Melandri Superbike'a Geçiyor, Crutchlow MotoGP'ye Geliyor

yazar:

kategori:

MotoGP’nin önemli isimlerinden olan ancak Ducati yıllarıyla düşüşe geçen Marco Melandri, gelecek sene Dünya Superbike Şampiyonası’nda yarışacağını duyurdu.

Gresini Honda ile yollarını ayıracak olan Melandri, SBK’da Yamaha fabrika takımında yarışacak. Melandri’nin BMW’nin Superbike programında yer alacağı bekleniyordu ancak Yamaha’nın açıklanmasıyla bu spekülasyonlar da sona ermiş oldu.

İtalyan sürücü 2003’ten beri MotoGP’de mücadele ediyor. O sene 250cc şampiyonu olarak Yamaha’nın uydu takımlarından birisine geçti. Sonraki sene Tech 3 Yamaha’ya geçen Melandri ilk podyumunu kazandı ancak ertesi sene Gresini Honda’ya geçen Melandri patlama yaptı ve 2 kere yarış galibiyeti aldığı sezonu Rossi’nin arkasından 2. sırada tamamladı.

Gresini ile 3 sene yarıştıktan sonra 2008’de Ducati’ye geçen Melandri, İtalyan ekibin sürüşü Stoner’a uyumlu olan motoruna alışmaktan çok uzakta kaldı ve çok gerilerdeydi. 2009’da Hayate Kawasaki’nin tek sürücüsü olarak piste çıkan Melandri bu sene ise Gresini Honda’ya dönüş yapmıştı ancak yine de son yıllarda beklenenin çok ötesinde kaldı.

Bu arada Superbike’ta Yamaha adına yarışan Cal Crutchlow da gelecek sene MotoGP’ye geçecek.

24 yaşındaki İngiliz sürücü gelecek sene Yamaha fabrika takımına geçecek olan Ben Spies’ın yerine Tech 3 Yamaha’da yarışacak.

Crutchlow, geçen sene Dünya Supersport Şampiyonası’nda ilk sezonunda şampiyon olmuş ve bu sene Superbike’a geçmişti.

 


Yorumlar

  1. Şampiyon olur tekrar gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir