Button: "Red Bull'u Yavaşlatan Esnek Kanat Tartışması"

yazar:

kategori:

Red Bull’un, Spa’nın uzun düzlüklerinin RB6’ya uygun olmadığını söylemiş olmasına rağmen McLaren’den Button, Adrian Newey’in araçta bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldığına inanıyor.

Button’un patronu Martin Whitmarsh ve Mercedes’ten Ross Brawn geçen hafta, Red Bull ve Ferrari’nin kanatlarının Macaristan’dakine kıyasla daha az esnediğinin görüldüğünü belirtmişti.

Button: “Red Bull’un temposunun yeni testlerden etkilendiğini düşünüyorum”

“Monza’da yapılacak olan yeni, daha sert testlerin, daha da etkili olacağını umuyorum. Hiçbir şey değiştirmek zorunda kalmayacaklarını söylüyorlar ama onu burada söylediler.”

“Burada araçları pistte izlediğimizde o kadar esnemiyorlardı.”


Yorumlar

  1. @burak bocek

    mp4-24 tıpkı bu yılki f10 gibiydi, yavaş virajlarda dur kalklarda çok iyiydi, hızlı virajlarda pekte iyi sayılmazdı. Zaten geleneksel olarak mclaren'lar hep çok iyi mekanik yol tutuşuna sahip araçlardır, bunu monaco zaferlerine bakarak anlayabilirsiniz

    mp4-25 ise tıpkı f2007 gibi bi nebze hızlı virajlarda ve düzlüklerde çok iyi , interlagos un büyük bir kısmı daha doğrusu 1. ve 3. sektörde hızlı virajlardan ve düzlüklerden oluşmakta

    bu durumda mclaren ve her piste uygun olan rb6 arasında geçecek dedim, evet tümsekler bi handikap ancak bu yorumda kesin böyle olacak diye bir şey yok elbet.

    ayrıca bence singapurda mp4-24'e ek depo takılsın öyle yarışalım, kesin duble yaparız 😛 yoksa ciddi bir atılım olmazsa bu mp4-25 için mucize lazım

  2. Kanatlarında pek bir değişiklik olacağına sanmıyorum adamlar kendine çok güveniyor.Yani perfonmans kazandıkları bir çok nokta var ve zaten onların en zayıf oldukları 2 pistin burası olacağını herkes biliyordu buna rağmen pole aldı adamlar yani.Bu yarışı kaybettiler diye kimse hayale kapılmasın yani Almanya da biz hızlıydık sonra olanları gördük pisten piste değişen perfonmanslar olucaktır kanat azıcık daha esnese sanki 1sn yavaşlaycaklar ayrıca arkadaşım nerden biliyorsun şu kehanetleri bırakın ya İnterlagos sizle Redbull arasında neden geçiyor neye dayanarak söylüyorsun bir kere pistin tümsekleri en çok Mclareni zorlayacak ayrıca Mclaren en son ne zaman kazanmış orda?

  3. aksilik olmazsa singapurda redbull uçar gider. varolan aracımızla ne yaparsak yapalım fark kapanmıyor :/ araçta ilerleme kaydedildi ancak redbulda nasıl bir yere basma gücü varsa artık bir türlü yanına bile yaklaşılmıyor(DF açısından). spa da kanatları gerçektende önceki yarışlardaki kadar esnek değildi.

  4. eğer doğruysa şampiyonluk şansımız var.

    monza zaten başka bir pist, orada 3 takıdma rekabetçi olacaktır.

    ancak singapurda yine rb6 herkese 1sn fark atarsa o zaman şampiyon belli olur.

    yok eğer spa'dakine benzer bir performans sergilenirse şampiyonluk heyecanlı geçecek demektir.

    singapur hızlı virajları olmayan aynı zamanda hiç düzlüğü olmayan bir pist, yani tam ferrari'ye göre.

    japonya'yı zaten saymıyorum, orada rb6 çok üstün olacak.

    ancak abu dhabi ve interlagos mclaren ile redbull arasında geçer.

    kore henüz kapalı kutu ancak rb6 ya uygun gibi gözüküyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir