Sauber de Monza'da F-Kanalı Çıkarmayı Düşünüyor

yazar:

kategori:

Önce Mclaren’in sistemi Monza’da kullanmayabileceğini açıkladı, ardından Renault da sistemi kullanamayabileceklerini söyledi.

F-kanal normalde düzlükte büyük hız avantajı sağlayan bir sistem ancak Monza pistinin düşük downforce ayarı gerektiren yapısı, zaten takımların çok küçük açılı kanatlar kullanmasına neden oluyor ve simülasyon testlerinde geleneksel ayarların daha rekabetçi olacağının görüldüğü iddia ediliyor.

Ferrari ise kendi evindeki yarışta sistemin araçta kalacağını işaret etmişti.

Sauber’in Teknik Patronu olan James Key “F-kanalı çıkarma seçeneğimiz de var.”

“Bu konuda son kararı pistte vereceğiz.” dedi.

Key ayrıca Sauber’in 2011 aracı üzerinde çalışmalara başladığını söyledi.

Key “Ayarlanabilir arka kanat gibi bazı konularda kurallar henüz % 100 netleşmedi. Ancak yine de takımların 2011 aracında gelişim göstermeleri için yeteri kadar bilgi var.” dedi.


Yorumlar

  1. ben renodan ayrılırken dediklerini hatırlıyorum 2006 yılında sezon bitmeden takım bana yeterince destek olmuyor ve onlar için önemli olan takımlar şampiyonluğu yaklaşık 1 kaç hafta sonra renault 1 numarayı mclaren'e götürmemi istemiyor gibi davranıyor dedi. mclarenden ayrılırken dediklerine lafım yok ama renault takımına dedikleri karekterini ortaya koydu seni 2 kez dünya şampiyonu yapan takıma bu laflar denmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir