Red Bull: "Monza, En Zayıf Olduğumuz Pist"

yazar:

kategori:

Rakibi McLaren’in geçen hafta Belçika’da podyumun zirvesine çıkmasının ardından Red Bull Racing, yüksek hızlı Monza için ani bir geri dönüş beklemiyor.

Red Bul’un uzun düzlüklerin RB6’ya uygun olmadığını kabul etmesi ile Monza’da Ferrari ve McLaren’in öne çıkması bekleniyor.

Ama Red Bull Racing Patronu Christian Horner, yine Monza’da yeteri kadar iyi bir iş çıkarıp şampiyonluk mücadelesinde çok yara almayacaklarına inanıyor.

Horner: “Macaristan, aracımıza uygun bir pistti; düzlük yok, birçok viraj var. Spa’da ise pek viraj yok ve çok uzun düzlüklü bölümler var.”

“Singapur bize uygun olmalı, Japonya’da bizim için iyi. Kore için sorun yok. Spa ve Monza’nın, McLaren’in bölgeleri olduğunu biliyoruz ve Mark’ın Belçika’da yaptığı gibi hasarı sınırlı tutmaya çalışıyoruz. İkinci olmak, bizim için çok büyük bir sonuçtu”

Bu sene bazı yerlerde görülen Red Bull egemenliğinin tekrarını beklememelerine rağmen Horner, yine de podyum için  mücadele edebileceklerini düşünüyor.

Horner: “Şüphesiz Monza bizim için zor bir hafta sonu olacak. Ama bu sene Montreal ve Valensiya’da beklenenden daha iyi bir performans ortaya koymuştuk. Ve Mark’ın Button’a tur bindirdiği Macaristan gibi McLaren’in kötü performans gösterdiği pistleri kıyaslarsak, Spa gibi bize uygun olmayan bir pistte yine de ikinci olabildik. Başardığımız şeyden cesaret alıyorum.”

“Bana göre tartışmasız Monza, bu sene bizim en zayıf pistimiz olacak. Orada bir parça yağmur iyi olabilir. Ardından aracımıza çok daha uygun pistlere geri döneriz.”

Red Bull’un Monza için kötümserliğine rağmen rakipleri hiçbir şeyi garantiye almıyor.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Buradaki performansın, hafta sonunun başından beri cesaret verici olduğunu düşünüyorum. Umarım bunu Monza’ya taşıyabiliriz. Ama zor bir şampiyona oluyor. Gideceğimiz farklı tipte pistler var.”

“Buradaki performansımıza bakıp ‘bu yeter’ deyip arkamıza yaslanacağımızı düşünmüyorum. Sıkı çalışmaya devam etmeliyiz ki zaten biz de bunu yapıyoruz Genel olarak burada olmak, performans gelişimi getirmek için fabrikada geçen hafta herkes çok sıkı bir şekilde çalıştı. Bu iyi bir işaret. Ama Monza ve sonrasındaki yarışlar için de sıkı çalışıyor olacağız”

Horner’in ‘Monza en zayıf olacağımız pist’ ifadesi için Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Onlar için en zayıf pist mi? Onların yerinde olmak isterdim. Bunu Christian’a söyleyebilirsiniz.”

“En zayıf halimi Monza’da kullanmak isterdim. Ama öyle düşünmüyorum. Çok iyi bir araca sahipler. Rakamlar ortada. Bunun bir taktik mi yoksa gerçek mi olduğunu görmek için bekleyelim.”

Ferrari, önümüzdeki birkaç günde düşük yere basma kuvvetine sahip pakedini değerlendirmek için Monza’da düzlük testi yapmayı planlıyor.


Yorumlar

  1. resmen hedef küçültüp psikolojik baskıyı azaltıyorlar.Yoksa lesmolarda,askaride ve parabolikadan ok gibi fırlayarak çıkacaktır redbull.Yine en hızlı araç olacaktır.Ayrıca en iyi mekanik yol tutuşa sahip araç.

  2. monza zaten başka bir pist, orada 3 takıdma rekabetçi olacaktır.

    ancak singapurda yine rb6 herkese 1sn fark atarsa o zaman şampiyon belli olur.

    yok eğer spa'dakine benzer bir performans sergilenirse şampiyonluk heyecanlı geçecek demektir.

    singapur hızlı virajları olmayan aynı zamanda hiç düzlüğü olmayan bir pist, yani tam ferrari'ye göre.

    japonya'yı zaten saymıyorum, orada rb6 çok üstün olacak.

    ancak abu dhabi ve interlagos mclaren ile redbull arasında geçer.

    kore henüz kapalı kutu ancak rb6 ya uygun gibi gözüküyor

    mp4-24 tıpkı bu yılki f10 gibiydi, yavaş virajlarda dur kalklarda çok iyiydi, hızlı virajlarda pekte iyi sayılmazdı. Zaten geleneksel olarak mclaren'lar hep çok iyi mekanik yol tutuşuna sahip araçlardır, bunu monaco zaferlerine bakarak anlayabilirsiniz

    mp4-25 ise tıpkı f2007 gibi bi nebze hızlı virajlarda ve düzlüklerde çok iyi , interlagos un büyük bir kısmı daha doğrusu 1. ve 3. sektörde hızlı virajlardan ve düzlüklerden oluşmakta

    bu durumda mclaren ve her piste uygun olan rb6 arasında geçecek dedim, evet tümsekler bi handikap ancak bu yorumda kesin böyle olacak diye bir şey yok elbet.

    ayrıca bence singapurda mp4-24'e ek depo takılsın öyle yarışalım, kesin duble yaparız 😛 yoksa ciddi bir atılım olmazsa bu mp4-25 için mucize lazım

  3. Ben Red Bull'un yavaşız demesinden bile epey korkuyorum. Belçika'da, Monaco'da, Kanada'da yavaş olmaları beklenmekteydi ve sadece Kanada'da podyuma çıkamadılar.

    Daha çok var yarışa. 11 gün falan. Merakla bekliyorum Monza'yı…

  4. Alonso al şu yarışı adamı ahsta etme vallahi kalpten gidicez senin yüzünden he bu yaşta:)Bari evimizde kazanalım gerisi umrumda değil ama tekrar kazandığımızı hemde evimizde görmek büyük bir mutluluk olucaktır.İnşallah kaybedilen puanların teselliside olsa güzel

  5. Bu sene şampiyon mclaren şampiyon olursa bunu kesinlikle motorlarına boçlular.yoksa aerodinami konusunda red bulldan çok geridler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir