Williams: "Monza'da F-Kanal Kullanmama Akıllı İşi Değil"

yazar:

kategori:

Bir kaç takım geçen hafta yaptığı açıklamalarda, Monza’da F-kanal kullanıp kullanmamayı değerlendirdiğini açıklamıştı.

Mclaren ilk açıklamalarında sistemi kullanmayacağını söyledi ancak daha sonraki açıklamalarda henüz kesin bir kararın verilmedikleri belirtildi.

Bu konuda Ferrari, Renault ve Red Bull da açık şeyler söylemediler ve takımların, son kararı vermeden önce cuma günü sistemin artılarını ve eksilerini değerlendirecekleri düşünülüyor.

Monza’nın çok düşük olan downforce seviyesinin, F-kanalın iyi çalışması için gerekli olan sürüklenme etkisine çok az faydasının olacağı ve düşük downforce aerodinamik parçaların etkinliğini azaltacağı tahmin ediliyor.Ancak Michael, sistemin getirisinin dezavantajı fazlasıyla kapatacağını düşünüyor.

Michael “Şöyle bir anlaşmazlık var: sürtünme etkisini kaldırırsınız , bu sefer daha az delta olur. Evet doğru ama yine de kanadı etkisiz hale getirmiş olursunuz. Yani etkisi kalkıyorsa, etkisiz hale geliyordur. Bu konu bizim için öyle üzerine kafa patlatılacak bir şey değil. Herkesin sistemi kullanacağını düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. f kanalı en iyi kullanan takımlar monzada başarılı olur.özellikle mercedes motorlu mclaren.
    force india ve rbr kapışabilir.renaultda rekabetçi olur.

  2. yada sen öyle zannediyorsun

  3. yusuf sen bence karışma abi.yanlış anlama beni bilen bliyor az çok.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    nihat şimdi sakin bir şekilde uzan derin derin nefes al geçicek hepsi geçicek

  5. demekki özür dilenecek bir durum söz konusu olmuyor.yani yalan söylemiyor.

  6. Nihat kardeş iyi geceler.Tatlı rüyalar kardeş

  7. işte o da öyle bir erdeme sahip olsa demiş ya nihat 😀 yok, olsa kesin girer demiş 😀 bence sen iftardan sonra gel 😀

  8. benim pilotum özür dileme erdemine sahip değilse nasıl rekorlar kitabina girecek en çok özür dileyen olarak.galiba emellerime ulaşıyorum:)

  9. en son yorum yazan şahıs sen en iyisi iftardan sonra yorum yap çünkü bir yorum yapmışsın aynı yorumun içinde çelişmişsin:)

  10. Nihat efendi sen kendi destekledğin pilota bak önce.Özür dielemek erdemdir en azından.Senin pilotun da keşke böyle bir erdeme sahip olsa.Valla rekorlar kitabında garanti yrini alır en çok özür dileyen diye.Ya da en iyi oryantal dalında layık görülebilir.

  11. resmi olarak yalan söylendiği duyruldumu.duyuruldu.bilgi çaldığı ispatlandımı ispatlandı.mclaren 100 milyon dolar ödedimi ödedi. gerisi teferuattan ziyade sizin hayal ürününüzden başka bir şey değil.

  12. 01McLaren01  avatarı

    yalan için 2009 a gitmene gerek yok, 2010 almanya ya bak yeterli. takımın en baştaki adamından temizlikçisine kadar herkes yalan söylüyordu. avrupanın en sinsi milleti italyanlardan farklı bişe beklemek saflık olur. lewis insan gibi özür diledi. bakalım "massa birden yavaşladı bende geçtim ne olduğunu anlamadım" diye milyonların gözü içine baka baka yalan söyleyen alonsocuğun özür dileyebilecekmi. diğer bir konuda hala mclaren takımına hırsız diyecek kadar F1 cahili olman. hiçbir araştırma yapmamış olduğun aşikar. aralarında bilgi alış verişi yapan kankaların sorumluluğu mclaren takımına yüklendi. aracın kontrolden temiz çıktığından da haberin yoktur senin.incir çekirdeğini doldurmayan F1 bilginle burda yorum yapmaya devam et ki insanlar sen ve senin gibileri daha iyi tanısın.

  13. mico53 dostum yanlış anlama ama sende mclaren gibi sallamışsın.tabi mclaren taraftarı olman seni bu yazıyı yazmana sebebiyet vermiş olabilir.şimdi sen bana ingilizlerin dahamı dürüst olduğunu savunuyorsun.güldürme beni bir tane ingilizle çalışıp dürüst görmüş olabilirsin ama hepsini aynı kefeye koyman beni kınama yazısı yazman kadar talihsizce bir tespit olmuş.

  14. 2009 avustralyada mclaren sallamıştı.tescilli yalan diyorlar o olaya.hatta şoförlerinden biriside özür dilemek zorunda kalmıştı salladığı için.sadece yazdığımda sallanmış bir görüyorsanız doğrusunu siz yazın.yani bilgi aşırmak(çalmak demiyorum çünkü yorumları siliyorlar güya hakaret ediyormuşum doğruyu ahirettemi söyleyeceğiz bilmiyorumki)mclarende.yalan sallamk mclarende.

  15. Tartışılacak bir şey yok zaten başından beri inandırıcı değildi.herhalde kafaları karıştırmak için söylemişlerdir

  16. sayin nihat arkadasm yazdiklarndan dolayi seni kiniyorum bir formula 1 taraftari boyle duzeysiz seyler yazmaz ikincisi kisisel bir yorumumu eklicem takimlarla ilgili degilde ulkeler arasi kiyaslama olarak. ben suan yurtdisinda yasmakta olan birisiym hem italyanlarla calistm hemde ingilizlerle kimin daha durust kimin daha yalanci oldugunu senin gibi tahmin etmiorm birebir yasiorm. umarm birgun sende bu sansi yakalayip calisirsan o zaman dusuncelerinin aslinda hic dogru olmadigini hatta tersi olabilecegini anliyacaksn. saygilar herkese

  17. Önemsiz insanların önemsiz yorumlarını dikkate almayın arkadaşlar bırakın sallasın istedıgı kadar.

  18. teşekkür ederim sizi bilgilendirmek benim için bir zevktir:)

  19. Nihat hemen çözmüş koca Mclareni tebrik ederim… (!)!!!

  20. mclarene çok güvenmemek lazım konuştukları ile ilgili.çünkü bunların politikası yalan üzerine kurulu.yani samimiyetsizler.bugün böyle der yarın çıkar başka bir şey söyler.onun için çok kaale almamakta fayda var.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren ters köşe yapmaya çalışıyor sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir