Tilke, Pist Tasarımında Sınırları Zorlayacak

yazar:

kategori:

Önümüzdeki senelerde takvime yeni pistler girecek ve Tilke, Bernie Ecclestone’dan daha maceracı olma iznini aldığını söyledi.

Tilke “Bir çok şey konuştuk ve Bernie Ecclestone’dan bir çok iyi fikir geldi.”

“Bu konuda iyi fikirlere sahip. Bir kaç sene öncesine göre viraj türleri ve rakımı konusunda artık sınırları genişletmeyi planlıyoruz.” dedi.

Tilke’nin son çalışmalarından olan Amerika’nın Austin pistinin şekli geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bir çok pistten alıntı bölümleri olduğu düşünülen pistte bir çok hızlı ve yavaş virajların olmasının yanında virajların yükseklik seviyelerinde de dramatik farklar var.

Tilke, son yıllarda yapmış olduğu pistler nedeniyle çok eleştiriler aldı ancak ünlü tasarımcı, bu konuda ellerinin bağlı olduğunu söyledi.

Tilke “Kafamızda neler, ne tür sınırlamalar olduğunu ve araçlar olduğunu insanlara anlatmamız zor.”

“Mesela günümüzde kaçış alanları gerekiyor. FIA, onlar olmadan pistleri kabul etmiyor. Geniş kaçış alanlarının olması izleme açısından ideal değil ve bariyerlerin hemen pistin kenarından başladığı eski pistlerden çok farklı. Eskiden tamamen farklıydı ancak günümüzde öyle olması mümkün değil.”

“Bunun yanında pistlerin çoğunun sahibi ve yatırımcılar motorsiklet yarışları istiyorlar. Ve motorsikletler daha büyük kaçış alanları istiyorlar. Ve bazı virajlarda F1 araçlarının kaçış alanına ihtiyacı olmazken motorsikletlerin ihtiyacı oluyor. Ardından insanlar aptal şeklinde nitelendirdikleri kaçış alanlarını eleştiriyorlar.”

“Herkesi memnun edemezsiniz. Yeni A1 Ring sadce F1 için değil DTM ve tüm yarışlar için çok görseldi. Ancak pisti yenilediğimizde herkes piste ne yaptığımızı soruyordu. Ancak daha sonra herkes fikrini değiştirdi ve pilotlar bile pisti sevdi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bence o anlık bir yavaşlamadır M1CHAEL., hızlanması amacıyla bazı değişiklikler yaptık ve ilk başta bana bayağı etkili oldu gibi geldi. eski tema neredeyse hiç yüklenmiyordu ve ie tarayıcılarında çalışmıyordu site. şimdi hepsinde sorunsuz bir şekilde çalışıyor gibi. tabi bugün belli olur gerçekten hızlanıp hızlanmadığı

  2. Tilke "Kafamızda neler, ne tür sınırlamalar olduğunu ve araçlar olduğunu insanlara anlatmamız zor."
    Yav kimse size lunapark yapın demiyor ki. Ne yani şimdiki bazı örnekler gibi bi pistin iyi olması için illa 50 yıl önce mi yapılmış olması gerekiyor.
    Zaten F1'i bitiren bir şeylerden biri de şu kaçış alanları hastalığı. Yapın yapın da golf sahası yapın demiyoruz ki. Bu iş o kadar zor olmamalı, valla rfactor üzerine bile insanlar çok güzel pistler, pist modları çıkarabiliyorken hemde.
    Sanki istanbul park'da motogp oluyor da.:)

    Bu arada görünüm değişmiş. Hadi hayırlısı olsun bakalım yavaş yavaş daha iyi olacak inşallah. Da site çok yavaş yav. Özellikle yineleme aşamasında yüklenme gecikiyor bazen. CMS'den midir bilemiyorum tabi de bir ilgilenin bi zahmet çok sayfa açıp dolaşırken sıkıntı oluyor. Flash'ların boyutlarını düşürmeye çalışın olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir