Mercedes Difüzöründeki Aşırı Isınmayı Çözemiyor

yazar:

kategori:

Mercedes GP, Almanya’da kullandığı egzoz beslemeli difüzöründe aşırı ısınma oluşması nedeniyle Macaristan’da bundan vazgeçmiş ve önceki versiyona geri dönülmüştü. Geçen hafta sonu Belçika-Spa’da ise malzemeler yenilenerek bu versyiona geri dönülmüştü.

Bununla birlikte takım, Belçika’da daha başka ısınma sorunları ile karşılaştı ve Ross Brawn, sistemin daha iyi çalışması için Monza’ya kadar yenilik üzerine çalışacaklarını söyledi.

Difüzörün aşırı ısınması ile ilgili olarak Brawn: “Tamamıyla çözülmedi. Henüz bir çözüm bulamadığımızdan biraz sıkıntı yaşıyoruz.”

“Zeminde kullanabileceğiniz farklı malzemeler var ve o alanda sorun yaşıyoruz. Bu kadar ısınmasını beklemiyorduk. Açıkçası egzoz gazının zemin etrafındaki hareketini tahmin etmek bazen zor oluyor. Mükemmel değil ve Monza için bir yenileme olacak.”


Yorumlar

  1. Neden F-duck sistemini kullanmıyorlar anlamış değilim…Sponsorsuz Sauber kadar olamyorlarmı enteresan

  2. şu arabada tam randımanlı çalışan parça varmıki difüzörde tam randımanlı çalışsın.çalışsa şaşarım.bu gidişle rosberg kubicaya.schumide sutile geçilir yıl sonunda
    bu yıldan ümit kestik zatende.takımda artık bazı kişilerin değişmesi gerek bu görünüyor yoksa gelecek yılda bu mercedesden bi yol olmaz.

  3. Ne kadar trajikomik, geçen yıl çift katmanlı difüzör ile ortalığı kasıf kavururken bu sene aynı difüzör başlarına bela oldu. Red Bull'un acı intikamı 🙂

  4. Bu Hondadan kalma mühendisler pek bir işe yaramıyor. 3 ay oldu hala bu difüzör muhhabeti. Korkum o ki 2011 aracını da bunlar tasarlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir