Mclaren, 4 Silindirli Turbo Motorları Desteklediğini Açıkladı

yazar:

kategori:

Bu haftanın en önemli konusu kuşkusuz 2013 için planlanan kurallardı ve kurallara göre 2013’te 4 silindirlik 650 beygir güç üreten turbo beslemeli motorlar planlanıyor.

Sabah çıkan haberde Ferrari’nin 2013’e kadar istenen türde motorun üretilmesinin zor olacağı ve bu plana karşı çıktığı söylenmişti.

Ancak Mclaren Baş Mühendisi Tim Goss, yeni kuralları desteklediklerini söyledi.

Goss “Bence Formula 1 motor ve yakıt kullanımı bakımından teknolojinin sınırlarını aşacak ve bu tamamen doğru bir şey.” dedi.

Goss ayrıca Ferrari’nin motor bölümü başkanı Luca Marmorini’nin 2013’e kadar tamamen yeni, istenilen ölçüde dayanıklı motor üretmenin zor olduğu sözlerine de katılmadığını belirtti.

Goss “Kısa süre içerisinde karar verildiği sürece ve herkesin sonuç hakkında bir düşüncesinin olduğunu düşünüyorum, yeterli zaman var.”

“FIA bu konu üstünde sıkı çalışıyor ve hızlı bir şekilde karar verileceğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Mclaren motorların artık eskisi kadar güçlü olmasını istemiyor çünkü uzun vadede mercedesle olan birlikleri sona erecek ve şimdiki renault veya cosworth motorlu takımların durumuna düşmek istemiyorlar.bunun için de motor konusunu detekliyorlar

  2. bence mclaren kendi motorunu üretme fikrinde hazır teknolojiler sıfırlanmışken olayı değerlendirmek istiyor 2013te ve sonrasında yerleşmiş v8ler olmasındansa yeni yeni geliştirilern turbo motor seçeneği daha avantajlı kendi motorunu üretme konusunda
    safkan mclaren olacaksa atv ile yarışmaya razıyım
    keşke mercedes mclareni bırakmasaydı onu tıpkı fiatın ferrariyi değerlendirdiği gibi değerlendirseydi
    kendine bağımlı bir spor otomobil markası haline getirseydi mclareni ah ah
    neyse ana konudan uzaklaşmayayım mclarenin bu fikre sıcak bakmasının sebebi bence kendi motorunu üretmek istemesi

  3. "Bence Formula 1 motor ve yakıt kullanımı bakımından teknolojinin sınırlarını aşacak ve bu tamamen doğru bir şey."

    Kısıtlı doğal kaynakların, Kaliforniya gibi ilginç emisyon sınırlaması uyguluyacğılarının, EURO normunun, elektrikli ve aşırı beslemeli küçük hacimli motorlar geliştirmenin moda olduğu günümüzde McLaren yetkilisinin sözü de kesinlikle doğru olmuş. Tebrik ederim McLaren'i bu düşüncesinden ötürü.

  4. Tabi daha kolay demi Mclaren ve Mercedes'in V4 üretmesi. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir