WRC'yi Resmen Bırakan Pirelli F1'e Odaklanıyor

yazar:

kategori:

İtalyan lastik firması bu sene F1 ve GP2 serilerine lastik tedarikçisi olmak için girdiği lastik savaşından galip ayrıldı ve Toyota’nın TF109 aracı ile önümüzdeki sene kullanılacak olan lastikleri test etmeye başladı.

Pirelli’nin Formula 1’i kazanmasına rağmen WRC’de devam edeceği bekleniyordu. Ancak Pirelli’nin istikrar sağlamak kuralı sebebiyle 2011 için FIA’ya başvuru yapmadığı öğrenildi.

Son 3 senedir WRC’ye lastik tedarik eden Pirelli FIA’ya 11.5 milyon € ödüyordu.

Pirelli’nin motorsporları direktörü Paul Hembery gelecek sezon Formul 1’e odaklanacaklarını belirtti.

Atacakları ilk adımın kural değişikliklerine göre olacağını belirten Hembery: ” Son 9 ayda önemli kural değişiklikleri oldu ve muhtemelen 2012’de ise daha büyük bir kural değişikliği olacak.”

“Aralık ayında 3 sene daha WRC’ye lastik tedarik etmek istediğimizi belirterek ihaleye girmiştik ama o teklifimiz kabul etmeyip FIA, bize 3 yıllık teklifimizin şartları aynı kalmak üzere bir yıllık uzatma teklifinde bulundu. Bunu da biz kabul edilemez bulduk.”

Hembery Pirelli’nin ralli ile ilgilenmeye devam edeceğini de belirtti.

“Biz her zaman bu sporun içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ulusal şampiyonalarda yarışmaya devam edeceğiz ve bize uygun rekabet koşulları olan Intercontinental Rally Challenge’la da ilgileniyoruz.”

“Bu sene IRC’nin açılış yarışı olan Monte Carlo Rallisi’ni tek aracımız ile diğerlerine karşı kazandık. Dolayısıyla rekabetçi olabileceğimizi biliyoruz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir