Alonso Motorların Azalmasına Rağmen Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

Bu haftaki İtalya GP, motorlar üzerine yüklenen en ciddi pistlerden biri Monza’da yapılıyor ve 2 hafta önce Spa’da Sauber’den De la Rosa’nın yeni takılmış Ferrari V8 motoru değiştirilmek zorunda kalınmıştı.

Yani İspanyol pilot, motor hakkını geçmiş ve sıra cezası almıştı.

Spa’da genel olarak araçlarda 5. motorlar kullanılırken Ferrari’de bu sayı 6 oldu.

Belçika’dan ayrılırken Domenicali: “Endişe etmek için bir neden görmüyorum”

Takım patronu gibi Alonso da durumdan endişe etmiyor

GPWeek’e konuşan Alonso: “Kendimize güveniyoruz”

“Motorlardaki plan, şu anda iyi bir şekilde kontrol altında. Her şeyin bu şekilde devam etmesini umuyoruz. Kalan bütün yarışlar için programı biliyoruz”

“Elimizde kalan motorlar yeterli olmalı. Her şey normal giderse bir sorun olmaz”

İtalyan takımın bir başka baş ağrısı ise Alonso’nun 40 puan geri düşmesi yanı sıra F10’un Spa’da rekabet seviyesinin geri düşmüş olması.

Massa: “Monza çok önemli bir yarış olacak. Çünkü şampiyona bizim için pek kolay görünmüyor.”


Yorumlar

  1. Alonsonun kendi yaptığı hataları oldu elbette kimse hatasız değildir yeni bir takımda olması üzerindeki baskı tetikleyebilir bunu bi yandan da yaptığı hatayı minimuma indirebilmekte çok önemli Alonsoda en aza indirgemeye çalıştı kendinden kaynaklanan hatalarını. Puanlar kaybetti ama olsun hala bir şansı var umarım bir hata bir şanssızlık daha yaşamaz.

  2. Ferrari F10 avatarı

    bu sene motor sayısı ferrariye fazlasıyla yetecektir..

  3. Can , Juna pablo montoyada yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında mclaren aracıyla avustralya yarışı formasyon turunda spin atmıştı hatta briatore epeyce bir gülmüştü bize.

    Birde sana uzun zamandır soracağım unutuyorum.bu senın nickin can bundy 90'lı yılların amerikan komedi filmi evli ve çocukludaki bundy ailesınden esinlenmişsin gibi ?

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    jantta üretim hatası varmış olacağın önüne geçemiyorsun lewisin orda herhangi bir hatası yok.
    site yeteri kadar hızlı olsunda bende razıyım bazı şeylerden feragat edilmesine. bazen hiç açılmıyordu sayfalar.

  5. abdullah anasayfadaki manşet haberlerinin yanındaki kutucukların kimisi küçük kimisi büyük bunu bari düzeltin.birde bu kutucuklar sanki birbirinin üstüne binmiş gibi bir durum söz konusu.en azından bunlar giderilemezmi.

  6. padokman site hız anlamında çok kötüleşmişti ve bazı tarayıcılarda çalışmıyordu. elimizdekilere kıyasla bazı şeylerden feragat etmemiz lazımdı ve onu seçtik. alışılır umarım

  7. İşin ilginci son günlerde Alonso'nun önünde çok az puan farklarıyla sıralanan Vettel ve Button da benzer yönde açıklamalar yapmıştı ama nedense tartışmaların döndüğü, fırtınaların koptuğu konu her zaman "Alonso ile ilgili" oluyor.

  8. MagicAlonso avatarı

    can bundy geçen sene ispanyada 2. sırayı aldığı için agresif şekilde lastiklerini ısıtma derdine düşmüştü.Dikkat edin ısınma turlarında Alonso kadar agresif direksiyon hareketi yapan pilot nadirdir.son senelerde daha sakin olsada lastik ısıtma konusunda sıkıntı yaşamayan ender pilotlardandır.Ama senin normal sayılabilecek bir duruma karşı bu yorumu yapman ancak sana yakışabilecek bir yorumdur.

  9. can çoluk çocukla kaybedecek zamanımız yok hadi git oyuncaklarınla oyna sen.

  10. ısınma turunda spin atmayı başarmış başka bir pilot var mı bilmiyorum. yarıştaki hataların hepsine bir kılıf uydurulurda ısınma turuna ne denir bilmiyorum.

    Diaz bunu da başarmıştı.

  11. aynen alonsonun avustralyada starta düzgün bir kalkış yapamaması gibi çinde erken start alması gibi ingilterede iyi kalkış yapamamsı gibi.

  12. orada birazda kendi hatasından olduğunu düşünüyorum.onun için yazmadım.yani son turlarda arkandaki adam sekiz saniye arkanda ne gerek var o kadar zorlamaya.şimdi janttan olduğunun üstünde durmuşsun galiba.fakat aynı jantla okadar tur gidipte son ikiturda olması bana pek inandırıcıgelmedi açıkcası.

  13. jant yüzünden patlayan lastik de var

  14. site hakkında bende aynı şeyi söyleyecektim ama belki daha tam tamamlanamamıştır diyerek dile getirmemiştim.eğer bu son şekliise gerçekten iyi durmuyor.

  15. Site tasarımı çok kötü olmuş neden böyle sık sık değiştiriyorsunuz anlamış değilim ama en kötüsü bu oldu …

  16. bana göre hamiltonun başına gelen tek şansızlık macaristan yarışıdır.orada vites kutusu arızanlanmıştı sanırım.

  17. alonsonun hataları konusunda hepimiz hemfikiriz galiba.yalnız bunun yanında hamiltonun başına gelmeyen şansızlılarda peşini bırakmadı ondada hemfikir olmamız lazım.

  18. MagicAlonso avatarı

    evet Alonso belkide kariyeri boyunca yapmış olduğu hataların yarısını bu sezon yaptı.Hatasız yarışmasıyla ünlü birisine yakışmayan hatalar yaptı ve bu hatalar yarış 1.liklerine mal oldu.Ayrıca üstüne birde yaşadığı şansız kazalar(kendi hatası dışındakiler)da eklenince olmaması gereken yerde olduk.Umarım işler yoluna girer ve farkı azaltırız

  19. Sen ilk önce şu yaptığın hataları düşün. Sezon başından beri Hamilton elindekinden en iyiyi çıkartırken sen elindekiyle hatalar yaparak sürekli en kötü sonuçları aldın. Bu yıl şampiyonluk felan böyle giderse hayal olur. Şanssızlıklar oldu tamam ama bunların yanında Alonsonun çok fazla hatalarıda oldu.

  20. motor sayısı bakımından benimde endişem yokta beni endişelendiren Ferrari nin spa da düşen performansı. ayarlardan dolayımı o kadar yavaş kaldık bilmiyorum da monza da umarım işler düzelir.

  21. Sitenin eski tasarımı daha güzeldi.

    sezon bitti ağız tadıyla bir yarış izleyemedik,ne yapacaksanız bir an önce yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir