Michelin WRC'ye Dönmek İstiyor

yazar:

kategori:

Haftalar süren spekülasyonların ardından Nick Shorrock FIA’ya WRC’nin lastiklerini tedarik etmek istediklerini açıklayarak Michelin’in WRC’ye dönme yolunda olduğu hakkındaki haberleri doğruladı. İlgilenen takımlar FIA tarafından lastik tedarikçisine bildiriliyor ve markalar ilgilenen takımlara lastik tedarik ediyor.

“Artık olaylar ile FIA ilgileniyor. Biz üzerimize düşen kısmı lastik tedarikçisi olmayı istediğimizi belirterek başvurumuzu yaptık. Umarım Michelin olarak  – BF Goodrich olarak değil – WRC ‘de yarışmaya geri döneriz.”

“Artık 13 Eylül’de FIA’nın hangi lastik firmalarının şeçildiğini açıklamasını bekleyeceğiz ve eğer şeçilirsek daha sonra bizim lastiklerimizi kullanmak isteyen takımlar ile görüşeceğiz.”

Şu an da WRC’nin lastik tedarikçisi olan ve 2011 yılından itibaren F1 ve GP2’ye lastik tedarik etmeye başlayacak olan Pirelli ise WRC’de devam edip etmeyeceklerinden tam olarak emin olmadıklarını açıkladı.

“Pirelli hala seçenekleri değerlendiriyor. En yakın zamanda kararımızı açıklayacağız.”

İsmi açıklanmayan önde gelen bir takım patronu:” Michelin’in geri dönmeyi istemesi harika ama şu an lastik şavaşları için doğru bir zaman mı diye sorarsanız açıkçası doğru bir zaman değil.”

“Geçen sene Pirelli tek tedarikçi olmak için mükemmel bir teklif sunmuştu ve FIA bunu kabul etmeliydi. Bir 3 sene daha Pirelli lastikleri ile yarışmalıydık. Daha sonra lastik savaşları ile WRC’ye rekabeti geri getirebilirdik. WRC’nin değişim geçireceği bu yıllarda birden fazla lastik tedarikçisinin bulunması spor adına faydalı olmaz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir