Küçük Takımlar, Sezon İçi Testlere Karşı

yazar:

kategori:

Mclaren ve FOTA’nın başkanı olan Martin Whitmarsh, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kış testlerinin altı seansa çıkarılacağını ancak küçük takımların sezon için testlerinin yasak olmasından memnun olduğunu dile getirmişti.

Auto Motor Und Sport, bu konuda Spa’da toplantı yapıldığı ancak küçük takımların test yasaklarında kararlı olduklarını söyledi.

Force India’dan Otmar Szafnauer “Herkes aynı durumda. Testler sadece onlara katlanabilecekler için bir avantaj. Bu yüzden yasak olması büyük takımların gelişim sürecinde zorlanmalarına neden olsa da spor için iyi.” dedi.

Michael Schumacher, dünyada başka üst düzey bir sporda böyle bir yasağın olmadığını söylemişti.

Toro Rosso’dan Franz Tost ise bu görüşe sert çıktı ve “Aynı zamanda testin sadece 1 km’si 700 ve 1000 Euro olan başka bir spor da yok.” dedi.


Yorumlar

  1. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Kardeş okuma özrün var herhalde ben emekli olduktan sonra ne işin var f1 de dedim. Ayrıca benim pilotum yok ben f1'i f1 olduğu için seyrediyorum. Ha birde dün f1 izlemeye başlayanlar çıkmış konuşuyor ileri geri sizin yaşınız kadar benim f1 takip etmişliğim var.

  2. bune ya boyle kucuk takımlar herseyı bozar oldu bız ızleyıcıler hız ve bol gecıslı bır yarıs ızlemek ıstıyoruz olmazsa gp2 serısıne donsunler

  3. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Küçükse küçüklüklerini bilip aradan çekisinler bu ne ya. Gitsinler kendi serilerini kursunlar f1, f1 gibi kalmalı testler de olmalı gelişmeler de olmadı belli şartlarda serbestlik de olmalı. Küçükler gitsin büyüsün gelsinler… selamlar

  4. Yeter artık ya bu küçük takımlar yüzündan Formula 1 benliğini iyice yitirmeye başladı. B.k mu var bu küçük takımlarda, Virgin, HRT olmasa çok mu şey kaybedeceğiz. Biz gerçek rekabet istiyoruz, bu ne ya elini nereye atsan küçük takım çıkıyor. Küçüksen yarışmayacaksın arkadaş. Ferrari, McLaren'in test bütçesinden az bütçeyle bu sporda barınamazsın. Nerede kaldı motorsporlarının Nirvana'sı, en üst seriydi, limitler zorlanıyordu ama gel gelelim sırf bu küçük takım sevdası yüzünden Formula 1'in kimyası bozuldu. Ben küçük takım falan istemiyorum. Bütçe sınırı getirilecekse o zaman belirli bir bütçenin altındaki takımlar spora alınması. Ferrari ve McLaren gibi takımlar ellerindeki imkanları sonuna kadar kullanamayacaksa Ferrari Ferrari olmuyor ki. Çekin artık elinizi bu spordan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir