  28. @mp4-25 vurma öldü adam 😀

  29. Aslında düşünüldüğü kadar zor değil. Hala şampiyonluk için 5 aday olduğu göz önüne alındığında herşey olabilir. Eğer 2008'deki gibi 2 pilot kalmış olsaydı işler değişirdi.

    Bu sezon Ferrarinin aracı belki birinci araç değildi; ama kesinlikle şampiyonluk yarışına girebilecek bir araçtı, bana göre Mclarenden de genel olarak daha iyiydi. Şampiyonluk yarışında Alonso çok hata yaparak şansını azalttı. Massa da sezonun başından itibaren gerekli performansı gösteremedi. Bu fırsatı Hamilton başarıyla değerlendirdi ve hemen hemen çok az hatayla alabileceği tüm puanları aldı. Sonuç olarak tablo ortada, yani işler zor.

    Monzada dananın kuyruğu kopacak gibi. Eğer Button, Hamiltonun önünde bitirirse Ferrari için işler biraz daha kolay olabilir. Aksi taktirde Hamilton birinci pilot olacak, belki de şu anda birinci pilottur bunu bilemeyiz, ama tahmin edeceğimiz bir şey var o da Button şampiyonluk yarışından koptuğunda İşler Ferrari için daha zor Mclaren için daha kolay olacaktır.

  30. he sende bunu söylemek için mi yazdın sırf düzelttiğin için sağol stres işte:9

  31. dominicali de değil domenicali 😀 madem hassasız.

  32. Button ve Alonso'nun şampiyonluk şansının zora girdiğini söylemiştim dün. Vettel'in durumu çok hafif daha iyi. Yani 1 ay öncekinden beri azalma var. Ancak 3'ü için de imkansız ve "hayal" değil. Olabilitesi hala var. Yapılan açıklamaları değerlendirdiğimde tüm tarafların bunu görüyorum.

  33. biraz zor be hocam, hadi mclaren da mekanikk yol tutuşu şu an için zayıf ve kalan yarışlarda bu performansı veremeyebilir ancak redbull'un her yarış birer pilotu yarış dışı kalıp bu yarışlarıda alonso'nun kayıpsız biçimde podyumda geçirmesi gerek.

    gerçekten zor be hocam, mclaren için bile zor

  34. Dominik değil o Dominicali,2. ise 2007 sürekli hatırlatması benzer durumlar olduğu için.2 yarışta şampiyonluk el değiştirdi koca puan farkı o sistemde kapanda yeni sistemde her şey mümkün olduğunu belirtmek.Nesini anlamıyorsunuz ayrıca elinde kanıt mı var 2007de fia bize hediye etmişmiş.Çamur atmayın Kimi söke söke aldı az hata yapsaydınız o sezon.Neyse kalan yarışlara bakıcak olursak ben pek umutluı değilim.Çok büyük şeyler olmalı 1 yarış Webber 1 yarış Hamilton sıfır çekerse ve işler Alonsonun istediği gibi giderse ki galibiyer şart ancak o zaman şansı olur.

  35. Dominik 2010 sezonunda oldugumuzu unuttu galiba ısrarla 2007'de kazandıkları şampiyonlugu dile getirmesi garip o sezon şampiyonluk yarışında sadece 3 pilot vardı ve takımlarda zaten şampiyonlugu hediye etmişti fia size.

  36. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    2007'de stefano değil jean todt vardı buradan kaybediyor zaten ferrari ikincisi redbull ve mclarenler olduğu sürece ferrari ancak nal toplar

  37. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    2007'de stefano değil jean todt vardı buradan kaybediyor zaten ferrari ikincisi redbull ve mclarenler olduğu sürece ferrari ancak nal toplar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir