Piquet'in Dereceleri Alonso ile Başa Baş

yazar:

kategori:

Renault’un çaylak pilotu Nelson Piquet, kötü geçen Avustralya hafta sonunun ardından bugün, tam gün mesaisini tamamladığını ifade etti. İlk antrenmanlar geride kalırken Brezilyalı pilot, Sepang’da önemli bir gelişim göstereceğine inanıyor.

İlk yarışı Avustralya’da yarışı tamamlayamayan Piquet, Malezya’daki ilk antrenmanda 7. hızlı isimdi ve takım arkadaşı Fernando Alonso ile her iki seansta da başa baş dereceler elde etti.

Piquet: "Bugün çok tur attım ve gerçekten büyük bir fark yaratan planlanmış programı tamamlayabildim. Gerçek şu ki pisti tanımam da bana yardımcı oldu ve çok şey öğrendim, kendimi rahat hissediyorum"

"Aracın durumundan memnunum ve umarım Pazar gününe kadar işler bu şekilde devam eder. Yapılacak daha çok şey var ama gelen olarak ilk günün sonucu, çok cesaret verici."

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, Malezya’daki hafta sonuna biraz karmaşa içinde başladı ve öğleden sonraki seansta vites kutusu sorunu yaşadı.

Alonso: "Çalışmaların ilk günü için bugün çok sıcaktı ve bu öğleden sonra vites kutumda bir sorun yaşadım, programımı bir parça sekteye uğrattı. Ama devam etmeyi başardık ve yarınki sıralamalar açısından bazı ilginç verilere ulaştığımız ilk günü bitirdik. Yarın son antrenman seansının çoğunda üzerine çalışmak için bu akşam verile üzerine çalışacağız"

"Sıralamalardaki performans seviyemizi geliştirmek, daima hedeftir ve bu alanda sıkı çalışıyoruz"

Takımın mühendislik sorumlusu Pat Symonds, pilotlarının ikinci antrenman seansında 14. ve 15. olmalarının ardından sıralamalar için ikiliden dahasının geleceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Symonds: "Fernando bir vites kutusu sorunu yaşadı ve Sepang’da ceza anlamına gelen ikinci vites kutusu kullanımı mümkün değildi. Yeni vites kutusu kuralları açısından, bunun bir deneme vites kutusu olmasına rağmen onu bırakıp ne olacağını görmek için devam etmeye karar verdik Seansın sonundan önce vites kutusu tamamiyle tükendi"

"Nelson, pisti öğrendiği iyi bir gün geçirdi ve erken zamandaki performansı iyiydi. Bununla beraber bugünkü vurgumuz, hem onu hem de aracı geliştirmekti. Bu yüzden bize optimum öğrenimi sağlayacak şekilde lastikleri kullanmayı seçtik"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir