Massa-Kubica Takası?

yazar:

kategori:

Hem Felipe Massa, hem de Robert Kubica mevcut takımlarıyla 2 senelik anlaşma imzaladıklarını duyurmuştu.

Ancak İspanya’nın Televisio de Catalunya televizyonu, iki pilotun gelecek sene takımlarını değiştirebileceklerini iddia etti.

Daha önce de Robert Kubica’nın Ferrari’ye geçeceği bir çok kez iddia edilmiş ancak Massa’nın Ferrari’de devam edeceğinin açıklanmasının ardından spekülasyonlar sona ermişti.


Yorumlar

  1. yahu arkadaş kimicilerden çekiyoruz,mclarencilerden çekiyoruz ,massacılardan çekiyoruz lewiscilerden öyle birde renaultçular çıktı ortaya.kardeşim biz 2005 ve 2006 da bu adam ve briatore sayesinde aldık şampiyonluğu.şimdi siz briatoreyede laf edersiniz mclarencilerle bir olup.sizi gidi mclaren çanakçıları sizi.

  2. Kubica Alonso senden hızlı bunu doğruluya bilirmisinn bunları duymak istiyorsa gitsin tabii bunlar uydurma Kubica takımının bir piloyu ve 2011 in şampiyonluk adayı

  3. burak bocek avatarı

    Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş sene bu durumda kedi oluyorsun lostboy.Yazıkmış Kubicaya sanane seni ne ilgilendirir kardeşim lafa bak çay demle.Bu Mclaren fanlarını ciddi bir kin ile dolduklarını görüyorum.Her fırsatta Ferrari ve Alonso adı geçen her haberde başlıyorlar kusmaya.Adam istedikten sonra Ferrari istedikten sonra söke söke olur.Siz yorulöayın Santander karşılar başkası karşılar cebinize bakın siz nede olsa zenginin malı züğürdün çenesinbi yorar ne çekememezlik ya.Ferrari'nin parası Santanderin parası kime ne hesabını sen mi vericen

  4. alonsoya sormak lazım kubicamı daha iyi massamı dah iyi pilot kubica iyi derse massa kalsın takas istemez der.yok massa iyi derse o zaman massa gitsin kubica gelsin der.alonsoya bağlı yani.alonsonun düşünceleriferrariye de bağlıyor.

  5. Eğer bir takas olacak ise tüm maliyeti gene santandere hallettireceklerdir.

    santanderde diaz'a soracaktır. kubica'yı geçebileceğine inanıyor musun diye.

    diaz evet derse olur.

    tabii kubica biliyor olacaktır, önceki takım arkadaşlarından biri diaz için kendini duvarlara vurmuş, son takımdaşı şampiyonluk mücadelesinden kopmadan ona yol vermiş. kısacası gelip de diazı geçerse başına geleceklerin sayısı belli değildir.

  6. Barichello'nun Stewart ile kazandığı ilk podyumu hatırlıyorum da nasıl da deliler gibi sevinmişti, tıpkı geçen yıl Brawn ile yarışı kazandığında sevindiği gibi. Sadece ilk podyumunda daha çok saçı vardı ama tulumu gene beyazdı.

    Massa da bir zamanlar seviniyordu.

    Önünde bu kadar çok örnek varken (irvine,salo.. vs) Kubica Ferrari'ye giderse yazık ona.

  7. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Kin ve nefret siz sevgili Alonso fanlarinda maksimum seviyede. Alonso hakkındaki en ufak kotu bir yorumda eksileri dayıyorsunuz. Romain GROSJEAN'nin de dediği gibi
    "ha gayret :)) kendini aktive olup sonra cıkıp tekrar girip eksi atmakla tatmin eden arkadaslar var ha gayret :))"

  8. MagicAlonso avatarı

    bir sporda bile kin nefret dolu duygularla hareket eden insanlardan iyi,güzel şeyler düşünmesini beklemek hayalcilik olur.tüm bu söylediğim sözleri siz ve sizin gibileri tenzih ederek söylüyorum.

  9. şunu çok iyi anladım artık.bazı arkadaşlar ya hayal görüyorlar yada okuduklarını çarpıtıp inanmak istediklerine inanıyorlar. Bu kadarına da pes.

  10. Ula ne sıcak kanlılığı ya bu herif tüm F1 camiasına miktir çekmedi mi daha bir kaç ay önce. Var mı bunu başka yapan seyirciye had bildirmeye çalışan. Herif ayrıldığı tüm takımlara verdi veriştirdi. Daha bu sene son ayrıldığı Renault hakkında söylediklerini unutmadık. Neymiş en iyi aracına kavuşmuş muş. He görüyoruz en iyi iki dünya şampiyonluğunu bunla aldın sanki.
    Tabi o sıcaklık bi size geliyor nedense…

  11. MagicAlonso avatarı

    zaten öyle bir konuşuyorlarki akdeniz sıcaklığı olan bu sıcak kanlı çocuktan öcü gibi bahsediyorlar.yarışa gidenler olupta imza seansına katılabildilerse pilotlar arasındaki sıcaklığı farkı daha iyi anlayabilirler.

  12. alonso nun iyi iletişimde olduğu takım arkadaşı yokmuşmuş. öyleyse trulli ve fisi ye "şimdiye kadarki en iyi anlaştığın takım arkadaşın kimdi" sorusu sorulduğunda fernando alonso ortak cevabını vermeleri hayli garipmiş. bu soru f1 racing ratafından soruldu bu iki pilota. takip edener hatırlayacaktır.

  13. MagicAlonso avatarı

    Romain GROSJEAN Alonso ile kubicanın diğer pilotlarla olduğu gibi bir arkadaşlığı yok çünkü çocukluktan beri arkadaşlar.kubicaya istersen mail at en iyi arkadaşın kim diye.yanlış hatırlamıyorsam böyle bir demeci de vardı.

    Buda güzel bir video iki arkadaşın.

    http://www.youtube.com/watch?v=7-Bx__gIkv4

  14. 01McLaren01  avatarı

    alonso eşit şartlarda yarışmaz yani bu iş baştan sakat..

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kubica alonsoya ayak uyduramaz takımdan uzak dursun aman ha 2 ci bir vaka olur yoksa kış kış massa iyi hem massa kubicadan daha tevrüneli bir pilot.

  16. ha gayret :)) kendini aktive olup sonra cıkıp tekrar girip eksi atmakla tatmin eden arkadas var ha gayret :))

  17. ben renodan ayrılırken dediklerini hatırlıyorum 2006 yılında sezon bitmeden takım bana yeterince destek olmuyor ve onlar için önemli olan takımlar şampiyonluğu yaklaşık 1 kaç hafta sonra renault 1 numarayı mclaren'e götürmemi istemiyor gibi davranıyor dedi. mclarenden ayrılırken dediklerine lafım yok ama renault takımına dedikleri karekterini ortaya koydu seni 2 kez dünya şampiyonu yapan takıma bu laflar denmez.

  18. 1)1.Renault macerası sonrası söylediklerini(playstation vs vs) hatırlayamayan birinin balık hafızalıktan dem vurması kadar büyük bir …lık varmı acaba boşluk bıraktım cunku doldurulabılecek cok fazla sözcük var
    2.Mclaren günlerine gelirsekte orası benı pek ılgılendrmıyo ben kendı takımım gunlerıne bakarım ayrıca Mclarene geldıgınde soyledıgı sozlerı baz alırsan ayrılırken kı tutarsızlıgı gormemek buyuk bır talıhsızlık olacak…
    3.Kubicanın herkesle ıyı arkadas oldugunu da acıkladım beynı calısan herkes soyledıklerımı anlayablır anlayamayanlarda yapacak bıseyım yok :))

  19. murat levent avatarı

    Alonso düşmanları zırvalamaya başlamış yine.

    Romain GROSJEAN, balık hafizası mı var sende, mclarenden ayrılırken ne demesini bekliyodun (yaşasın herşeyi çalan bir takımım var 5 sene daha burdayım zuhaha), veya renodan ayrıldığında ne dedi, ben sadece renoyu çok övdüğünü hatırlıyorum.

    Bunun dışında kubica ile 4-5 yaşlarından beri ta kart tan arkadaş olduklarını biliyorum.

    Bir pilot iyiyse iyidir, değilse değil. Adam kendini satıyor, pistteki en çok ücret alan pilot, bunu alan takım kaçıncı pilot yapacağını başından bilmiyorda yurdumun güzel insanları her bişeyi biliyor..

    bla bla bla.. sallamaya devam.

  20. 1.Magic Alonso insanları garajdan uzak olup yorum yapmakla suclayan birinin bu konuda yorum yapması büyük talihsizlik sen nerden biliyorsun :))
    2.Artık basın okadar içinde padogun ve pilotların ilişkileri oldukca şeffaf kimin ne oldugunu görmek için padokta yasamaya gerek yok yani yaşanan olaylar oldukca acıklıyor Alonso'nun önceki ilişkilerini..

    3.yorumlarıma yuh demişsin hangisi yanlış 2009 sezonu öncesi o yorumları Kubica yaptı mı yapmadımı? yaptığı herkesce malum..
    4.bir kişinin biriyle organizasyonlara katılması onları cok iyi anlaşan bireyler yapmıyorki açıklamamıda yaptım Kubica herkesle iyi geçinen biri Alonso'ylada iyi geçiniyor yani Kubica herkesle iyi arkadas Alonsoyla iyi arkadas olması bir fark degıl yani..
    5.Ben bütün büyük pilotlar için konustum gridde az arkadasa sahıpler diye bu sadece Alonsoya algılanmamalı..
    6.Alonso takımlarından ayrılırken daha doğru acıklamalar yapmayı tercıh ederse ayrıldıgı takım taraftarlarıda daha sempatık davranırlar…
    7.Alonsoya karsı en ufak bır dusmanlıgım olması soz konusu bıle değil bize 2 dünya sampıyonlugu vermıs bir pilota karsı dusman olmak dogru değil ancak bu sözlerim sadece pilotajıyla ilgili…

  21. MagicAlonso avatarı

    Romain GROSJEAN yorumuna yuh diyorum başka birşey demiyorum.Alonso ve kubicanın beraaer katıldığı organizasyonlara bakmanı tavsiye ederim.Ayrıca Alonso nun ayrıldığı takım taraftarları sağlam Alonso düşmanı olmaya başlamışlar

  22. MagicAlonso avatarı

    bu millet öyle bir konuşuyor ki sanki kaç yılını Alonso ile aynı garajda geçirmişlerde ona göre fikir yürütüyorlar.işkembe-i kübradan sallamayı okadar seviyoruz ki.En iyi yaptığımız işte bu sanırım.pistte en iyi arkadaşlık ilişkileri olan 2 pilottan biri kesinlikle Alonso-Kubica ikilisidir.Uzun yıllardır arkadaşlar ve hem sürüş stili hemde yarışlara olan yaklaşımları aynı olan pilotlar.Defalarca bu dile getirdiler zaten.Böyle bir birliktelik olduğu takdirde doğru ayarların yapılması ve aracın gelişimi benzer sürüş ve yaklaşıma sahip pilotlar ile mükemmel seviyeye ulaşacaktır.

  23. 2009 sezon başında Kubica'nın Alonso'nun Bmw Sauber'e katılma ihtimali üzerine söylediği sözleri çok manidardı:Alonso bizim takıma uymaz demişti.. o sezon Bmw eşit şartlarda pilot yarıştıran ve pilotların cok ve gereksiz konusmasını istemeyen takım profili çiziyordu..Kubica'da Alonso ile takım arkadaşı olmaya soğuk bakıyordu ben fikrinin değişmiş olcagına ınanmıyorum Kubica ve Alonso'nun kişilikleri ve karakterleri taban tabana zıt Kubica ve Alonso'nun podyumlarını izlerseniz veya verdikleri demeçlere bakarsanız aradaki farkı kolayca görebilirsniz..Alonso ve Kubica'nın yakınmış gibi görünmesinin sebebi ise büyük pilotların gridde pek dostu yok Kubica ise cok mütevazi herkesle iyi geçinen bir tip dolayısıyla Alonso ile geçinen az pilot olunca Kubica öne cıkıyor bukadar basit 🙂

  24. İş başka arkadaşlık başka arkadaşım.İnsanın kanında bencillik olduktan sonra babasının oğlu yanında otursa kuyusunu kazar.Ben şahsen alonsonun iyi iletişim de olduğu bir takımdaş görmedim.Yani uzun lafın kısası alonso nun yanına kendi iradesi ile yönetebileceği bir pilot lazım.Bu da irade meselesi tabi.Olur da Kubica gelirse macaristan 2007 ve almanya 2010 un tekrarlarını bir sezonda çokca görebiliriz.

  25. ben sevinirim açıkcası. kubica gerçekten sevdiğim ve çokta yetenekli bulduğum bir pilot. alonso nunda kankası maluunuz. çok iyi anlaşacaklardır. hatta takım için çok iyi olabilir. çünkü alonso-kubica ikilisinin alonso-massa ikilisinden çok daha iyi iletişimde olduğu için her yarışa olabilecek mükemmel ayarları tutturarak girmek daha bi olası. ama bende pek mümkün görmüyorum bu takası. renault hala başa savaşmak istiyor. orta sıra takımı olmaya pek niyetleri yok. o yüzden kubca ya ihtiyaçları var. bırakmazlar

  26. umit isbilen avatarı

    yazık olur kubica'ya, ferrari alonso varken yeterli ilgiyi göstermez 2. pilot yapar, olmaz böyle bir şey umarım.

  27. Massa o koltuğu hak etmiyor.ama alonsonun yanında büyük başarısı(şampiyonluklardan galibiyyetlerden bahsediyorum,yoksa kubica çok iyi bir pilot) olmayan bir pilot geçirmek çok tehlikeli ola bilir.çünkü alonso rakipleri takımın dizgilerini kontrol ederek çökertmeyi çok iyi bliyor.alonsoya göre hızlı olmak sadece hızlı olmaktan değil hem de takım arkadaşını yavaşlatmaktmaktan geçer.nihai olarak en objektif kıstas takım arkadaşınızdır.yani ferrariye öyle bir pilot lazım ki takımdaki her kes onun potansiyeline ve başarılarına inansın

  28. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kubica 2. pilotluğu kabul etmez , alonsoda eşit şartlarda yarışmayı kabul etmeyeceği için biraz zor gözüküyor. olursada iyi olmaz , şimdiden çıkacak tartışmaları düşünebiliyorum…

  29. Basın Kubica'nın üzerinden çek artık ellerini 2 yıllık sözleşmesi var burda takım onun üzerine oynuyor ayrıca Alonso ile arasında sadece 37 puan fark var neden bıraksın bu takımı.Kubica karakter olarakta ikinci pilotlugu kaldıracak bir pilot değil o Renault'ta çok mutlu giderek te artan profilimiz var belki sene sonunda puan tablosunda Alonso'yu bile geçebilir.Massa'yı Renaultda görmekte beni hiç mutlu etmez ayrıca pilotluğuna lafım yok iyi pilottur ama bizden uzak dursun.

  30. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    massa'nın iyiliği için ferrari'den gitmesini istiyorum. şampiyonluk savaşı vermiş pilota zorla 2.pilotluk görevi yaptırılmamalı. hemde sezonun ortasında şansı bitmemişken. kubica gelse ona böyle birşey yaptıramazlar hayatta.

  31. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    Kubica ferrariye geçerse alonsonun vay haline daha ilk sezonundaki bir çaylağa geçilen kişi kubucanın yanında nasıl olur tahmin edin (piskolojisi bozulur reno ya geri döner tıpkı eskiden olduğu gibi) 🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir