Marc Gene: "Vettel'e Verilen Ceza Doğru Değil"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Jenson Button’a çarptığı için Vettel’e verilen cezanın tamamıyla orantısız olduğunu söyledi.

El Mundo’daki köşesinde Gene: “Çok saldırgan olduğu doğru ama orada bir ceza… Yanlış bir şey yapmadı ki. Bir yarış kazasıydı”

Niki Lauda ise daha sertti ve Alman pilotun bir başka hatasının şampiyonluk umutlarını söndüreceğini söyledi.

Bild’e yazan Lauda: “Kesinlikle süper yeteneklisin ama aşırı risk aldın.”

“Bir hata daha olursa dünya şampiyonan sona erecek. Ardından takım arkadaşın için sürmen gerekecek ki bu da son cezan olacak.”

Eski şampiyon, Vettel’in baskı ile  başa çıkamadığını düşünüyor.

Lauda: “En hızlı araçtasın. Baskı, seni etkileyebilir. Çünkü herkes senin önde olmanı bekliyor ve her şey bir hayal kırıklığı yaratıyor”

Hamilton’un Pazar günü 2008’dekinden daha iyi bi sürüş gerçekleştirdiğini düşünen İngiliz yorumcu Martin Brundle ise Vettel’in tecrübe eksikliğinin orta çıktığını söyledi.

Brundle: “Yaşlandıkça tecrübe hakkında daha çok şey anlıyorum. Mark (Webber) çok olgun bir adam ve bu da kesinlikle yardım ediyor.”

David Coulthard ise Vettel’e tavsiyeler veriyor ve bıçakların kendisi için ortaya çıktığını ve eleştirilere alışması gerektiğini söylüyor.

Coulthard: “Şuna netlik kazandırayım: Sebastian’ın son dönemdeki çok büyük hatalarına bahane üretmeye çalışmıyorum”

“Büyüyen sorunların ilk adımındayken sıkıntı yaşayan genç bir adam görüyorum.”

“(Hatalarına) mazeret uydurmuyorum -önceden söylediğim gibi- F1, bir öğrenme okulu değildir. Sadece anlaşılamaz olduklarını söylüyorum”


Yorumlar

  1. vettel süper yetenekliymiş 🙂 alman olduğu için laudadan inciler. pist üstünde kimin ne yaptığını dünya seyrediyor senin süper demenle olmuyor bu işler lauda efendi.

  2. Düzelteyim arka lastiğini patlattı

  3. Doğru laf neden liuzziye ceza vermediler vettel açık şekilde geçtikten sonra vettelin kanadını kırdı.önlenebilir bir kazaydı.bu cezalar bu sene genel olarak saçmalık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir