Harcamalardan Memnun Olmayan Renault Gelecek Seneden Umutlu

yazar:

kategori:

Genii Capital’in sahibi iş adamı, büyük bir çoğunluğunu satın aldıkları takım ile şu ana kadar hedefledikleri her şeyi başardıklarını ancak bütçede beklenenin ötesine geçtiklerini söyledi.

Dün çıkan haberlerde Renault Otomotiv’in F1 takımının tamamnını geri almayı planladığının iddia edilmesinin ardından Lopez’den bu yönde açıklamalar geldi. Ancak Renault, twitter hesabından ayptığı açıklamada söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ve Lopez’le olan birlikteliklerinden memnun olduğunu söyledi.

Lopez “Ticari olarak iyi durumdayız. Ancak daha önce planladığımızdan daha fazla harcama yaptık.”

“Bu muhtemelen en büyük takımlardan çok geride değildir çünkü 500 insanı tuttuk ve başka insanlar da kiraladık.”

“Bu bakımdan ticari olarak konuşursak muhtemelen istediğimiz noktadayız. Ancak harcamalar bakımından biraz yukarıdayız. Ancak karar bizimdi. Harcamaları arttırma dışında her yerde yeşil ışığın yandığını söyleyebilirim.” dedi.

Renault F1’in sezon başında finansal anlamda zorluklar yaşadığı ve 2011 aracını hazırlamaya başlamak için televizyon haklarından elde edeceği parayı daha önceden almak istediği yönünde haberler çıkmıştı. Bu gerçekleşmedi ancak takım son yarışlarda yeni sponsorluklar imzalayarak biraz da olsa rahatlamayı başardı.

Harcamalar konusundaki memnuniyetsizliğine rağmen Lopez, Belçika’da aldıkları podyum zaferinin ardından pist üstündeki başarıyı devam ettirmek istediklerini söyledi.

Lopez “Aslında şu anda olmak istediğimiz konumdayız. Aracın yavaş doğduğunu biliyoruz ve bu yüzden ilk başta planladığımızdan farklı bir harcama planı uygulamak zorunda kaldık.”

“Neredeyse her yarışa güncellemeler getirmeye çalışıyoruz ve egzoz beslemeli difüzör ve F-kanal gibi büyük geliştirmeler yaptık.”

“Ve biz sanırım 2 F-kanal geliştiren tek takımız. Bir tane geliştirmiştik ve onu kullanmayı bıraktık ve şimdiki kullandığımızı geliştirdik. Bunu yapmak istiyorduk.”

“Şimdiye kadar bir kaç podyum kazandık. Galibiyeti hedeflemek iyi olurdu ancak bu sezon için bu hedef biraz agresif olabilir. Şu anda beklediğimiz konumdayız.” dedi.

Lopez, daha şimdiden 2011 aracı konusunda sabırsızlandığını söyledi.

Lopez “Gelecek seneki araç konusunda oldukça heyecanlıyız, kağıt ve bilgisayar üzerinden tahmin zordur ancak şimdiki aracımızda geldiğimiz noktaya ve kurallara bakarsak yeni araç iyi bir şekilde doğacak.” dedi.


Yorumlar

  1. iyi iş çıkarıyorsun lopez bu şekilde devam et. bırkamazsın umarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir