Sauber'in Gözü Meksikalı Milyarder Slim'de

yazar:

kategori:

2011 için sağıklı bir bütçe oluşturmaya çalışan Sauber, BMW ile yollarını ayırmasının ardından neredeyse tüm sene sponsorsuz araçlarla piste çıktı.

Son çıkan iddialar ise GP2’de Sergio Perez’i destekleyen Meksikalı milyarder Carlos Slim’in Sauber ile görüşmeler yaptığı yönünde.

Meksika bağlantısının sorulması üzerine Sauber “Takım etkileyici ve potansiyeli var çünkü zirvedeki takımlarla karşılaştırılabilecek bir alt yapıya sahibiz.”

“Şu anda tepedeki takımlarla mücadele edememizin nedeni finansal durumumuz. Ancak koşullar ortada.” dedi.

Sauber’in GP3’te yarışan Meksikalı Gutierrez ile anlaşması var ve Gutierrez de Slim tarafından destekleniyor.

Sauber “Bu nedenle Carlos Slim diğer takımlardan çok bizde daha iyi ağırlanır ancak onun diğer takımlar tarafından da iyi bir şekilde ağırlandığı sır değil.” dedi.

Sauber ayrıca 2011 için bütçelerinin daha şimdiden iyi olduğu konusunda ısrarcı.

Sauber “Gerçek değerini karşılamayan ucuz sponsor logolarıyla aracı kaplamak kolay olurdu. Diğer takımların bunu yaptığını biliyorum ancak bana göre bu, en azından bizim için yanlış yol. Geliri olmadan sırf sponsorunuz olduğunu göstermek istiyorsanız bunun bir faydası olmaz. Sponsor, araçtaki boşluğa değerini veren olmalıdır.”

“Takımı, hemen noelden önce aldığımız için sponsor bulmanın zor olacağını biliyorduk. Her zaman sponsor umarsınız ancak biz bu sene isim sponsoru olmadan yarışmaya hazırlanmıştık.” dedi ve gelecek seneye daha güçlü bir şekilde hazır olacaklarını söyledi.

 

 


Yorumlar

  1. neden heidfeld'i kadroda tutmadınız anlamıyorum de la rosa çokmu iyi bir pilot kobayashi ve heidfeld çok iyi olurdu. fazladan 10 puannınız olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir