Ferrari Artık Takım Emirleri Duruşmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Yarın Dünya Motor Sporları Konseyi’de Ferrari’nin Almanya yarışında uyguladığı takım emri görüşülecek ve Paris’teki duruşmada Ferrari’yi bizzat Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali ve avukatları savunacaklar.

Olayın baş kahramanları Fernando Alonso ve Felipe Massa ise video konferans yöntemiyle mahkemeye bağlanacaklar.

Almanya’da Massa, lider giderken yavaşlamış ve arkasından gelen takım arkadaşı Alonso’ya yol vermişti. Yarışın ardından hakemler 100.000 dolar para cezası vermişler ve olayı Dünya Motor Sporları Konseyi’nde görüşüleceğini açıklamıştı.

Kaynaklara göre Ferrari, telsizde takım emrine dair en ufak bir söz olmadığı yönünde kendisini savunacak. Ancak olayların ardından Felipe Massa’nın yarış mühendisi Rob Smedley ile aralarında geçen duygusal konuşmalar ve yarış sonrasındaki üzüntünün takım emrinin olduğunu ve olayların isteksizce olduğunu gösterdiği söyleniyor.

Bunun yanında Ferrari, hem olayın ardından hem de daha sonraki röportajlarda hep takım emri uygulanmadığını ve Dünya Motor Sporları Konseyi’nden endişelenmedikleri söyledi.

Ferrari, takım emriyle yarış sırasında Felipe Massa’ya söylenenler arasında çok büyük fark olduğunu savunuyor. Ferrari Takım PAtronu Stefano Domenicali ayrıca, Hockenheim’den ayrılırken Smedley’in telsizden üzgünüm demesinin yaşanan olaylarla alakalı olmadığını, aracın daha hızlı gitmediği için üzgün olduğunu söylediğini iddia etmişti.

Bazı kesim, hem Ferrari’nin hem de sürücülerinin Almanya yarışında aldıkları puanları kaybederek cezalandırılacağını düşünüyor. Ancak böyle bir şey olması halinde Ferrari konuyu sivil mahkemelere taşıyacağını söyledi.

Kimilerine göre ise FIA, Almanya’da yaşananların takım emri değil, takım stratejisi olduğunu savunarak olayı geçiştirecek ve ardından takım emri ve stratejisi arasındaki farkı açıklayacak.

Kimileri ise FIA’nın yeni başkanı Jean Todt’un bu görevinde büyük bir sınava tabii olacağını düşünüyor. Takım emirleri yasağı, 2002’de yine Ferrari’de yaşananların ardından spora gelmişti ve o zaman Ferrari’nin takım patronu Todt’tu.

Daha önceden FIA başkanı olan Max Mosley, gündemde oldukça fazla yer alıyordu ve Dünya Motor Sporları Konseyi’nde aktifti ancak Todt’un bu duruşmada resmi olarak yer almayacağı söylentiler arasında.

Todt’un yerine FIA Başkan Yardımcısı Graham Stoker’in duruşmayı yöneteceği söyleniyor.

Ferrari’ye verilebilecek cezaların ise askıya alınmış men etme, para cezasını arttırma, puan silme, yarıştan diskalifiye etme ya da tamamen şampiyonadan ihraç etme olduğu söyleniyor.

Yarın Paris yerel saati ile 15.00’da başlayacak olan duruşmanın kararının günün ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Daha erken saatlerde ise kurallar ve genel konular görüşülecek.


Yorumlar

  1. Yusuf, unutmak mümkün mü. Mclaren mp4/4 en sevdiğim makinelerden biridir. (Alınır mı, alınırsa kaça gelir buna bile bakmışlık var.)
    Ben yeri geldiğinde Mclaren ve Lotus'u öyle bir anlatırım ki… Senna ve Prost hükümranlığı. Ki ben Prost'u daha çok severim, daha başarılı görürüm. Fakat bu demek değildir ki şimdiki çocuklar gibi yaklaştığım. Senna'yı bir anlatmaya başladım mı çevremdekiler beni Senna fanatiği zanneder misal.:) Zati değil midir Mclaren'a saygımızın, onun büyüklüğünün nedenleri gerçekler, istatistikler. Ve diyorum ki her zaman Mclaren'ın neredeyse en başarısız dönemi
    Mercedes dönemidir.

    Onları neden yazdım hangi yaklaşımdan belli değil mi. Ben gidipte aciz dönemlere kılıf uydursam bana da gülerler. Başarılılar başarmıştır işte gerisi teferruattır. Kalanlar için olay çekememezliktir defalarca görmedik mi. Aynen Ferrari, Mclaren, Lotus vs inde olduğu gibi.:)

  2. Haberi sunan arkadaşı tebrik ederim.

    Herşeyi anlatan bir foto.

  3. nihat sert Tarih: 06.09.2010 15:53:28

    bu massacılar alonsoya niye kızıyorlar anlamıyorum.gerçi massacılar derken yanlış oldu sanırım zaten topu topu bir tane massacı var! alonsodan hızlı olduğunu ispatlasın veya alonsodan daha popüler olsun veya takıma daha çok sponsor getirsin sonra takımdan kendinin desteklenmesini istesin yapamıyorsan efendi efendi ikinci sınıflığı kabullenecek başka çare varmı varsa söyleyin tavsiye edelim:)

    yazmak zor geldiği için diğer haberden kopyaladım.massathebeste duyrulur.kardeşim hiç boşuna alonsoya kızma sen kendi pilotuna kız.madem o kadar karakterli o zaman o yolu vermeyecekti.madem verdi çıkıp adam gibi takım istedi verdim diyecekti.ama sıkar tabi.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    ayrıca üzülerek söylüyorumki sitenin önceki hali çok çok daha kullanışlıydı. Sadece site çok yavaş idi, gerçi şimdide bu sorun çözülmüş görnümüyor

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    M1CHAEL

    domine etmekten bahsetmişsin, ama tarihin bazı genişçe dönemlerini atlamışsın.

    "Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da double yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım.McLAREN"

    bundan daha ala domine edilen bir sezon gördün mü ? ya da bundan daha mükemmel bir araç ? şimdi yazdıklarına bir miktar pişman olduğun düşüncesindeyim. Evet senna öldü ama başarıları ölmedi. En büyük pilot olarak gösterilen birini yok saydığının farkındasın değil mi ? ve tabiki yarıştığı takım olan mclaren'in o dönemki ulaşılmaz başarısını

  6. Hani diyorum "askıya alınmış men etme" verilse sonrada bi süre sonra bişeyler olsa Ferrari'ye kısa sürede de Mclaren'a men çıksa da bunlar da gidip ayrı seri kursa ne güzel olurdu olmaz mıydı yoksa:D

    Başarı ve bir dönemi domine etmek nedir biliyor musunuz. Herkesden daha iyi bir araç ortaya koyabilmek, daha iyi bir pilota ve bileşime sahip olmak, herkesin sana yetişmeye çalıştığı bir konuma yükselebilmek demektir. Dayanıklı, daima hızlanan ve dökülmeyen total başarıyı sağlayabilecek bir makine üretebilmektir ve bunu silsilesi ile devam ettirebilmektir. Herkes bir biriyle mücadele etmeye çalışırken ayrı bir ligde oynayabilecek kadar iyi olabilmektir. Aynen tarihin bazı devirlerinde gördüğümüz Mercedes, Lotus, Ferrari gibi. Hepsi de dominasyon yapanlardandı. Diğerleri ancak en iyi ikinci kim olacak koşturmacası içinde yer alabildiler ki bunda başarıyı nasıl konumlandıracaktık. Hep suçu başka şeylerde göstermeye çalıştılar kendi başarısızlıklarını örtmek için. Haklı olarak kabul edemedi taraftarların içinden Mclaren taraftarlarıda, takımlarının acınası durumuna, dökülen araçlarına öz eleştiri getiremediler oysa. Avunabildiler ancak hızlı olmak gibi küçük şeylerle. Ve o kötü günlerinin etkisi halen sürüyor görüyoruz ki. Ama nedir bu değiştirmiyor Mercedes ve Ferrari'nin devirlerinin en iyisi olduğu, domine yapanlar içinde oldukları gerçeğini.
    Kaldı ki bu kadar başarılıyken, böyle sonuçlara imza atabiliyorken diğer geridekilerle aynı tutulmak felsefesinin dayanağı nedir. Sportif başarınızı ticariye de dökmüşseniz bu sizin ayrıcalığınız, diğerlerinin de başarısızlıklarının devamı değil midir. Evet bir devri yönetmiş, baş rolünü oynayabilmişseniz bunu kara da dökemiyorsanız bu sizin başarısızlığınız olurdu ancak.
    Diğer taraftan yapılmadı mı hiç ki Formula 1 mi büyük Ferrari mi büyük tartışması. Ve unutmayın ki Formula 1'i izleyen yalnızca 1,5 milyar insan var.

    😀
    Biraz ağır oldu kusura bakmayın.:) Ama gerekliydi…

  7. Bir de 2002 Avusturya yarışı var.Oradaki podyuma bir bakılmasını öneriyorum.Schuminin herhangi bir sevinmesi var mı?Farklı bir durum var tabi alonso massadan hızlıydı(domenicaliye göre) ve son turda olmadı.

  8. 01McLaren01 yorum cok güzel,noktası virgülüne kadar aynı seyleri düşünüyoruz..

  9. 01McLaren01  avatarı

    "2007 de belgeleri alonso çalmamıştır" doğru alonso almadı, Mike C. aldı. alonso McLaren çalışanı Mike.C da öyle. şahsi hatalardan, yapılmaması gereken şeylerden dolayı McLarene hırsız diyorsunuz böyle mantık yok. singapur olayından sonra Renault takımınıda asalımmı o zaman.! briatorenin yaptığı hatadan dolayı koskoca Renaultu infazmı edelim.McLaren patronu işin içinde bile değildi.işte bizim kızdığımız nokta burası. serhan acar yayında söyledi mühendislerin arasındaki bu tür olaylar eskiden beri var ama suçlu kim oldu aracı temiz çıktığı halde mclaren! nedeni mosleyin Ron düşmanlığı, bundan daha iyi fırsat olabilirmiydi. yapılması gereken belliydi ya geçmişte nasıl davranıyorsan aynısı yaparsın veya bu işi yapan mühendislere ömürboyu spordan men verirsin. McLaren takımını yöneten insalar böyle bir işin içine girmemişlerdir buda benim için yeterli. mosley ve ron arasındaki düşmanlığı herkes bilir. tabi hırsız diyerek amacınız belli mclareni küçük düşürmek,karşılıklı kavgaya dönecek tartışmalar ve tahrik edici yorumlar yapmak halende devam ediyor.devam edelim o zaman, hırsız nedir biliyormusunuz? hırsız fia ile anlaşıp senelerce F1 de mücadele izlediğini zanneden milyonlarca insanın hayallerini,seyir zevkini çalana, mücadele ettiğini zanneden takımların hakkını etik dışı yöntemlerle almaya denir. hırsız budur.

  10. kolay gelsin editör arkadaşlarım.

    nazik olmak ile, lafı eğip büküp kıvırıp yumuşatıp ifade edilmek istenen durumun anlaşılamaz bir hale gelmesi arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz acaba?

    "ferrari takımının resmi pilotu fernando alonso'nun, yarış sonrası podyumda sergilemiş olduğu davranış, yarış içerisinde yaşanan olayın sonucu göz önüne alındığında sorgulanmalıdır."

    ya da,

    "alonsocuğumuzun yarış içinde gerçekleşen olayda kendisinin herhangi bir etkisinin olmadığını düşünmek istememizle birlikte, podyum esnasında sergilediği davranışın kendisine pek yakışmadığını üzülerek düşünüyorum. keşke birazcık daha el veyüz kaslarına hakim olabilir miydi diye düşünmeden yapamıyorum."

    nasıl, beğendiniz mi bunları?

  11. allah askına koru korune savunmayın su adamı ya.komık oluyorsunuz.bu adamın hıc bırseyden haberı yok:))) bebek gıbı masum olanların hepsı tesaduf

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    f1 iftira atmak da kişiliksizliktir,karektersizliktir.2007 de belgeleri alonso çalmamıştır.singapuru planlayan briatoredir.Çünkü takımın zafer sözü vardı.almanya ise takımın kararıdır.Kime oynayacağını bildiklerinin göstergesidir.

  13. cıdden 3, takımı ve onuda dunya motor sporları konseyıne goturuyor.nasıl karaktersız kısılıksız bı ınsandır bu.alonso taraftarlarına sormak ıstıyorum nasıl desteklıyorsunuz boyle bı sahsıyetı!!!!!!!!!!!!

  14. bulaşıcı… bulaşıyor demek ki. burnunun ucundakini bile görmek istemezse insan, gözüne de soksan görmeyecektir.

    ey sevgili sitemizin alonso taraftarı olup da onun davranış şekli yolunda hızla gitmeyi marifet sayan bazı değerli üyeleri, görüyorsunuz; görüyorsunuz ortadaki kepazeliği de söylemek ve söylenmesine göz yummak canınızı yakıyor. bu kadar çırpınmanın nedeni de bu..

    insan istemezse eğer, havaya kalkan yumruğun ve sırıtmanın "sevinç gösterisi" olmadığını düşünebilir.

    domenicali'nin yaptığı yapmacık podyum show'un "duble sevinci" olduğunu sanabilir.

    insan istemezse eğer, massa ile alınan galibiyet sonunda da "duble kazanılacağını" ve yüzlerce insanın da böylece yine "dubleye sevinmekten mahrum kalmayacağını" düşünmez.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    podyumun altında kazanılan dubleyi kutlayan yüzlerce insan olduğunu unutmayın.O insanlara karşı surat asmak ancak sen ve senin gibilerin zihniyeti olabilir.Alonso nun gerçek sevinmelerini görmedin herhalde.Burada sadece yapılması gerekenler yapıldı.Domenicalli nin tekrar podyuma çıkıp pilotlarını da yanına almasının nedeni nedir.Kazanılmış bir duble var ortada.
    Bir de serhan acarın sitesinde istanbul 2010 var mı.veya 2008 almanya varmı.veya 2007 brezilya varmı.

  16. şu podyum resmine bakarak, yumruğunu havaya kaldırarak "kazandığı galibiyetin kendi başarısı olduğunu" millete yutturmaya çalışan, bunu yaparken de yüzü kızarmak ya da hafif de olsa utanmak yerine, ağzını kulaklarına kadar açmayı midesi kaldıran sürücüyü görünce, serhan acar'ın yarış sonrasında kendi sitesinde yazdığı değerlendirmeden bir bölüm geldi aklıma yine.

    "Bir diğer can sıkıcı nokta da, podyumdan sonra ve TV demeçlerinde yapılan yapmacık hareketler. Profesyonellik bu olsa gerek: hiçbir şey olmamış gibi davranabilmek. İşin garip tarafı, işler istediği gibi gitmediğinde herkesi ve her şeyi suçlayan Alonso’nun (Monza 2006: F1’i artık spor olarak görmüyorum / McLaren’deki 2007 sezonu / Singapur 2008: Hiçbir şeyden haberim yoktu / Valensiya 2010: İnsanlar manipüle edilmiş bir yarış izledi) sanki gerçekten Massa’yı dişe diş bir mücadeleyle geçmiş gibi davranması. Keşke o ilk atakta Massa’yı geçip farkı açıp, yarışı gerçekten (!) kazansaydı. Valensiya’daki yarışa manipüle edilmiş diyen Alonso, bugünkü olay Button ile Hamilton’ın arasında yaşansaydı ne derdi acaba? Bundan daha ala manipüle edilmiş bir yarış olabilir mi diye sormak lazım? "

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    smedley massa ile duygusal konuşmalar yapan biridir.Massaya bebeğim diye hitab ediyor.Neyse aralarındaki ilişki bizi ilgilendirmez.
    Smedley bu işi daha önce yapmış olmasına rağmen neden bu sefer milyonların kulağına bağıra bağıra yapmayı tercih etmiştir??
    Raikkonenden yol alırken veya raikkonene yol verirken nasıl bir konuşma geçti aralarında merak ediyorum.O zamanlarda da bebek hikayesi varmıydı?
    massathebest 2008 almanyada olanlar için senin lugatın ne diyor acaba.Yani orada olanların senin dilinde karşılığı ne.

  18. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Büyük Ihtimalle Bir Dahaki Sefere Olursa Cezasi Çıkar…Zaten Massa Falan Da Olayi Kabullenmis..Eğer Karsı Cıkacak Olsa En Basta Itiraz Ederdi..

  19. Kaynaklara göre Ferrari, telsizde takım emrine dair en ufak bir söz olmadığı yönünde kendisini savunacak.

    Ferrari, hem olayın ardından hem de daha sonraki röportajlarda hep takım emri uygulanmadığını ve Dünya Motor Sporları Konseyi'nden endişelenmedikleri söyledi.

    Ferrari, takım emriyle yarış sırasında Felipe Massa'ya söylenenler arasında çok büyük fark olduğunu savunuyor.

    Ferrari Takım PAtronu Stefano Domenicali ayrıca, Hockenheim'den ayrılırken Smedley'in telsizden üzgünüm demesinin yaşanan olaylarla alakalı olmadığını, aracın daha hızlı gitmediği için üzgün olduğunu söylediğini iddia etmişti.

    rezalet, kepazelik, düpedüz milleti salak yerine koyma, açıkça yalancılık vs..

    bu duruma "profesyonellik" deniyormuş. amaca ulaşmak adına gidilen yolda yapılan "profesyonelce taktikler"miş.

    kimse kusura bakmasın benim dilimde karşılığı ise "şerefsizlik".

    bu duruşmadan da öyle ceza falan çıkmaz. kelimenin tam karşılığına layık şekilde yalancılık yapanların milleti salak yerine koymaları yanlarına kar kalacak; bu hamle ile beleş puanlar ve galibiyet, üzerine oturanın yanına kar kalacak; "mecbursam hem yaparım, hem yaptıranı da rezil ederim" diyenin de yediği kazık yanına kar kalacak..

    millet de "mahkeme kurulacak gerçekler aydınlanacak diye" kendince safça hayallere dalacak..

  20. askıya alınmış men etme ya da para cezasını artırma olur diye düşünüyorum. puan silme olursa da ferrari'nin takım puanları silinir almanya gp'de alınan. pilotların puanlarına dokunmazlar muhtemelen(öyle umuyorum en azından:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir