Ferrari Pilotları da Mahkemeye Çağrıldılar

yazar:

kategori:

Almanya GP’de yaşananların ardından Dünya Motor Sporları Konseyi, takım emirleri suçlaması nedeniyle Ferrari’nin durumunu görüşecek ve AS gazetesi, hem Alonso’nun hem de Massa’nın duruşmaya ya bizzat ya da video konferans yöntemiyle katılmaları gerektiğini iddia etti.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, geçen hafta sonu Spa’da yaptığı açıklamada 8 Eylül’de yapılacak olan duruşmada konseyin kendilerine hak vereceklerini düşündüğünü söylemişti.

Ancak Red Bull dahil diğer takımlar, Ferrari’nin bu hareketi nedeniyle en azından o yarıştaki puanlarını kaybetme cezası almasını bekliyorlar.

Fernando Alonso ise pazar günü yaptığı açıklamada öyle bir şeyin olacağını düşünmediğini ve rahat olduklarını söyledi.

Önümüzdeki çarşamba günü yapılacak olan toplantıda çıkacak kararın perşembe günü yayınlanması bekleniyor.

Pilotların yanında takım patronu Stefano Domenicali ve takım menajeri Massimo Rivola’nın da toplantıya katılmaları gerekiyor.


Yorumlar

  1. bu massacılar alonsoya niye kızıyorlar anlamıyorum.gerçi massacılar derken yanlış oldu sanırım zaten topu topu bir tane massacı var! alonsodan hızlı olduğunu ispatlasın veya alonsodan daha popüler olsun veya takıma daha çok sponsor getirsin sonra takımdan kendinin desteklenmesini istesin yapamıyorsan efendi efendi ikinci sınıflığı kabullenecek başka çare varmı varsa söyleyin tavsiye edelim:)

  2. massathebest mclarenci değil sıkı bir massacıdır. yorumlar 1,5 yıldan uzun bir süredir takip ediyorum o hep massacıydı. takıma küsmüş olabilir haklı nedenleri de var. ama alonso ve takıma ağır eleştirilerde bulundu diye hemen mclarenci demeyin alonsoyla sadece mclaren taraftarlarının sorunu yok her kesimden hoşlanmayan insanlar var.

  3. Bardağı küçük olanlar deryayı suçluyorlar.vega nitro dostum neden kendini yoruyorsun.At, at oluncaya kadar sahibi mat olurmuş.Ben yıllardır hiçbir mclaren taraftarının düşüncesini değiştirdiğine ya da hiçbir Ferrari ya da Fernando taraftarının düşüncesini değiştirdiğine şahit olmadım.Herkes bildiği şeyin en doğru olduğuna inanıyor.Halbuki arada siyahla beyaz kadar bariz fark var.En ufak bir sıkışmada veya tartışmada hemen eski defterler ve tarihler karıştırılıp aklınca hakaret edip ego tatmin ediliyor.
    massathebest nickli mclaren taraftarı da massayı savunma ayağıyla Fernando'ya''yorum yazarken dikkat edilecek hususları'' hiçe sayarak kin ve nefret dolu düşüncelerini beyan etmeye çalışmıştır.
    Buradan Fernando taraftarlarına sesleniyorum.Sakın ha bu arkadaşın nickinde massayı okuyup da Ferrari takımına yıllardır bilfiil hizmet etmiş olan bu pilota sırf cevap olsun diye hakaret içerikli yorumlar yazmayınız.
    Üslup, düşüncelerin elbisesi olduğu gibi aynı zamanda,üslup ayniyle insandır..

  4. sinan arkadaşım, 2007 Macaristan hakkında çok konuştuğumu ve sizi aydınlattığımı düşünüyordum. Ancak yapamamışım demek ki.

    FIA'nın o olay hakkındaki resmi karar metnini okursan neden McLaren'a ceza verdiğini anlayacaksın. Ancak seni uğraştırmadan özetleyeyim durumu: Alonso Hamilton'u bekletmiştir bu kesin, ki tutanakta da yazıyor. Ancak beklemesini isteyen de McLaren'dir. Ayrıca McLaren'in FIA'ya verdiği "Alonso'yu neden beklettiğine dair açıklama" kabul görmemiştir ve resmi karar metninde de bu yazmaktadır. Sadece Alonso'nun değil McLaren'in de ceza alması; bu nedenden ötürüdür.

    Ferrari Alonso'yu 2003 yılından itibaren hep istemişti. Ancak McLaren daha hızlı davrandı ve Ferrari Alonso ile eşit popülerlikte Kimi'yi aldı. Zaten Montezemolo'nun Alonso'yu almak istiyoruz dediği yıllarda, Kimi'yi almak istediğini de okuman muhtemeldir. Sanıyorum ki böyle bir ortamda, Ferrari sırtındaki "kambur"dan kurtulmaz.

  5. Sevgili vega nitro bahsettiğin olay arkadaşın bahsettiği olayla kıyaslandığı vakit tabiri caizse devede kulak kalır.İstersen Mclaren dosyasını hiç açmayın.Takımın ceza almasına ve belki de o sezon şampiyonluğu kaçırmasına neden olan Macaristan yarışına ne demeli.Sanırım orada emri Mclaren vermedi.Ne hallere düştük yahu bu adam yüzünden Mclareni neredeyse savunuyorum.Tez zamanda dilerim Ferrari bu kamburu sırtından atar .

  6. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    massa the best sana tek bir şey söylüyorum sen nankörsün ferrari ye ihanet ediyosun senin gibi ferrari fun ı olamaz massa aşkı gözünü öylü bir kör etmişki ne yaptığını bilmiyosun her neyse sen böyle düşünüyosun ama o olay massanın da çok kötü olduğunu gösterir bir hata yapıp dışarı taşabilirdi ama kabak gibi gösterdi herşeyi ferrariyi düşünen kimse yok sana massanla başarılar dilerim ve şuan anladım bu takımda artık massaya yer yok bence ferrarinin pilotları Alonso-Alguersuari olmalı ikiside ispanyol iyi anlaşırlar ve bana göre algersuari gelecek vaad eden biri kimse farkında değil ama vettelden bin kat iyidir

  7. asuman ağzına sağlık:)
    bende bu site yönetimini anlamıyorum. kardeşim artı 10 puan almış bir yorumu ne diye siliyorsun ki.demekki beğenilmiş art 10 puan almış.bak aşağıda eksi 14 puan alan yorumlar var onları silsene.halkın sesine kulak ver:)

  8. ulen alonso sende şu ferraride bulunduğun dönemde en az üç şampiyonluk daha almazsan sende adam değilsin.al şu üç şampiyonluğu buradakiler seni gıpta ile izlesinler bilhassa mclarenciler ve massacılar.gerçi onlar gıpta ile izlemezler kıskançlıkla fesatlıkla izlerle ya neyse herhalde öyle görmek istedim.

  9. Hoş gelmiş massathebest, anında eksiyi de bastım zaten okuduktan sonra. O kadar tarihleri de yazmaya çalışmış ama ne yazık ki 2007 Monaco'da FIA'nın "McLaren'in yavaşlama konusunda bir takım emri vermediğini tespit ettiğini" unutmuş (tatil yaramamış galiba). Hayret bazı McLaren'ciler de böyle düşünürler. Ama onların da hesaba katmadıkları bir olay da öyle bir durum olsaydı cezanın Alonso'ya değil "McLaren'a" geleceğiydi…

    Ayrıca "alevi sönmüş" bir tartışmayı tekrar ortaya çıkarmak hafif trollük yapmaya kaçıyor. Yazık, keşke başka bir konuda bunu gündeme getirseydi massathebest. Şimdi milleti oyalayacak kendi çapında.

  10. massathebest HOŞŞTT!!!!

  11. kirve 12 Tarih: 04.09.2010 02:39:35

    "Eğer Alonso mahkemeye giderse ve ona olay anında takım emri uygulanıp uygulanmadığı sorulduğunda,evet biz takım emri uyguladık bu yapılması gereken bir şeydi derse gerçektenden saygımı kazanacak.ama sanmıyorum onun öyle bır cevap vereceğini.her zaman oldugu gibi aslında ne olduğunu bilmediğini massanın bir an yavaşladığını gördüğünü ve onu geçtiğini söyleyecektir."

    singapur 08 kepazeliğinin ardından, dönen tezgah açıkça itiraf edilmişken bile "haberim yoktu, pitstop yaptım, SC girdi, galip geldim işte" diye pişkin pişkin salağa yatan bir sürücüden, almanya 10'daki olay hakkında mı dürüst olmasını bekliyorsun??

    "dürüst olmak" gibi çok olağan sayılan bir davranışı bile beklemek gereksiz olur işin içinde bu sürücü varsa.

    8 nolu aracın sürücüsünün dürüstlük anlayışı, nalıncı keseri gibidir Kirve… nereyi isterse orayı keser, ama illa ki kendi menfaati doğrultusunda keser..

    gün gelir valensiya yarışının ardından "hakemler yarışı manipüle ettiler" diye basar feryadı.(valensia 10)

    gün gelir "f1'i artık bir spor olarak görmüyorum" diye kinlenir. (monza 06)

    gün gelir "ben her zaman takım içerisinde eşitlikten yana bir pilotum" diye boyundan büyük cümleler kurar. (renault)

    yine gün gelir "takım beni desteklemiyor" diye yaygara koparır. (renault)

    gün gelir takım arkadaşı yavaşlatılarak 2. sıraya yükseltilir, sesi çıkmaz (çin 2006)

    gün gelir çaylak takım arkadaşını geçemediği için aracı 300'le giderken pit duvarına sürer. (abd 07)

    ama aynı şahsiyet, singapur 08'de (malum tezgah), monaco 07'de (hamilton'un takım tarafından yavaşlatılması), almanya 10'da (felipe'den gasp edilen galibiyet) kör oluverir, hiç bir şeyden haberi olmaz, saf olur, milleti salak yerine koymaya çalışır, kafasının üstünde haleleriyle yalandan melekler uçuşur, masumdur, görsen para veresin gelir…

    böyle bir şahsiyetten "dürüstlük" beklemek, gerçekten çok büyük bir beklenti olmuş kardeşim…

  12. Türk Dil Kurumu'na göre ŞİKE:

    şike (**. chiqué)

    a. 1. sp. Bir spor karşılaşmasının sonucunu değiştirmek için maddi veya manevi bir çıkar karşılığı varılan anlaşma.

    2. mec. Bir çıkar karşılığı, uzlaşarak bir iş yapma, aldatma: Bu işte şike var.

    Türk Dil Kurumu'na göre ŞİKE YAPMAK:

    şike yapmak
    1) danışık spor karşılaşması yapmak;

    2) mec. bir çıkar karşılığı anlaşarak bir işi yapmak

  13. ŞİKE kelimesinin sölük anlamı:

    Şike:1 Maddi ya da manevi bir çıkar karşılığı anlaşma ile bir maçın sonucunu değiştirme, uzlaşmalı spor karşılaşması yapma.

    Şike:2 Bir çıkar karşılığı, uzlaşarak bir iş yapma, aldatma, danışıklı dövüş

  14. 01McLaren01  avatarı

    almanyada aldıkları sürücüler ve takımlar puanlarının silinmesi gerekli. ferrari bu kuralı takımlar klasmanında şampiyon olmak için değil sürücülerde şampiyon olmak için çiğnedi. çünkü takımlarda çok geridelerdi. dolayısıyla konsey duruşmada takımlar puanını silip sürücülere dokunmazsa bu resmen ceza değil ödül olmuş olur.

  15. birilerinin yazdığınız şeylerden dolayı ağladığını düşünüyosun ve yaptığının hala kötü olmadığını savunuyosun. bu da ilginçmiş hee. neyse ben kendi adıma yazdıklarınızla eğleniyorum. daha ne kadar çarpıtıp haberi nereye çekecekler diye de ilgiyle takip ediyorum. başarılarınızın devamını dilerim. güzel senaryolar yazıyosunuz çünkü.

  16. valla kötü ne yapmışım ben anlayamıyorum sen anlatamıyorsun demiyeyım ben anlayışsızım.kimsenın anasına babasına ailesine şahsına hakaret etmemişim.alonsonun nasıl bir kişilik olduğunu kendi penceremden gördüğüm kadarıyla yazıyorum.bu konuda hiçde yanlız değilim.sırf ben değil,mclarenciler değil diğer takım taraftarlarının buyuk bir çoğunluğuda benım gibi dusunuyor ve onlarda yorumlarında paylaşıyorlar.sizin sorununuz alonsoyu o kadar sahıplenmışsinizki bu tarz söylemler sizin zorunuza gidiyor,inanıyorumki bir kısmınız ağlayacak konuma gelıyorsunuz hatta ağlıyorsunuz.sırf alonso değilde baska bir sekılde yazdım dıye adını gerilip hakaretler edenler oluyor.hepimiz insanız ne alonso ne hamilton babamızın çocukları değil yada takımlar.benım yazdıklarımdan rahatsız olan varsa okumasın,isteyende yazmasın buraya benım için fark etmez.benim bir yere zarar verdiğim yok.zarar verdiğimi düşünen sizlerseniz hiç bunu kafaya takmıyorum.sitede editörlerinden bu tarz yorumlarım için uyarı alırsam hemen bırakırım yazmayı.100 tane yorum içerisinde bir kelimeye takılacak olurlarsa bunuda dikkate almam söyleyeyim.

  17. evet yaptığınız şeyin kötü birşey olduğunu ve kime, neye zarar verdiğini anlayamadığınız sürece anlaşamayacağız zaten. orası malesef belli. elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. uygulamakta sizin elinizde artık.

  18. Bir yere varamayacağız,en iyisi konuyu şimdilik kapatmak başka bir zaman yine tartışırız.

  19. @M1CHAEL .
    kullanabilirsin benim için sorun dğil. tüm kulnama haklarıyla birlikte sana devrettim. telif hakkı falan da istemiyorum bak.yıllardır burdayım ve her mc laren haberi altına özellikle küçümseyici ifadeler yazan birini görmedim. haa bu saatten sonra olursa da bunun sebebide o "bir kısım" arkadaştır. kusura bakmasınlar artık.
    @ kirve12
    sadece alonso ile ilgilendiğimi söylemişsin de neye dayanarak söylemişsin merak ettim. oysaki sadece alonso haberlerine yorum yapan biride değilim ama:)))neyse.kısacası bu doğru değil. hadi doğru olsa bile bunun kime zararı vardır ki? kimi bu siteden tiksindirip kaçmasına sebep olabilir ki? ama sizin tutkunuz başkalarına zarar veriyor. yeni yeni yorum yazmaya ve f1 bilgisi çokta iyi olmayan (sanki yorum yazabilmek için şartlar arasına f1 profesörü olmak zorundasınız şartı koymuşlar gibi) bir arkadaşı daha 2. yorumunda "sen ne anlarsın f1 den" diye kaçıranda sizlersiniz. şimdilik aklıma gelen marifetleriniz bunlar. haaa bide yaş probleminiz var. genç f1 sever arkadaşlarımıza takık durumdasınız. alonso ya hakaret etme tutkunuz yüzünden zarar veremeyeceğiniz tek isim olan alonso. siz bu siteye zarar veriyorsunuz. uyanın artık.
    @ nuur
    ya onlar aslında çil yavrusu gibi dağılmadığımızı İstanbul parkta çok iyi anlıyolar. işte o durum zorlarına gidiyor ya. buraya yorum yazmadığımızda alonso cu falan kaladı sanıyolar galiba ama İstanbul parkta gördükleriyle biraz dehşete uğruyolar sanırım:))) tahminim bu yönde yani.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ''BU KÖPEKLERİ KİM SERBEST BIRAKTI''
    KİRVE 12 müthiş bir yorum olmuş.Yorum yazanlara köpek diyebilmek için ne olmak gerekir bilmiyorum.Tam sana yakışan bir cümle olmuş.İngilizce olarak yazdığın için hiçbir editör anlamamış.Brawo kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Küfür edeceksen ingilizce yaz ki çakmasınlar.
    Yalnız anlamadığım bir nokta var.Sayfanın başında olayı başlatan ve senin de tebrik ettiğin ilk serbest kalan kişi mclarenci değil mi.

  21. Whitmarsh: "Kağıt Üstünde Favori Olsak da…"

    yukardaki haberde sadec 5 tane yorum var.ve hepside mclarenci ve kimsenin bir şey dediği yok.
    bu haberde 45 tane yorum var ve yarısından fazlası mclarenci neden acaba.

    nuurr yorumuna katılıyorum ama bunlarla anladığı dilden konuşmazsan bunlar kendilerini sadrazamın sol tarafı(!) zannediyorlar.onun için bunlarla anladığı dilden knuşmakta fayda var.

  22. Nebuchadnezzar burada bir arkadaşımız aklından geçenleri yazmıştı daha 3-5 gün önce sağolsun site sakinleri hemen gönderdiler:)ama eminim seninde dediğin gbi bunların kulakları kesin çınlıyordur.özellikle bazılarının çınlamayı bırakmış uğulduyordur.gerçi bunlar bilmeden alonsoya ve ferrariye iyilik yapıyorlar,alonsonun isminin tüm dünyada duyulmasına vesile oluyorlar her alonso veya ferrari haberinin altına gelerek.geçen sene renault haberleri böyleydi şimdide ferrari haberleri.bu iyi tarafı.kötü tarafı yine onlar için geçerli aklımızdan geçenler aynene duruyor yani değişme yok.

  23. Mahkemede ben hakim olsam misal;
    -Adın ne evlat
    -Fernando A..
    -Yaz kızım idam

    :):)

  24. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kirve sen kimsin ki alonso senn saygınlığını kazanacak onun yaptığı şeylere ztn saygı suyan onun arkasında duran birsürü taraftarı var boş konuşup durma

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bazı alonsocu arkadaşlar hala birtakım şeyleri kabullenemiyor , takım emirlerini herkes yapıyor diyorsunuz doğrudur , eğer bir takımın iki pilotundan birisi açık ara öndeyse ve şampiyonluk için savaşıyorsa diğerininde matematiksel olarak şansı kalmadıysa geride olan arkadaşı sıralamada veya kalkışta öne geçince ya pitstopta yada 2007 brezilyada massa kimiye yol verdi , veya 2008 sanırım monzaydı kimi massaya yol verdi gibi olabilir. ama alonsonun bu seneki olayında sezonun yarısında felipe alosno senden hızlı anladınmı diye bir cümle kurmak , sicili kabarık ferrariyi tabiki konseye getirir. ben ferrarinin 2002 den sonra bir daha bunu açıkça yapmayacak kadar akıllandığını düşünüyorum. ancak santander-alonso baskıları takımı ne hallere getirdi yine yazık…sene sonunda alonso şampiyon olmazsa bide felipe onu puanda yakalarsa siz görün hengameyi…

  26. Utku eray,, İstanbul 2010'u izledin mi? Ben 1. virajdaydım ve iki pilotun mücadelesini canlı izledim eğer sen de görseydin Button yol verdi gibi bir cümle kurmazdın.

    Hele ki daha birkaç tur önce aynı nedenle iki RedBull kaza yapmışken. Tabi siz bu tip takım içi mücadeleleri sadece rüyanızda görebildiğiniz için konuya yabancısınız sanırım.

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ahmet özdemir
    paylaştığın videolar gayet net ama sen 2 ci video yu da daha açık olsun diye paylaşmışsın, istediğin kadar video paylaş fakat arkadaşların BAKIŞ AÇISIndan bi video yokmu elinde, açı önemli, biliyorsun, inandıramazsın bunlara….
    @Nebuchadnezzar konunun resmen röntgenini çekmişsin, tebrikler…
    @utku eray, süperr….

  28. Bundy, Bana yazacak birşey bırakmamışsın.

    can bundy (spa 2000) Tarih 03.09.2010 17:53:52

    Fia'ya ipucu.

    Eğer konuyu tek seferde çözmek tüm bilgileri almak istiyorlarsa yapacakları şey basit.

    Diaz'a dokunulmazlık tanısınlar yeter. -Yani çıkan sonuçtan kendisinin etkilenmeyeceğini söylesinler herşeyi anlatır.
    (takım puanı silinecek ama senin şampiyona puanına dokunmayacağız desinler kafi)

    McLaren ve Reno'da süperlisansının korunmasını garantiledikten sonra yaptıklarını

  29. Bundan sonra bu yorumu çok defa kullanıcağım. Müsadenizle.

    alonso_ Tarih 04.09.2010 01:59:11

    ya bikerede şaşırtın beni :)) hep aynı insanlar, hep aynı üslup. ne anlıyorsunuz sürekli iğnelemekten? bide alonso cular çil yavrusu gibi dağıldı diyorsunuz. rahat vermiyorsuuz ki. insanları rahatsız ettiğiniz için millet kaçıyo. bununlada gurur duyarsınız siz şimdi. marifet ya.

    Tabi inşallah kullanmak zorunda kalmam. 🙂

  30. Bundan sonra bu yorumu çok defa kullanıcağım. Müsadenizle.

    alonso_ Tarih 04.09.2010 01:59:11

    ya bikerede şaşırtın beni :)) hep aynı insanlar, hep aynı üslup. ne anlıyorsunuz sürekli iğnelemekten? bide alonso cular çil yavrusu gibi dağıldı diyorsunuz. rahat vermiyorsuuz ki. insanları rahatsız ettiğiniz için millet kaçıyo. bununlada gurur duyarsınız siz şimdi. marifet ya.

    Tabi inşallah kullanmak zorunda kalmam. 🙂

  31. Baksenn,hani silverstoneda hamilton 2 kanat taksa yinede ilk viraja 2. olarak girmez dıye arkadaşımız sohbete ortak olmuş.yeri geldimi methiyelerinizi yazmak için elinizden geleni ardınıza koymayacağınızdan eminim.saygılar.

  32. alonso_ arkadaşım bırak arkadaşlar çil yavrusu gibi dağıldığımızı,onlara vericek cevabımız olmadığı için yazmadığımızı yada gözümüzün sadece Alonso'yu gördüğünü düşünmeye devam etsinler.Belki bir gün cevap vermeye değcek insanlar olmadıkları için cevap vermediğimizi,tartışmaya girmediğimizi yoksa çokta güzel onlar gibi olabilceğimizi,her Hamilton haberinin altına güzel methiyeler düzebileceğimizi anlarlar…

  33. f1 çok geniş bir spor ama sen sadece alonso ıle ılgılenıyorsun 🙂 tamam hadi hayırlı sabahlar arkadaşım .

  34. bende alonso yu sevin diye zorluyordum değil mi? ne alakası var arkadaşım. niye anlamamakta ısrar ediyorsun. bende lewis i sevmiyorum. ama bi bak her haberinin altına istersen. her birine yalancı hamilton diyemi söze girmişim. yada hepsinde lewis e hakaret etmişmiyim. ben beceremezmiyim sizin gibi olmayı sanıyosun. yaptığınız çok büyük bi marifet değil yani. bunu bilin. tek hobiniz alonso yu aşağılamaksa eğer cidden yazık. yani f1 daha geniş bi spor bence. kaldırın kafanızı bi bakın. yorum yapacak daha çok şey var. sadece sen üstüne alınma. "bir kısım" arkadaş için söylüyorum bunları.

  35. acıma acınacak duruma düşersin 🙂 bizimde hobimiz bu neden kızıyorsunki? alonsoyu sevmek zorunda değiliz.hatalarını söyleyince kızıyorsunuz,güceniyorsunuz,darılıyorsunuz.dobra alonso mılyonların yuzune bakarak takım emri uygulamadıklarını söyleyesinde görelim.pinokya hamilton dıye az alay etmedıler.ama çocuk cıktı butun kamu oyundan özür diledi.aynı erdemi ferrari takımı ve pilotlarındanda beklıyoruz.

  36. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ceza alsınlar desek olmuyor,kına yakacak hale geliyoruz ki bunu gerçekten istemiyorum;ceza almasınlar da başarasızıklıkların beceriksizliklerin bahanesi olmasın diyoruz yine olmuyor,ee başka da seçenek yok ne desek mutlu olunmuyor,ne dersek mutlu olacak bazıları çözemedim..

  37. yani durumunuzda arpa boyu kadar ilerleme olmayack öyle mi? ne diyim yazık. burada yorum yapmak benim hobim. amacı zaten bazılarını soğutmak olan bi kaç kişi yüzünde de bu hobimden vaz geçecek değilim:)))

  38. Eğer Alonso mahkemeye giderse ve ona olay anında takım emri uygulanıp uygulanmadığı sorulduğunda,evet biz takım emri uyguladık bu yapılması gereken bir şeydi derse gerçektenden saygımı kazanacak.ama sanmıyorum onun öyle bır cevap vereceğini.her zaman oldugu gibi aslında ne olduğunu bilmediğini massanın bir an yavaşladığını gördüğünü ve onu geçtiğini söyleyecektir.

  39. Who let the dogs out ?

  40. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    çıkacak sonuç:ferrarinin önceden verilen 100.000 $ lık cezasının devamına ve + bir ceza gerek görülmedğinden takımın 100.000$ lık cezayı ödemesine karar verilmiştir.

    arkadaşlar bir kişiye veya kuruma bir şeyden dolayı 2-3 kez ceza veremezler cezası zaten verildi 100.000$ kesinlikle + ceza gelmez boşuna salyalanmayın

  41. sen kaçanlardan değilisin.o cümleyi yazdıktan sonra biraz ağır oldu dedım kendı kendıme ama seni kast etmemiştim 🙂 bizde şaşılacak hareketler olmaz neysek oyuz kusura bakma idare et bizleri.:)

  42. ya bikerede şaşırtın beni :)) hep aynı insanlar, hep aynı üslup. ne anlıyorsunuz sürekli iğnelemekten? bide alonso cular çil yavrusu gibi dağıldı diyorsunuz. rahat vermiyorsuuz ki. insanları rahatsız ettiğiniz için millet kaçıyo. bununlada gurur duyarsınız siz şimdi. marifet ya.

  43. burak bocek avatarı

    Kadir Gecesi geliyor bol bol dua edin ama bir şeyin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış dimi.43 puanın silinmesi yerine olurmuş abi siz nasıl bir vicdan taşıyorsunuz ya yazıktır kendinize olsa ağlayıp duruyorsunuz burda ve casusluk skandalında bile pilotun puanı silinmemiş kaldı ki Ferrari o yarışı her türlü alıcaktı hakederek aldı sadece yerler değişecekti bu kadar basit.Tüm yarışta gayet üstündü lakin puanlar silinse bile zaten iddaamız yok ancak ben onunda olacağını sanıyorum.Tabi söz konusu takım Ferrari olunca herkes isyanlarda özellikle Redbull

  44. Takım puanlarının silinmesi yerinde bir karar olur,pilot puanları silinmesi iyi olmaz,sonuçta alonso şampiyonaya heyecan katıyor! özelliklede demeçleriyle.ben keyif alıyorum..

  45. Gelecek ceza:

    Ferrari'nin o yarıştaki 43 puanının silinmesi.

    Bunu mağdur edebiyatında kullanamayacakların yüz ifadesi:

    Paha biçilemez.

  46. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sonuç kimsenin çok da umurunda olmaz,en azından benim umurumda değil,zaten hem pilotlar şampiyonasında hem de takımlar şampiyonasında 3. konumdalar ve umarım buradan ceza filan çıkmaz da(ki hakediyorlar) sonra bunu bahne etmez buradaki bahane meraklıları..

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Daha 8 eylül gelmeden kınacılarda kına kalmamış.Özellikle hint kınasına aşırı rağbet eden birkaç falcı mclaren taraftarı sonuç ne olursa olsun saldırmak için gerekli teçhizatı hazırlamış.Şimdiden başlayıp ayın 8 ine kadar ve sonrasındaki monzaya kadar olan sürede yazacaklarını bir bir tasarlamıştır.Alonso içine öyle bir işlemiş ki adamın hayatı alonso olmuş.Gece alonso gündüz alonso yani kısaca her zaman her yerde alonso aklından çıkmıyor.Ben böyle bir kuyruk acısına ilk defa şahit oluyorum.
    .Sonucun ne çıkacağı hiç de önemli değil,hayati derecede önemli olan şey her koşulda saldırı gerçekleştirebilmek ve ortalığı karıştırmaktır.Tabi alonso taraftarı kişilerde anında karşılık vererek bu kişiye haddini bildirmek istiyorlar.Tabi aklından geçenleri yazamıyorlar ama yine de kulak çınlatmayı iyi yaptıklarından eminim.

  48. ahmet özdemir kesin sen montajladın bu videoları hele ikinci videonun üstünde baya çalışmışsın yoksa haşa mclaren takım emri verir mi :)) zaten 2010 istanbulda kazadan sonra hamiltonu önce geçen sonra ona yerini geri verende button değildi, yoksa sen onuda canlı yayında mı montajladın???

  49. Kirve

    Aslında tam zamanı. Çünkü diaz ne zaman acemi pilot stiline dönse, bol hatalar yapsa, kendinden beklentileri yerine getiremese, bazı durumlarda küçük düşse (takım arkadaşı kendisine yol vermeyince ağzını bozması gibi), daha öz cümle ile takıntısı Carl Lewis Hamilton'ın gerisinde kalsa, olayları başka mecralara taşıma gayreti içerisine giriyor.

    aslında takımını satıp puanları sildirtebilirse, zaten şampiyona dışında kalmış olan durumunu üstünden atıp, bakın Fia'nın adilane olmayan davranışları sayesinde şampiyonluktan oldum gibi kendisi açısından harika bir savunmaya geçecektir.

    Taraftarları da;
    adam haklı abi, şampiyonluğunu elinden aldılar yoksa bizim ki kalan 6 yarışı sürklase ederdi gibi inleyen mağmelerden bir potbori ile birbirlerini pışpışlayacaklardır.

    Tabii tam orada biz devreye girerek gerçeklerden bir kuple dörtlükle olaya müdahil olup, gerçek dünyaya dönmelerini sağlarız.

    bu hayrına uyandırma servisinden yararlanmalarına rağmen bir teşekkürü çok görürler.

  50. @ahmet özdemir
    güzel bir video paylaşmışsın. özellikle 2. si çok güzel. işte montezemelo bazı takım patronlarını iki yüzlülükle suçluyoda haksız da değil yani. pilotlara ceza gelirse büyük haksızlık olur da takıma gelmeside saçma olur. aynı şey defelarca yapıldı. sırf biz taraftarları aptal yerine koymadan yaptıkları için ceza alacaklarsa f1 inde çivisi çıkmıştır demektir.

  51. MagicAlonso avatarı

    ahmet özdemir tokat gibi vermiş cevabı.söyleyecek fazla söz yok bunun üstüne.Görmek istemeyen adam zaten görmez kabul etmez

  52. Can ne güzel özetlemişsin herseyi.ama unuttuğun bir şey var henuz takımı satması için bir neden yok alonsonun.belki daha sonraki yarışlarda olabilir.

  53. Süperlisans koruma garantisi mi? Can budy arkadaşımız yanlış biliyor sanırım. FIA 2007 yılında Alonso'ya ve diğerlerine eğer bildiklerini anlatmazlarsa süperlisanslarını "kaybedeceklerine" ait bir yazı göndermişti. Valla arkadaşlar doğru diyor, Diaz'lar kovalasın seni 😀

    Bu tür durumlarda yani birebir pilotun kasti bir eylemi olmadığı durumlarda pilota ceza gelmiyor. Gelirse şaşarım ve eğer Alonso'ya gelirse ceza; mantıken Massa'ya da gelmeli. Ayrıca 2007 casusluk skandalında Bernie Ecclestone'un McLaren'in "2 pilotuna" ceza verilmemesini savunduğunu ve verilen cezanın da öyle olduğunu da hatırlatırım.

  54. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Üst üste 3. mesajı yazmış olacağım, kusura bakmayın ama, Hamilton'ın çaldığı bu ekstra puanla şampiyon olduğunu not düşeyim dedim.

  55. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Net görünmüyor diyen arkadaşlar için:

    http://www.youtube.com/watch?v=OaMvfJEN9KU&NR=1

  56. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Bu takım emri olayından sonra haberlerin altı "Ferrari işte böyle bi takım, McLaren olsa 2137127892139 milyon Euro ceza gelirdi, ihraç edilirdi, Ferrari'yi kolluyorlar, FIA iş başında" mesajlarıyla doldu taştı. O sıralar flood olmasın, gerginlik artmasın diye şu altta göreceğimiz videoyu paylaşmamıştım ama, şimdi hazır olayın üstünden zaman geçmişken koyuvereyim:

    http://www.youtube.com/watch?v=epI6u6uA8hM

    Ne ceza geldiğini merak eden var mı? Uyarı bile gelmedi. Saygılar.

  57. MagicAlonso avatarı

    gece rüyana diaz girsin.sen çocuksun gerçi fazla üstüne gelmeyelim.sonra küsersin ağlarsın.sen kendi dünyanda yorumlarına devam et

  58. murat levent avatarı

    Can gerçekten ilginç birisin, umarım trt deki hamdi bey felan değilsindir.

    Aynı durumda kendin olsan bırak lisansı, puanı neler verirsin kimbilir.

    Adam gibi tek bir yorumun yok. Diaz kovalasın seni.

  59. Fia'ya ipucu.

    Eğer konuyu tek seferde çözmek tüm bilgileri almak istiyorlarsa yapacakları şey basit.

    Diaz'a dokunulmazlık tanısınlar yeter. -Yani çıkan sonuçtan kendisinin etkilenmeyeceğini söylesinler herşeyi anlatır.
    (takım puanı silinecek ama senin şampiyona puanına dokunmayacağız desinler kafi)

    McLaren ve Reno'da süperlisansının korunmasını garantiledikten sonra yaptıklarını tekrarlayacaktır.

  60. erhan aydın avatarı

    takım patronları ammada ikiyüzlüymüş…

  61. ne sonuç çıkacak merak ediyorum ???

  62. ne sonuç çıkacak merak ediyorum ???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir