Whitmarsh: "Ayrı Seri Seçeneği Var Ancak Birlikte Devam Etmeliyiz"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, gelecekteki Concorde anlaşmasını şekillendirmenin, sporu daha doğru bir hale getirmede etkili olacağını söyledi.

Mevcut Concorde anlaşması 2012 sonunda bitiyor ve 2013’ten itibaren gelecek olan anlaşmanın geliştirilmesi için görüşmeler bu sezon bittikten sonra başlayacak.

Takımlar için öncelikli olarak hedef kuşkusuz Bernie Ecclestone ve CVC ortaklarından daha fazla gelir elde etmek olacak ancak Whitmarsh, bu konunun yanında başka önemli konularında olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh, promosyon işlerinin sadece takımlara ve sponsorlara kalması nedeniyle Formula 1’in küresel anlamda pazarlanması konusunda zayıf kalındığını söylüyor.

Whitmarsh “F1 büyük ve başarılı bir spor. Direkt olarka CVC’ye dikkat çekmiyorum çünkü biz içerisinde yer alanlar da sporu pek iyi yönetemedik. Merkezi bir pazarlama ve strateji yok. Gerçek bir birliktelik yok. Bölünüp ele geçirmeye çalıştık.”

“Genç yetenekleri geliştirmeye dikkat etmedik. Gençlerin spora olan ilgisini geliştirmeye dikkat etmedik.Hangi milyar dolarlık sektörler kendilerini pazarlamak için 1 dolar bile harcama yapmaz?”

“Ancak ben iyimserim. F1 öylesine büyük ve güçlü bir ürün ki, biz onu kötü yönetmemize rağmen o her şeyin üstesinden gelmeyi başardı. Takımlar da herkes kadar suçlu.”

“Bir süreden beri FOTA olarak takımların birlikte çalışabileceklerini gösterdik ve sorumluyduk. Tarihte belki böyle bir şey görülmemişti.”

“Eğer FIA ve ticari hak sahipleriyle birlikte çalışmaya ve sporu geliştirmeye anlaşabilirsek o zaman spor daha büyük bir konuma gelir.” dedi.

Whitmarsh, önümüzdeki kış döneminde yeni Concorde anlaşmasında önemli adımlar atacaklarını düşünüyor ve görüşmelerin pist üstü aktivitesi yokken olmasının görüşmeler için daha faydalı olacağını söylüyor.

Whitmarsh “Yarışlardan uzakta, takımlar ve ticari hak sahiplerinin biraraya gelip görüşmeler yapması ve sporun 2012 sonrasındaki geleceği için anlaşmaya varması iyi olacak.” dedi.

Whitmarsh ayrıca, yeni Concorde anlaşmasıyla sporu Bernie Ecclestone sonrası döneme iyi bir şekilde hazırlamanın önemli olacağını düşünüyor.

Whitmarsh “Tüm sektörde istikrar olmalı. Eğer 2013 ve 2018 arasını konuşacak ve kararlar alacaksak, 2018’de bu sporda kaçımızın olacağına da bakmalıyız. Eğer sporda bazıları olmayacaksa onun yerine geçecek kişiyi düşünme konusunda sorumlu olmalıyız.” dedi.

Whitmarsh, geçen sene ortaya çıkan ayrı bir seri fikrinin de henüz tamamen rafa kaldırılmadığını söyledi.

Whitmarsh “Bu hâlâ bir seçenek ancak mantıklı olan birlikte çalışmak, savaşmak değil.”

“F1, savaşlar oluşturmak için iyi  bir yer ve birlikte çalışırsak daha iyi olur. Büyük tartışmalardan ve görüşmelerden bu konuma gelebildik.”

“Eğer anlaşmaya varamazsak tüm seçenekleri değerlendirmek zorundayız. Tartışılabilir şekilde takımların FIA’ya FIA’nın da takımlara ihtiyacı yok. Ve aynı şekilde takımların şu anki ticari hak sahiplerine, onların da bize ihtiyacı yok diyebiliriz.”

“Herkes kendi yoluna gidebilir. FIA kendi FIA Şampiyonası’nın oluşturabilir ve CVC ile GP1 olabilir ve F1 gidip kendi Grand Prix yarışlarını yapabilir ve takımlar bunu yapabilecek kadar büyük ve çirkinler. Ancak bunu yapmak ters tepebilir. Bu yüzden birlikte çalışmanın yollarını bulmalıyız.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. Formula 1'de hiç bir şeyin garantisi yok arkadaşım. Nasıl olur da McLaren garanti kazanacaktı diyebiliyorsun? Madem öyle bir düşüncen var kanıtlamanı kesinlikle beklerim.

    Renault da Red Bull da uzun süreli çalışmalar sonucunda bu başarılı sonuçları almışlardı. Kanımca bu 2 takımın da hakkını vermek gerekir. Benim de anlatmak istediğim bunlardı. Komplo teorileriyle karalamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

  2. "vega_nitro" o cümlede anlatmak istediğim Ferrari ortada yokken McLaren garanti kazanacağından McLaren kazanacağına Renault kazansın istemeleri.

    Cümlemde bir yanlış anlatım olmuş. McLaren dan özür diliyorum. Bizim izin almaya ihtiyacımız yok.

  3. Bak ben bu 2012'yi tamamen unutmuştum. Bak şimdi ya umutlandım v4 olacağına ayrılırsınız inşallah. Gitsinler kendi serilerini kursunlar ya V12 olmadı V10 4k cc yada daha üstü makineler ortaya koysunlar ya. Büyükler gitti mi kim kalacak FIA'ya Lotus bile mücadeleyi seçer dandikleri değil. Formula BMW haline getirsin iyice FIA bunu.
    Büyük değişimler büyük krizlerden sonra olur benim tek umudum da bu 2013 planının olmaması için.

    Arada güzel itiraflar da var. Tebrik ederim Sn. Martin'i bunları itiraf edebilmesi bile büyük bir nicelik.
    Bugün söylediğin gibi bu hale gelmesine sebep sizsiniz. Görünen hep Max ve Bernie oldu ama Mosley'e bu hakkı vermeyecektiniz. Çok geç anladınız bazı şeyleri ama bir iyileştirme de ben göremiyorum açıkçası. Bugün ki halin bir suçlusu varsa oda Max değil takımlardır. Siz yaptınız siz düzeltin bakalım…

  4. Adının duyulduğu sezon demek ilk sezonu demek değil, yanlış anlaşılmasın. İlk zaferini ve ilk pole'unü 2003'te almış ve böylece adını duyurmuştu.

  5. F1ilyoF1 komplo teorileri kurmuşsun, belki doğrudur da kim bilebilir? İlgimi çektiği için yorum yapmak isterim =)

    Atladığın bir kaç olay var. Mesela RenaultF1 projesine gerçekten sıkı tutunmuştu o zamanlar. 2001 yılında Benetton'ı satın alıp, 2002 yılında tam bir Renault takımına dönüştürmekle başlayan ve Mike Gascoyne'un başarılı yönetimiyle temellendirilen bir projeydi. Alonso'nun adının duyulduğu sezon da bence 2004 değil, 2003'tür.

    İkincisi Ferrari 2005 yılında geri kaldığında şampiyonluk için Renault ile çarpışan takım McLaren'ken "McLaren'i seçmediler" demek doğru mu?

  6. F1 en büyük sıkıntısını 2004 sezonunda yaşamıştı. Ferrari her yarışı kazanıyor(o dönemlerde FİA, Bridgestone ve Shuminin kankisi Bay E tarafından desteklendiği için bence…) izlenme oranları rekabet olmadığından yerlere çakılmıştı diyebiliriz. 2005 sezonunda nedense Ferrari 2004 aracı ile başladı ve Renault o sezon parlama yaptı Alonso da tabi. Yeni bir rakip çıkarmak istiyorlardı bana kalırsa ve McLaren olacağına Renault gibi geri döndüğünden beri vasatı aşamamış bir takım seçtiler.

    2005 ve 2006 sezonları geçtikten sonra 2007 de Alonsonun da parmağıyla pist üstü ve pist dışı McLaren ve Ferrari mücadelesi tekrardan F1 gündemini belirledi ve reytingleri artırdı. Ama bir anda gelen yeni kurallar 2009 sezonunda McLaren ve Ferrari nin birincilik için mücadele edememesi başka (ünlü takımın diyelim ) mücadeleye girişmesi farklı bir durum ortaya çıkardı. Daha çok rakibin bu iki deve karşı mücadele vermesi daha çok paranın haberci oldu. Red Bull ve bebek Shumi dedikleri Vettel çıktı ortaya yeni kurallarla. 2009 da şampiyon olmamalarının sebebi Ros Brawn ı ve Button ı hesaba katmamış olmamalarıydı.

    Aslında bu konuyu yazı olarak yazmak istiyordum ama üşeniyordum. Benim düşüncelerim bunlar.

    Farklı bir seri mükemmel olur. McLaren, Ferrari, Mercedes, BMW olursa Porsche.

    FİA yla olmaz bunlar. Nedenlerini az çok anlamışsınızdır.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    olacağo o zaten

    mercedes, mclaren, ferrari ve renault ayrılıp kendinleri bir seri kursa şimdikinden daha iyi idare edecekleri kesin.

    4 silindirli 10000 devirli motorlarmış, atv lerle yarışalım öyleyse onlarda açık tekerlekli araçlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir