Vettel: "Şampiyon Olacağım"

yazar:

kategori:

Vettel, son olarak Jenson Button ile büyük kaza yaparak hem Button’un şampiyonluk umutlarını hem de kendisinin umutlarını yaralamış ve büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Auto Bild Motorsport’a konuşan Vettel “Ne kadar iyi olduğumuzu biliyorum, şampiyon olacağım.”

“En fazla pol pozisyonuna sahip olan birisi böyle düşünmeli. Geride kalan 13 yarış çok iyi bir şekilde geçmedi ancak sadece 31 puan gerideyim.”

“Hızımızı koruyacağımızı düşünürsek hızlı bir şekilde yakalayabilirim.” dedi.

Vettel ayrıca bu sezon yaptığı hataları görebilecek kadar dürüst olduğunu söyledi.

Vettel “Günün sonunda bu hatalar sizi daha iyi bir pilot yapar.” dedi ve iyi bir kaybeden olmadığını söyledi.

Vettel “Neden öyle olayım ki? Eğer iyi bir şekilde kaybedeceksem bu sporda olmamalıyım.”

“Ancak ben olanları geçmişte bırakabilecek ve ertesi sabah geldiğinde ileriye bakabilecek birisiyim.”

“Formula 1 harika bir şov. Eğer her şey yolunda giderse siz de en iyisi olursunuz. Hata yaparsanız ve insanlar nedenini anlamazsa o zaman hızlı bir şekilde aptal olursunuz. En önemlisi ise ben doğrunun ne olduğunu biliyorum.”

“Macaristan’da güvenlik aracının arkasında bir an dalmışım ve hata yaptım. Spa’da Jenson Button’u geçerken aracın kontrolünü kaybettim ve yine hata yaptım. Ancak bunu kabul edebilecek kadar açık ve dürüstüm.”

“Bununla gurur duymuyorum ve tekrar olmamasına çalışmak dışında bir şeyi değiştiremezsiniz. dedi.


Yorumlar

  1. Aslında 3 korner 1 penaltı gibi 3 çarpmaya da 1 ceza verseler daha iyi olur.

  2. aman M1CHAEL . fernando deme:)allah aşkına bu habere bari malzeme yapmayın.

  3. geçen yarışta yaptığı hata ile, birlikte yarışı izlediğimiz vettel fanatiği arkadaşı bile isyan ettirmeyi başardı sonunda..

    gerçekten yaptıkları ile taraftarlarının çileden çıkması gayet doğal. pistte izlediğimiz vettel, her defasında hatalarından ders alacağını söylemesine rağmen garip garip davranışları ile öne çıkıyor. hele burada button gibi şampiyonluğa oynayan bir pilotun yarışını katletmesi de ayrıca sinir bozucu.

    her hatasını geçtim, şu açıklamalarındaki agresiflik ve kendini beğenmişlik bile neden önde olamadığının bir başka kanıtı. bu kafada gittiği müddetçe şampiyon filan olamaz. red bull'un harika aracı da ziyan olup gider.

  4. samet  birol avatarı

    sen bu davranışlarlan sürüşlerlen olamassın ama takımın başta guvenmediği weber olur.kendini kandırıyosun vettel

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Olamayacaksın..umarım.

  6. şampiyonluk için önce aracını sağlam şekilde finish'e götürmen gerekiyor yada bir yarışta başkalarıyla 5 kere temas etmemen gerekiyor atak yaparken rakiplerine vurmaman gerekiyor her yarışta pitten geçme cezası almaman gerekiyor yani daha çok beklersin.

  7. İnanmak başarmanın yarısıdır…

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    hamiltonın başarılarını hazmedemeyen düşmanları yine hiçbir fırsatı kaçırmamış. kimisi akla hayale gelmeyen komplolara değinmiş , kimisisde alakasız noktalara değinerek vettelin beceriksizliklerinden bile lewise pay çıkarmış. sene sonunda lewis şampiyon olunca neler söyleyeceksiniz çok merak ediyorum. birazda beceriksiz pilotlarınıza öz eleştiride bulunsanız yorumlarınızın kıymeti olacak… aldığınız artılarıda kimlerin verdiği çok belli…

  9. He anam he Fernando'da kendini böyle kandırıyor…
    Senden bir şampiyon olmayacağını ben daha geçen sene anladım. Bu senede devam. Başka rekorlara kasıyorsun maşallah şimdilik 2 kalan ikisini de çıkarırsa yarım sezonluk süre içerisinde 4 şampiyonluk adayını aptalca safdışı etmiş olacak.

  10. He anam he Fernando'da kendini böyle kandırıyor…
    Senden bir şampiyon olmayacağını ben daha geçen sene anladım. Bu senede devam. Başka rekorlara kasıyorsun maşallah şimdilik 2 kalan ikisini de çıkarırsa yarım sezonluk süre içerisinde 4 şampiyonluk adayını aptalca safdışı etmiş olacak.

  11. Vettel'in tahmin ve yorumlarda oldukça hayalgören biri olduğunu 2010 da vermiş olduğu demeçte anlamıştım.

    ————————
    F1 Racing Ocak / 2010 Sayfa 39
    …Formula 1'de herşey daha çok tecrübeyle ilgili . Spora girdiğin anda hemen başarılı olman imkansız….
    ————————-

    Knock Knock!

    Hamilton diye biri 2007'de kariyerinin ilk "9" (dokuz) yarışında kürsüye çıkarak bu alanda bir rekor kırma başarısı göstermişti. (ki sadece 3 kerede çıksa rekoru kırmış oluyordu)

    f1'de yarışıpta Hamilton'ı hesaba katmadan cümle kurmak veya şampiyonluktan bahsetmek özneliğin ötesinde birşey. (hele Hamilton şampiyonlukta 1. sırada bulunuyorsa)

    Hamilton'ı geçip şampiyon olamaz demiyorum. Ama bunu başarması için sürüş kabiliyetinden daha fazlasına ihtiyacı var.

  12. abdullah tamam haber çabuk düşüyor. normaldir.herhalde aradığım haberleride ben bulamamış olmalıyım

    alkım sezon sonu zaten gelmiş herkes oturmuş hesap yapıyordur.vettelin webbere yetişmesi çin webberin bir yarışta puan alamaması vettelinde galip gelmesi gerek o zaman bile arada 3 puan kalıyor ve seonun bitimine 6 yarış kalmış.sen matematiksel şampiyonluk bitmeden olmaz diyorsun ama webber ile hamiltonın puanları çok yakın 1 puanın bile önemi çom büyük artık.ben hala merak ediyorum

  13. Şampiyonluk bernienin elinde istediği yaptırıyor hakemlere.bu hafta sonu vetteli aldığı ceza saçmaydı ama aldı sebebi belli değil ve mantıksızdı ama almasını kim istedi?b.e.çünkü eyer 20 yarışlık bir serüven varsa 12 yarışta biri şampiyonluğu garantilerse yarışları kim izleyecek.işte hamiltonun ve mclarenin sırrı bu.hoşuna gitmedimi saçma sapan yerlerde sc yi sokuyor.macaristan mesela.ne gerek vardı gerektiğinde cezanın süresini uzatıyor valeinsiadaki gibi.bu sene mclarenci biri bile mclarenin kollandığını inkar edemez.ama bu sezon sonu hamiltonun şampiyopn olucağı anlamına gelmiyor şampiyon red bullardan biri olacak hamilton sadece bir piyon bence.benim olayın spor boyuyutla ilgilnmiyorum sadece genel bir değerlendirmede bulunuyorum(nacizane fikirlerimdir)

  14. Eğer denerse başarılı olabilir, altında bunu yapacak bir araç elinde de bunu sağlayabilecek bir yetenek var.

    Hazır mı değil mi bilmiyorum, bildiğim bir şey varsa o da Seb hakkında söylediğim bütün olumsuz şeyleri yutmak zorunda kalmayı gerçekten çok istiyorum.

    Hatalarını kabullendiği gibi bunlardan ders alır, gerçekten de dediği gibi ileriye bakarsa eğer ben Seb'in şampiyonluk şansını yok saymak için neden görmüyorum.

    Jet Man, şampiyonluk şansı matematiksel olarak bitmemiş ya da şampiyonluk mücadelesinden düşmemiş, yetenekli bir pilota takım arkadaşını bırak geçsin diyebilmek için sezonun çok erken noktalarından birindeyiz bence. Vettel ve Webber arasındaki çekişmeyi de göz önünde bulundurursak Red Bull bunu Vettel'den ancak son yarışta falan isteyebilir. Ya da Vettel'in şampiyonluk şansı matematiksel olarak devam etse de Vettel'in normalde sergilediği performansını sergilememesi gerekir.
    Şu an için çok erken bence, ama Monza ve Singapur çok belirleyici olarak bu konuda..

  15. nasıl yani jetman? vettel haberi olumsuz yorum yapıldığında alt sıralara mı düşüyor ve ana haberden kastın neresi tam olarak?

    sitenin ana haber bölümü değişken olan manşettir. eğer haber anasayfadaki solda yer alan büyük manşet bölümünde değilse, diğer bölümlerdeyse eklenme sırasına bakarak aşağı doğru düşer. emin ol vettele has bir durum yoktur. haberi bulamadığını söylemişsin ama kategorilere bakarak ya da arama seçeneğine istediğin adı yazarak o haberi tekrar bulabilirsin. ha bazen, özellikle yarış haftasonu daha fazla haber çıktığı için bazı haberlerin arada kaynadığı doğru. ona da bir çözüm bulmaya çalışuıyoruz.

  16. bir şeyi çok merak ediyorum.örneğin vettel lider webber 2. gidiyor.rbr vettelden yol vermesini istermi.şampiyonluk için

  17. kalpazan amacım neydi ;vettel haberlerinin altına olumsuz yorumlar yapıldığında her nedense o haber ana haberlerden düşüp alt sıralara düşüyor hatta bir kaç kez bazı haberleri aradım sitede tekrar bulamadım.bu haberde ana haberlerden düştü.

  18. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    çok iyimsersin vettel… eski f1 şampiyonu jack villeneuve dediği gibi sen önce düz yolda aracı kullanmayı öğren. belki şampiyon olurdun , ancak sadece senin tek başına yarıştığın bir şampiyona olursa bu mümkündür. ciddi şekilde öğrenmeye ihtiyacın var ve sürekli önünde araç olmazsa birgün şampiyon olabilirsin…

  19. Geçen yıl Button için "Öyle hızlı araçla herkes şampiyon olur" diyorlardı. Vettel aksini ispatlamaya çalışıyor.. 🙂

  20. Jet man çocukmusun sen?

  21. fia yetkilileri takım patronlarına brifing vermiş.vettelin önünden arkasından sağından solundan gitmeyin mesuliyet kabul etmeyiz demişler.

  22. Evet aradaki puan farkı toplanacak 150 puanı düşünüldüğünde kapatılamayacak kadar büyük değil. Seb kendine güvenirse ve şampiyon olacağına inanırsa şampiyon olma şansı var. 2007'de Kimi'nin aldığı şampiyonluğa herkes imkansız gözüyle bakıyordu.Bence bu sene Vettel ya da Lewis şampiyon olacak. Lewis alırsa sadece en geç dünya şampiyonluğu ünvanı gençleşemedi diye üzülürüm =) Bakalım iki favori pilotumdan hangisi şampiyon olmayı başaracak 🙂

    Gerçi diğer adayları göz ardı etmemek lazım Benimkisi sadece bir tahmin 😉

  23. ahmet abisi çarpmadığı şampiyon adayları kaldı dur bakalım piyango kime vuracak. hamilton yada alonsoyla çarğışırsa harbi kıyamet kopar yalnız

  24. 01McLaren01  avatarı

    "en azından bazılarının 2008 kanada'da yaptığı gibi rakiplerine bilerek çarpıp sabote etmiyor"
    haklısın sabote etti :)) rakibini yarış dışı bırakıp kendiside gidip 1. oldu o yarışta. gerçekten gördüğüm en elit yorumlardan biri. Allah başımızdan eksik etmesin 😀

  25. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Hadi ordan be şampiyon olacakmış. Diğerleri şampiyon olmasın diye uğrşmasaydın belki olurdun ama zor. Çarpmadığın şampiyon adayı kalmadı adam gibi yarışmasını öğrende gel sonra şampiyonluğu düşünürsün…

  26. Monza çok kırılgan bir yarış olacak.özellikle buttonla vettel agresif olacaklarını düşünüyorum.vettel monzada şansını artırmak istiyorsa webberin önünde hatta hatta hamiltonun da önünde yarışı bitirmeli.bunun en kısa yolu pölü almaktan geçer

  27. Bu sene çok hata yaptığını kabul etmesi güzel. Diğer taraftan Hamilton kadar yetenekli bir pilot değil belki ama şu an en genç dünya şampiyonu olma yolundaki tek aday. Önünde daha çooook zaman var. Bu sene çok hata yaptı ama yerden yere vurulacak biri kesinlikle değil. Henüz yaşı çok küçük ve belki baskıyı yönetemiyordur. Ama önünde çok uzun zaman olacak. Ve bişeyleri düzeltmesi için yeterince zamanı var.Bu adam daha 23 yaşında. Ayrıca bu sene ondan daha çok hata yapanlar da var.

  28. birisi vettele uyandırsın formula 1 pistinide çarpışan oto pisti sanıyor galiba

  29. lunaparkta gördüm.orda şampiyon oldu :))))

  30. vettel çok güzel çarpışan oto kullanıyormuş :))))))))))

  31. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel sen git kumda oyna

    sezonun büyük kısmında senden 1 saniye yavaş olan araçla lewis senden önde ve sen kendini büyük pilot olarak sayıyorsun. Güldürme adamı

  32. yetenek olarak bunu yapabilir, fakat tecrübe olarak yapabilir mi o tartışılır..
    sakin ve akıllı olması gerekiyor bunu yapması için.

    en hızlı araca sahip ve diğer takımlardan 1-0 önde ama takım arkadaşından 1-0 geride..

  33. rbr ile hami-button-rosberg-schumi-kubica-sutil-kamui-alonso-massa-buemi-alguersuari-glock gibi pilotlar ellerini kollarını sallaya sallya şampiyon olurlardı.madem starsın şampiyon olursun vettel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir