Renault, F-Kanal Konusunda Kararsız

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, F-kanalın kattığı güç ile Belçika’da kendisini podyumda buldu ama Renault, pistin düşük yere basma kuvveti nedeniyle Monza’da sistemi kullanıp kullanmamada kararsız.

Antrenmanlara sadece birkaç gün kala Renault Teknik Sorumlusu James Allison, hafta sonu öncesinde seçeneklerini açık tutmak istediklerini söyledi.

Allison: “Monza, diğer bütün pistlerden çok farklı ve bu yüzden, diğer yerlerde kullanmadığınız çok ayrı bir paket hazırlamak zorunda kalıyorsunuz.”

“Monza çok uzun düzlüklere sahip ve diğer pistlere kıyasla çok daha küçük kanatlar gerektiren bazı virajları var. İşi daha da karıştırmak adına F-kanal, Monza için potansiyel alternatif bir seçenek.”

“Diğer birçok takım gibi biz de, düşük yere basma kuvvetine sahip Monza’da sistemi çalıştırıp çalıştıramayacağımızı değerlendiriyoruz”

Monza’da F-kanalsız da yarışsalar Allison’a göre Renault yine de iyi bir iş çıkarabilir.

Allison: “Monza, takvimi oluşturan bir demet pistten çok farklı ama genel olarak konuşmak gerekirse; yere basma kuvveti seviyesi dışarıda tutalım, eğer bir araç bir pistte iyiyse, diğerinde de iyi olma eğilimindedir.”

“Dolayısıyla R30’un Spa’daki performansı, Monza dahil kalan bütün pistlerde benzer şekilde iyi sonuçlar için mücadele edebileceğimiz konusunda bana güven veriyor. Bu hafta sonu her iki aracımızı da hem sıralama hem de yarışta ilk 10’a sokmayı amaçlıyor olacağız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir