İlk Antrenmanlar Sonrası Bridgestone

yazar:

kategori:

Şampiyonunanın ikinci yarışı olan Malezya için orta ve sert hamurlu Bridgestone Potenza lastikleri kullanılıyor ve günün en iyi tur derecesi orta sertlikteki, hafta sonunun daha yumuşak olan lastikleri ile atıldı.

Lewis Hamilton 1:35.055 yaptı ve Felipe Massa’nın önünde en hızlı isim oldu.

Sabah seansında ise Massa en hızlı isimdi ve 1:35.396 derecesini sert lastiklerle gerçekleştirmişti.

Yeni pist yüzeyi, ayarlamalarda sıkıntı yaratabilir ve pilotlar da motor freni ve çekiş kontrol olmadan araçlarını sürmek zorundalar.

İlk çalışmalar sonrasında lastiklerle ilgili olarak konuşan Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima: "Burada, Malezya’da sıcak bir hava ile karşılaştık ama hem sert hem de orta hamur Potenza lastikleri iyi bir şekilde performans gösterdi. Yeni pist yüzeyi önceden olduğundan daha farklı ve bazı pilotların kaydıklarını, yeni tutunma seviyeleri keşfettiklerini gördük"

"Lastiklerimiz yeni pist yüzeyi ile beklenenden daha iyi tepki verdi. Her iki hamur da iyi çalıştı. Bazı pilotlar en iyi derecelerini orta hamurla, bazılar ise sert hamurla gerçekleştirdi ve bu durum hafta sonu işleri ilginç hale getirecek. Şimdi hamurların aşınma oranlarını kontrol ediyoruz ve ardından yarın ve Pazar günü için stratejilerini belirlemeleri için takımlara bu verileri aktarıyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir