Lauda, Takım Emirleri Eleştirilerine Açıklık Getirdi

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu, Ferrari’nin yaptıklarıyla seyircilere küfür gibi bir harekette bulunduğu için ceza almasını beklediğini söylemişti.

Lauda’nın açıklamalarından sonra ise Ferrari eski pilotlarına sert çıkmış ve sessiz kalma fırsatını kaçırdığını söylemişti.

Lauda konuya açıklık getirdi ve Corriere Della Sera’ya yaptığı açıklamada “Ben asla öyle bir şey demedim. Sadece televizyonda takım emirlerinin F1 ve seyirciler için iyi olmadığını söyledim ve Webber ve Vettel’in savaşmasına izin veren Red Bull gibi bir takımın doğru yaptığını söyledim. Lütfen hiç söyleşi yapmadığımı yazın.”

“Takım emirlerine ancak 2 pilottan birisi şampiyonluk mücadelesinden düştüğü zaman onay veririm.” dedi.

Ferrari de sitesinden yaptığı açıklamada Lauda’nın açıklamasından memnun olduğunu dile getirdi.


Yorumlar

  1. massa karaktersiz bir pilot bence. İnsani karakter konusunda Alonsoya söylenenlere diyeceğim yok. Ama massa ise stili veya duruşu olmayan bir pilot. hani derler ya kim olsa o araçta aynı performansı gösterir diye. Öyle yani. Keşke Rai yerine Massayı şutlasaydı FERRARİ. Bu adam beceriksiz de olsa sahip çıkanlar oluyor ve bu BİRİNCİ pilota gölge düşürüyor. Keşke gerçek bir pilotla bu muhabbetlere konu olsaydı ALONSO. Sizce ALONSO HAMILTON WEBBER VETTEL RAIKKONEN SCHUMI ROSBERG (ve sair tüm yetenekli pilotlar…) önündeki dandik aracı geçmek istemez mi yada geçemez mi. Tanıdığım en RUHSUZ ve İTİCİ pilot olan Raikkonen bile MASSA'nın bu huyuna sahip değldi…

  2. massa karaktersiz bir pilot bence. İnsani karakter konusunda Alonsoya söylenenlere diyeceğim yok. Ama massa ise stili veya duruşu olmayan bir pilot. hani derler ya kim olsa o araçta aynı performansı gösterir diye. Öyle yani. Keşke Rai yerine Massayı şutlasaydı FERRARİ. Bu adam beceriksiz de olsa sahip çıkanlar oluyor ve bu BİRİNCİ pilota gölge düşürüyor. Keşke gerçek bir pilotla bu muhabbetlere konu olsaydı ALONSO. Sizce ALONSO HAMILTON WEBBER VETTEL RAIKKONEN SCHUMI ROSBERG (ve sair tüm yetenekli pilotlar…) önündeki dandik aracı geçmek istemez mi yada geçemez mi. Tanıdığım en RUHSUZ ve İTİCİ pilot olan Raikkonen bile MASSA'nın bu huyuna sahip değldi…

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yav illaki senin bir şey mi söylemen gerekiyor,onların da birşey söyleyebilmesi için?
    sen birilerini mi bekliyorsun saçmalamak için yoksa,yazdığın şeylerle insanları bir saçmalığın içine mi çekiyorsun? bir düşün bakalım,eğer zor oluacaksa anlaman 2. kez de anlatabilirim.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    bak küskü olaya en baştan başlayalım.Ben laudayı kendimce eleştirdim.Massanın yeterince iyi olmadığından bahsettim.Redbull ve mclaren pilotlarının birbirine yakın kaldığından bahsettim.Tekrar tekrar oku.
    Sonra avatar resminde button olan biri aniden hakarete başladı.Birden acaba ben button hakkında kötü bişey mi yazdım dedim tekrar okudum öyle bişey yok.Bu kişinin yaptığına anlam veremedim.Eğer ben şunları şunları yazsaydım ancak o zaman böyle tavır takınmanı anlardım dedim.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bak bak,adam durduk yerde sallamış demek,bu sana hiç yabancı olmayan bir durum,senin bütün yazıların durduk yerde sallama üzerine kurulu,bir ton örneği var,başkası yapınca mı zoruna gitti de,hemen cevap yetiştirdin,ki doğru şeyler söylemiş olsan yine eyvallah ama yok'' demem gerekirdi,bilmem ne yapmam gerekirdi'' gibi şark kurnazlığı içinde hem demiyormuş gibi yapıp hem de içindeki çirkin düşünceleri etrafa savuruyorsun,sonra da bla bla bla..
    senin hayatın özür içinde geçiyor değil anlama hadisesi,o yüzden bir tek bu anlama konusuna takılıp kalmayacağım..

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sen benim yazdıklarımı okuma çünkü anlama özürlüsün.
    adam durduk yerde sallamış.Ben eğer bu şekilde yazsaydım sana karşılık verme hakkı doğardı dedim.Ama ben öyle yazmadım ve senin bu şekilde cevap yazmana gerek yok demek istedim.Sen nerden çıktın ki.

  7. fatih küskü avatarı

    ''Mclarende bir sonraki yarışta carl davidson mu önde olur button mu .Bunu bilmek güç''

    bak daha 10 cm aşağıda bunu söyleyip,şimdi de lewis in yardımcısı olmaya geldi diyebiliyorsun,yardımcı olmaya geldiğine göre,yarışları da kimin kazanacağı belli olmalı öyle değil mi?işkembeden sallamaya devam,işin gücün birşeyleri çomaklamak,kötü niyet akıtmak,hangi şartta hangisi işine geliyorsa onu yazmaya devam et,ben de seni madara etmeye devam edeceğim bu tutarsızlıklarını ifşa ederek..

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    forzajenson olayın seninle veya jensonla alakasını bulamadım.Ben jensonla ilgili bişey yazmadım.Verdiğin karşılığa göre benim ,''jensonun kayrılarak şampiyon yapıldığı brawn takımını ve ross u yüzüstü bırakıp hamiltonun yardımcısı olmaya geldi''demem gerekirdi.Ama ben böyle yazmadım ki.Sen niye laf atıyorsun ki.

  9. Ferrari buyuk takim olmasa gelecekte ferrari icin yarimayi dusunmuyorum dyen bi pilotu dedigini yedirip takima almazdi.Lauda buyuk bir efsanedir kazandigi sampiyonluklar icin degil hislerimize tercuman oldugu o muhtesem kelimeyi soyledigi icin.Massa alonsodan yavas olabilir ama bi sonraki yaris alonzoo nun onunde olsa bile yine de ikincidir.Sen ve senin gibilerin guvencesi budur.Bu arada sahibiniz olan santandere soyleyin alonzo ya karsi pist duvarkarini sigortalatsin.Belki ise yarayabilir.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari gerçekten büyük takım.Baksana laudaya anında'''ben öyle demedim''' dedirterek tükürdüğünü yalatmıştır.Demek ki söylediklerinin aslı astarı yok çünkü her an ben öyle demedim diyebiliyor.Söyledikleri kayda değer olsaydı arkasında dururdu.
    Lauda nın kafasının basmadığı bir nokta var.Diğer takımların sürücüleri birbirlerine çok yakın performans sergileyebiliyorlar.En kötüsünün bile 2 adet zaferi var.En kötüsü bile fastest lap yapmış .En kötüsü bile pole almış.
    Yani redbullda bir sonraki yarışı vettel mi kazanır webber mi kazanır.Bunu bilmek çok güç.
    Mclarende bir sonraki yarışta carl davidson mu önde olur button mu .Bunu bilmek güç.
    Ama ferraride kesinlikle alonso massa dan hızlıdır.Ferraride massa bilinen bir pilottur.Üzerine yatırım yapılacak bir pilot değildir.
    Şimdi sorarım sizlere şu anda massa öyle yada böyle bir şekilde şampiyona lideri olsaydı ,ve araçların hepsi de aynı güçte olsaydı massaya yatırım yaparmıydınız.
    İşte bu yüzdendir ki takım emri için massanın şampiyonadan düşmesini beklemeye gerek yok.
    Lauda da bunları gayet iyi biliyor.Ama iflasın eşiğindeyken kendisini kurtarmış olan mclaren takımının taraftarlarını mest etmeye devam ediyor.

  11. Lauda beyin herhalde platonik bir askı var. yoksa basına bukadar demeç vermezdi.yaslı kurt seni :))

  12. Ferni cehennem zebanisi gibisin senin yuzunden bu kadar insan gunahkar oluyor.Su mubarek ayda dilerim dogru yolu bulursun ve bir daha gecmisteki seytani davranislarindan uzaklasirsin.
    bu arada ing klavye ye lanet olsun.

  13. fatih küskü avatarı

    Takım emirlerine ancak 2 pilottan birisi şampiyonluk mücadelesinden düştüğü zaman onay veririm." dedi.

    olay bu kadar basittir,işin özü budur,böyle bir durumda massa,alonsoya yol versin,birileri de eleştirsin,önce ben cevap veririm..
    neden kimse brezilya 2007 deki ya da çin 2008 de olanlar için ferrari takımı için tek kelime laf etmedi,işte bu yüzden,bir pilot yarışın dışında kaldığı anda tabii ki yol da verecektir,avantaj sağlamasına da yarım edecektir,çok da çirkefleşmeden ve göstere göstere değil tabii..

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    alper bunak dediğin adam sonuna kadar haklı bu durumda. bak şampiyonluk mücadelesinden düşmeden massa almanya'da puanları hediye etti ne oldu? alonso'da belçika'da kaza yaparak harcadı adamın hakkını. önümüzdeki 6 yarışta pilotlar şampiyonasında olurda massa'nın önündekiler sorun yaşasa 3 yarış arka arkaya falan (olur mu olur olmaz demeyin)şampiyon olma şansı doğsa. alonso'ya hadiye ettiği puanlar yüzünden az bir farkla kaçıracak belkide.

  15. Lauda diaz'a karaktersiz diyerek zaten konuyu kapamıştı.

  16. Anladık Lauda anladık eminim Senna yaşasa bile senden daha az konuşurdu. Bu adam da kendini otorite sanıyor. Pis bunak. Kafana göre konuş oh ne iyi bu iş. Şampiyonluk mücadelesinden düşerseymiş. Bana göre de düşmesine gerek yok hadi bakalım seni haklı yapan ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir