Renault: "Daha Sağlam İkinci Pilota İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Renault’nun deneyimli pilotu Robert Kubica’nın sıralamalarda ve yarışta 3. olduğu Belçika’da Petrov, sıralamalarda daha piste çıkış turunda kaza yapmış ve yarışa en geriden başlamıştı. Ancak Rus sürücü 9. olarak 2 puan kazanmayı başardı.

Boullier “Onun yaptığı gibi bir hatayı affetmek bazen zordur. F1’deyiz ve böyle şeyler kolay değil. Çok iyi bir yarış çıkardı. Yağmurda sorundan uzakta durdu ve çok iyi performans gösterdiğini söyleyebilirim.”

“Gridde başladığı noktadan aracı tekrar puanlara getirmesi iyiydi, bu yüzden benzer hataları tekrar etmemesi lazım. Belki bazı kötü şeylerden iyi sonuç çıkarabilir. Yaşananların ardından konsantrasyonunu bozmaması gerektiğini öğrenebilir. Budapeşte’de iyi sonuç kazandı diye ondan her hafta sonu çok iyi sonuçlar beklediğimiz için bu şikayette bulunmuyoruz.” dedi.

Petrov’un gelişip gelişmemesi gerektiğinin sorulması üzerine Boullier “Özellikle de sıralamalardaki hatasının ardından evet. Evet puanlar kazanmayı başardı ancak bizim daha sağlam bir ikinci pilota ihtiyacımız var.” dedi.


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kubicanın yanına kimi gelsin seneye 2. ci pilot olarak, tecrübeli bir pilot,petrov dan daha çok puan toplayabilir eminim….

  2. Bence Petrov'a inanmalı ve güvenmeliler. Tabi ki koltuğu da seneye yine ona vermeliler. 23. sıradan başlayıp, o kadar olaylı bir yarışta puan alıp, takımın yüzünü güldürmek o kadar kolay bir iş değil çaylak pilot için.

    Ancak Renault pilot kadrosunu bir türlü oturtamadı. Grosjean'i aldılar, vaz geçtiler ve gönderdiler. Piquet'in sonu belli zaten. Kovalainen'i Alonso ile takas etmek zorunda kaldılar…

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    petrov hata yapmış olabilir ancak eleştiriler bence çok abartılı adam okadar geriden başlamasına rağmen 9 oldu …öte yandan tecrübeli kubicanın kendisininde söylediği gibi direksiyonla oynarken pit stop noktasını kaçırdı ve rahat kazanacağı 2. ten oldu onu neden eleştirmiyor anlamış değilim…

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Sutil koltuk için iyi bir adaydı ama "Renault, Force India'dan iyi değil" açıklaması sayesinde o koltuğu asla hak etmeyecek bence.Ama Glock iyi bir aday olabilir.Ya da Maldonado.GP2'de iyi yarışlar çıkarıyor bildiğim kadarıyla.

  5. Heidfield en iyi seçim

  6. kesinlikle takım patronumuza katılıyorum bu araçla şuanda rahat rahat 4.sırada olmamamız gerekiyordu 4.sırada değilsek petrov yüzündendir tabi ki çok iyi bir çaylak sezon geçiriyor buna sözümüz yok ama renault'un hedefleri yüksek Heidfield-Glock-Sutil gibi bir pilot lazım her yarış Q3 e kalacak her yarıs güçlü puanlar kazandıracak bir pilot lazım gelecek sezon için.Takım harıl harıl KERS ve 2011 aracı ıcın calısıyor seneyede Kubica ile Petrov arasında 100 puan fark olursa bunu kaldıramaz takım 2007 den sonra hep tek pilot yarıstı takım artık buna bi son verilmeli Petrov'un elinde büyük bir şans var sene sonuna kadar süper bir aracı var takıma bişeyler kanıtlamalı eğer kalmak istiyorsa…Antrenman sıralama turları yarıs derecelerıne bakarsanız her yarısta Petrov'un Kubica'da en az tur başına 0.7 saniye yavas oldugunu gorebılırsınız bu kabul edılemeyecek bır farkdır

  7. geçenlerde de bunu konuşmuştuk gökhan abiyle. renault yıllardan beri bir deneyimli bir çaylakla devam ediyor ama bunun kendisine pek bir faydası yok para haricinde. en son 2007de kovalinen 2. dönemde iyiydi sonrası bitti. takımlar şampiyonu olduğunda da 2 deneyimli sürücüsü vardı. daha iyi puanlar kazanmak ve şampiyonayı daha güçlü bitirmek istiyorsa stratejisini değiştirmeli.

  8. petrov gibi bir pilotu bulmuşsun hala bıdı bıdı ediyorsun çakma takım patronu kılıklı herif.

  9. çaylak pilotlarnan işimiz olmamalı bundan sora yerine çok daha deneyimli isimler getirmeliyiz..

  10. Gp2 deki perezi alın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir