Renault: " Raikkonen ile Görüşüyoruz"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz sezon Ferrari ile yollarını ayıran ve bu sezon Red Bull desteği ile Citron Junior Takımında yarışan Fin pilot gelecek sezon hangi seride yarışacağını kesin olarak söylememesine rağmen WRC’de kalacağını ima etmişti.

Eric Boullier ise Kimi Raikkonen ile görüştüklerini ancak Fin pilotun F1’e dönme konusunda istekli olup olmadığını bilmediğini ve henüz bir karar verilmediğini belirtti.

“Bizimle birlikte gerçekten çalışmak istiyorsa Kimi ile çalışmak istiyoruz. 20 milyon $ teklif ettik. Formula 1’e  dönmek istediğini bilmiyorum.” 

Renault’un çaylak pilotu Vitaly Petrov’u, Lotus pilotu Heikki Kovalainen ile takas edeceği yönünde haberler çıkmaya devam ediyor ancak Renault Patronu Kubica ve Petrov’dan memnun olduklarını, Petrov’un kendisini geliştirmesi ve istikrarlı sonuçlar alması halinde Petrov’un takımda kalabileceğini belirterek söylentilere açık kapı bıraktı.

“Kubica ileride şampiyon olabilecek bir pilot. Petov ise kendisine güvenirse ve kendisini geliştirebilirse – Budapaşte’de olduğu gibi- size takıma 1 euro getirmese dahi takımda kalacağını temin ederim.”


Yorumlar

  1. renault tulumu sana yakısmıyor be kimi….

    seni beyaz renk acıyor!!!!:)))

  2. Kimmppa saol kardeşim seninde Kadir gecen mübarek olsun

  3. Fatih kardeşim maraştan çıktım kayseri kayseriden sivas sivastan erzincan erzincandan erzurum erzurumdan sarıkamış sarıkamıştan kars gezdim geldim ve buralara bizim teknolojimiz olan tiren ile gittim bir değişiklik olsun diye tam bir işkence oldu ama güzel di aniden oldu kardeşim birden yoksa habersiz gitmem.
    Kimmppa kardeşim süper geldi valla ama dediğin gibi dönmezsede canı saolsun ama Renault kimiye 2011 de iddalı araba veremeyeceğini anlasa teklif bile etmez ama çok iddalılar bu alınan sonuçlarla birlikte hayırlısı diyelim herkül olsa burası dahada şenlenirdi Kimiyi alabilirsik kubica ile 2011 in güçlü adaylarından olabiliriz

  4. @ R 30 Bu haberde iki kişi eksikti. Biri sendin abicim diğer kişi de Herkül ( Hakan abiydi). Siz de geldiniz tam oldu :)) Hakan abi yol yorgunluğuna iyi gelmişdir bu haber ama bence Kimi dönmeyecek 🙁

    Bu arada herkesin Kadir Gecesi Mübarek Olsun =))

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hayırıdr kardeş,rizeden istanbula mı geliyorsun,18 saat diyince aklıma başka bir güzergah geliyor da benim:D
    hakan abi öyle gülerek kaçmalar felan olmaz bak bilesin:D

  6. Herkese selamlar daha yeni 18 saatlik yoldan geldim ve haberi okuyunca çok sevindim kimiyi umarım bizimle çalışmasına ikna ederiz hala onun f1 de yerinin olduğuna inanıyorum.Arkadaşımın biri bu sene rekabetçi olan renault seneye nasıl olur demiş seneye daha güçlü olacakdır hedef bu R30 un iyi yönlerini ele alarak birde R30 un eksik yönlerini ele alarak R31 e aktardığımızda olacak dır bu iş inş takımın hedefi 2011 de şampiyon olmaktı açıklamalar bu yönde idi umarım başarırız Kmiye R25-26 gibi bir canavar vermek isteriz Kubicada olunca tadından yenmez herkese iyi geceler.Kimmppa saol kardeşim aynen dediğin gibi oldu valla

  7. Efsane geri döndümü ? :))) You are Legend…

  8. Valla Hakan abi olsa şimdi bu haberi okuyunca nasıl da sevinirdi.Haberde yapılan yorumlara neşe gelirdi =)

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet bence de öyle,bir şiir patlatıp geri dönse fena olmaz,onun o hece vezniyle yazılan şiirlerini özlemedik değil:D

  10. Bu haberin altındaki yorumlarda bir eksiklik var,Hakanım olmadığında bu sitenin hiç tadı tuzu olmuyor bee..:(

  11. Donsun de ne icin donerse donsun, 20 milyon u bana verselerdi hayatim boyunca renault icin calisirdim 😀 😀

  12. özledik seni be rai umarım gelirsin bu arada 20 milyon iyi para raikkonen çok paracı birisiymiş yakın arkadaşları söylemişti bu paraya gelir.

  13. Dönüp dönmeyeceğini merak ediyorum, ama bundan daha çok merak ettiğim şey aracı sınırına kadar zorlayıp, en iyisini almak için ne kadar çaba göstereceği. Formula 1 hakkında verdiği demeçlere bakıyorum rallide gösterdiği özveriyi Formula 1'e yansıtmak gibi bi' fikri yokmuş gibi geliyor..

    Eğer dönerse umarım gerçekten olduğu gibi gelir. O isteksiz, bıkmış görünen haliyle değil..

  14. Yahu kimi donde nasil donersen don be gecen yilki o berbat ferrariyle bile spayi kazandin bu sene yine spadaydim ama hic zevki yoktu inan ki sen renaultla bile cok sey yaparsin yada ins. su webber sampiyoin olurda rbr ile donersin ve hakettigin yer olan 1.lik icin yarisirsin

  15. umit isbilen avatarı

    Kimi dönmez gibi geliyor bana ya, hayırlısı bakalım…

  16. F.****** olacaktı, düzeltir iyi günler dileriz…

  17. Keşke olsa ama bende Renaultun sponsor çekmek amacıyla böyle bi açıklama yaptığı kanaatindeyim. Asla asla dememek lazım. Ferrarinin geçen yıl yaptığı ilk açıklamaları düşününce. Geçen yılın başında biri çıkıp Ferrari Kimiyi erken yollayacak yerine F.alanso alınacak dese inanırmıydınız? Herşey mümkün o yüzden bekleyecez artık.

  18. raikkonen renault ile dönmez. 2011de dönmesi için tek ihtimal var; webber şampiyon olur ve zirvede bırakmak ister, red bull da raikkonenle anlaşır. bence en mantıklısı bu.

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kimi şuan petrovun yerinde olsaydı muhtemelen renaultda takımlarda ferrarinin yerinde olacaktı…bence renault şuanki yönetimle çok doğru adımlar atıyor. ayrıca fabrikanında takımı yeniden almak istediği düşünülürse seneye çok avantajlı olabilirler…

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    geçen günkü petrov la alakalı haberden sonra, sanırım renault aradığı 2 ci pilotu bulmuş, inşallah doğrudur ve kimi döner…

  21. mahmut en basitinden şapkasının siperi düz durması lazım değilmi.

  22. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Fotografi fotomactan almislar heralde.

  23. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    hadi kimi lütfen gel artık şu formula 1 e ait oldugun yeere kabul et renaultun teklifini… gelde formula bir gerçek yarışı görsün senin farkını görsün.

  24. kimi kararını verdi.dönmeyecek.en azından 2011 de dönmeyecek.kararındanda kolay kolay dönmez.sene başında zaten anladım dönmek istemediğini wrc de aldığı tatminkar sonuçlardanda belliydi.bizimkisi sadece bir avuntu idi.
    dönse bile benim tahminim mclaren le döner.rbr ne zamana kadar güçlü olacak birgün adrian neweyi kaptıracak büyük takımlara.renault unda durumu belli değil o kadar üretici takım f1 den ayrıldıki renault kocaman bir soru işareti

  25. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kaz gelecek yerden ördek esirgenmez. Renault Kimi'ye 20 yi verir tabi. Kimi gelirse Renault bu yirminin çok daha fazlasını kazanacaktır.

    Kimi'nin dönüp dönmemesi tamamen Renault'un gelecek yarışlardaki performansına bağlı demek geliyor içimden. Kubica Belçika benzeri sonuçlar almaya devam ederse kimi gelebilir. Ancak bu sene iyi olan Renault seneye ne kadar rekabetçi olabilir?

  26. Redbull su an WRC icin Kimi`ye toplamda 15 milyon dolar gibi bir para oduyor ve seneye de aynisini oder, o yuzden Kimi icin para onemli olmadi olmayacak, zaten biliyoruz ki Kimi donerse Mclaren veya Redbull`dan baska takima donmez, Redbull icin sans %10, baska umut yok.. Renault muhtemelen mali durumumuz duzeldi, hadi gelin sponsor olun reklami yapmak icin kullaniyor Raikkonen`in adini..

  27. Simdi soz konusu takim Red bull olsa bir cok insan daha bir sevincle karsilar.Ama renault olunca insan bi acaba diyor.Bu sene bir cok insanin beklediginden daha iyi durumdalar.Ama Raikkonen fazla dusunmeyecektir kararini bence coktan vermistir.Daha once ferrari ile sozlesme imzaladiginda sozlesmemin suresi bittiginde birakabilirim demisti ve de birakmisti.Son verdigi roportaji varsaydigimda ben onun donecegini sanmiyorum.

  28. Hadi inşallah…

  29. Bu parayı teklif etmişlerse kesin döner

  30. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şu anki renault aracını düşünürsek,çok da berbat bir durum yok,ve şuan takımın başında olan kişi,gayet aklı başında ve ne yaptığını bilen birine benziyor,gelecek yıl da bu momentumu sürdürebilirlerse,bence kimi için iyi bir yer olabilir,sonuçta zaten bu yıl da sadece bir tane en hızlı araç var ve diğerlerinin durumu yarıştan yarışa değişiyor,hem kimse en hızlı aracı yapıp''kimi gelse de sürse'' diye beklemez.umarım bu fırsatyı kaçırmaz ve f1 in renklerine bir tane daha katar gelecek yıl..

  31. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Renault'un Raikkonen'le görüştüğünü az çok tahmin ediyorduk.Ben en çok 20 milyon dolara şaşırdım.Renult skandaldan sonra çok yara aldı.Görünen o ki toparlanıyorlar.Onları yeniden diriltmeye yardım olacak bir pilota ihtiyaçları var.Kubica'yı tek başına mücadele etmeye bırakmamak lazım.Petrov yardımcı oluyor tabi ama Raikkonen deyince Petrov'un performansı çok sönük kalır.

    Ama önemli olan mücadeleye İSTEKLİ dönmesi.Bu da zor görünüyor.

  32. Bence 20 milyona hayır demek ben aptalım demektir.şu an wrc de en fazla 2-3 milyon alıyordur.ondan ziyade raikkonene 20 ml vermek de büyük bir cesaret.hem de bu renaultun maddi durumunun düzeldiğini gösteriyor.sanki dönecek gibi

  33. Yalnız dönmesı her ne kadar zor olsa da dönerse eğer tulumun rengini değiştirmeleri lazım. Renkler Kimi'ye yakışmamış. Daha canlı ya da metaliksi bir tulum olmalı =))

  34. zor ama imkansız değil Kimi'ye meydan okuyacak bir araç ürettiğimizi kanıtlayabilirsek ve onu gerçekten istediğimizi gösterebilirsek ben Kimi'nin bu meydan okumayı kabul edebileceğini düşünüyorum Schumacher bile bu yaşta bu rekabete dönmeyi tercih ettiyse Kimi'de dönebilir biliyorum cok zor bir ihtimal ama taş yerinde ağırdır vereceğin cok cevap var Kimi bu eski günlerini dönmeyi bekleyen takımında sana ihtiyacı var dön Kimi 4 gözle bekliyoruz seni :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir