Ferrari'ye Ceza Yok!

yazar:

kategori:

Ferrari, Almanya yarışında Fernando Alonso’nun Felipe Massa’yı takım emri ile geçtiği için bugün mahkemede kendisini savundu ve orada yer alan basın mensuplarından gelen haberler bir ceza verilmediği şeklinde.

Ünlü fotoğrafçı Darren Heath bu haberi ilk veren isim olurken Reuters muhabiri Alan Baldwin, İtalya Motor Sporları Federasyonu başkanının cezanın olmadığını söylediğini yazdı ve daha sonra bu açıklamalar doğrulandı.

Ferrari, Almanya’da olanların ardından yarış hakemlerince 100.000 dolar para cezasına çarptırılmıştı ve hakemler konunun Dünya Motor Sporları Konseyi’nde tekrar görüşüleceğini belirtmişlerdi.

FIA Sportif Kurallarının 39.1 maddesine göre takım emirleri kesin bir şekilde yasak ve Ferrari bu nedenle yargılandı.

Ancak Ferrari baştan beri takım emri uygulanmadığını ve pilotlarının duruma göre kendi istekleri çerçevesinde davrandıklarını savundu.

Bunun yanında ilk gelen haberlerde takım emirleriyle ilgili kuralın tekrar gözden geçirileceği de belirtildi.

Takım emirleri kuralı Formula 1’e özellikle 2002 sezonunda yine Ferrari’de uygulanan politikalar nedeniyle getirilmişti. O tarihten sonra bir çok kez bu kural gündeme geldi ve zaman zaman takımların farklı anahtar sözcüklerle bu kuralı deldiği savunuldu. Ancak Almanya’da bunun apaçık bir şekilde yaşanması olayın Dünya Motor Sporları Konseyi’ne kadar taşınmasına neden oldu.

Hockenheim’da yarışı lider götüren Massa’ya telsizden Alonso’dan yavaş olduğunun söylenmesi üzerine Massa virja çıkışında yavaşlamış ve Alonso’nun kendisini geçmesine izin vermişti. Bunun yanında telsizden Massa’nın yarış mühendisi Rob Smedley’in “üzgünüm” demesi ve Massa’nın da üzgün şekilde cevap vermesi, takım emrinin en büyük işaretlerinin olduğu savunulmuştu.

Ferrari’nin mahkemesiyle ilgili tüm ayrıntılar yarın açıklanacak.


Yorumlar

  1. 01McLaren01  avatarı

    geçmişte almanyada, heikki hamiltona yol vermiş diyenin aklına şaşarım ve o yarışı bütünüyle tekrar seyretmesi tavsiyesinde bulunurum belki bazı beyinler bir kaç kez tekrar izleyince anlayabiliyordur. Massada mı yol vermiş? laf olsun diye konuşmayın eğer bulabilecekseniz adam gibi bir örnek bulun.
    bu arada FİA yı tebrik ediyorum birkez daha yüzümüzü kara çıkarmadığı için. takım emri uygulamanın cezası 100K paraymış hepsi bu. bizde abartmışız canım takım emri filan diye basit bir kuralmış sadece :)) baksanıza ceza yok. yakışır sana Fia. alnının akıyla sana verilen ismi hakediyorsun. "Ferrari İnternational Assistance"

  2. kova geçiş şansı tanımayınca alacağımız puan ile geçiş şansı tanıması ile kazanacağımız puan arasında dağlar kadar fark var ferrari geçiş olsada 43 puan aldı olmasa da
    hamilton şampiyon oldu ama bakalım alonso o 7 puan sayesinde şampiyon olabilecek mi?
    kova tutsa nolacaktı? bir tur sonra massanın yaşadığı akıbeti yaşayıp geçilecekti bu yüzden belki de nelsona yetişemeyecekti hamilton
    arada fark var ve ayrıca hamilton il takım veya takım ile kova arasında görüşme geçtiğine dair bir kanıt yok olsa fia yakamıza yapışırdı tıpkı sizinkine yapıştığı gibi
    ve ayrıca eminim biz o kadar kolay kurtulamazdık

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ahmet özdemir arkadaşımız paylaşmış gerçi ama bu video da herşey gayet net daha açık, tam viraja girecekken hamilton kova nın vites kutusunda zaten ikiside yavaşalamış ama ne hikmetse kova virajı yaış çizgisinden dönmek yerine geniş alıyor, arkasındaki alonso olsa ne yapardı diye bi sor kendine, sonra zaten bulursun cevabını, yer vermişmi vermemişmi, doğru ama sen haklısın takım emir vermemiş kendi isteğiyle bilerek vermiş zaten ikiside o tarihte reşit bireylerdi, bu koşullarda genelde mahkemelerde de herhangi bi ceza verilmiyor,zaten o zamanda mclaren e verilmemiş :)))
    Daha açık nasıl anlatılır bilemiyorum :)))

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @Alp Sys
    tabii canım, zaten kovalainen de arkada gözleri var aynada kullanmıyor hiç tamamen içgüdüsel bir şekilde virajı normal çizgisinden değilde dıştan dönmeye çalışıyor, nesini savunursun bilmem bunun, besbelli yer veriyor herif, fesubsanallah, başkası yapınca masum, ferrari yapınca suç, dünkü ceza açıklamasından hiç bişey anlamadığınız burda ortaya çıkıyor işte, adamlar ne dedi sırf bu tarz olaylarda öncekilere ceza veremediğimiz için ferrariye ceza veremedik diyorlar bir şekilde, sende diyorsun yok telsiz konuşması yok bilmem ne, allah aşkına telsiz konuşması olsa ne olur olmasa ne olur, eylem aynı eylem neticede…..

  5. burak bocek avatarı

    ahah komedi ya burda bir sürü insanı üzdün ey fia alacağın olsun bayram günü bu haber şimdi üzüldüm ya:) eee arkadaşlar hadi gidin biraz tecrübe edin sonra gelin burda ceza duasına çıkın hayırlı bayramlar cümleten geçmiş ola:)

  6. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Tüh yazık oldu insan sembolik de olsa bir ceza vermezmi boşa gitti umutlar..

    o kadar bekleyeni vardı ki bu kararın referandum vs hepsini geride bırakmıştı..

    eski defterleri karıştırmak istememekle beraber,diğer takımlar yapınca problem yok legal ferrari yapınca bir idam etmedikleri kalıyor çok yazık oldu inanın.

    Tüm bayramım zehir oldu.

  7. @ahmet özdemir

    O gösterdigin olayla ilgilide araştırma yapıldı ve o sırada mclaren takımının kovalainenle hiçbir konuşma yapmadıgı ortaya çıktı . Ayrıca o yarısı izlediysen hamiltonun herkesden 1.5 sn hızlı oldugunu bilirdin ve böyle saçma bir yorum yapmaktan kaçınırıdn diye tahmin ediyorum .

  8. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    aa ne büyük sürpriz, ferrari international assistance muhabbeti başlamış yine. ben vatandaşlık görevimi yapayım o zaman:

    http://www.youtube.com/watch?v=epI6u6uA8hM

    altta bi şey gördüm, "kovalainen zaten yavaştı yea" diyen adam var bunu savunmak için, o eğlenceliydi bak.

  9. yahu bu ne demek şimdi madem ceza yok sadece 100 bin dolar e ozaman hiç bir takım çekinmeden takım emrini uygulayacaktır.telsiz konuşmaları hiç bişi ifade etmiyorsa ''felipe fernando senden daha hızlı onaylıyormusun''bu bişi ifade etmiyorsa bunun gibi bin tane cümle kurarak plotların yeri deişebilir.çok ama çok saçma bi karar ..kangren olmuşsa parmagı keseceksin ya kuralı kaldıracaksın yada caydırıcı cezayı vereceksin. neymiş felipe takıma kızmış hadilan derler adama iyi ozaman buttun pit ekibine kızacak daha yavaş çalıştılar ben yavaşlıyorum :)) petrov pit duvarındaki ekip start finiş düzlügünde bana kötü baktı yok arkadaş ben yavaşlıyorum bu ne lan oyunmu oynuyoruz .

  10. Yavuz Balcı avatarı

    belki geçerdi belki geçemezdi. alonsonun buna ihtiyacı yok.bende bunu demek istiyorum. ilk geçiş denemesinde hayıflanması zaten insanları rahatsız etmişken bu şekilde geçmesi massayı haliyle olumsuz bir görüntü çizdi.

  11. Alonsunun almanya yarışında massayı sollayamayacağını düşünene bir tane taraftar çıksın,ben bir daha yorum yazmayacağım.(not herkül,massabest,ve ismi bende saklı birkaç kişi hariç:))

    Bazı olayların alonsoya ders olmasını bende istiyorum,bu sezon ben alonsonun çok hata yaptığını kabul ediyorum,buna rağmen alonso en kötü sezonunda bile massadan daha çok puana sahipse bu massanın sorunu.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım dilinde tüy bitti bizimde tüy bitti.bahsettiğin hafta sonu kovalainen değil adam herkesi sanki diğer adamlarda yol veriyormuş gibi geçti. buna alonsonun geçemediği massa da dahil. son 10 turda nelsonla yaklaşık 8-10 sn.farkı kapatıp onuda geçti. ayrıca kovalainen yol verdi diyorsun vicdan sahibi bir insansın. kovalainen yol vermedi diyelim lewis ağlarmıydı yoksa heikkiyi bir sonraki viraj girişinde geçermiydi.arada dağlar kadar fark var.

    birde olaya insani yönüyle bakalım. massa geçen sezon macaristanda hayati tehlike yaşamış ve ondan sonra ilk kez kazanmaya yakın. adamı resmen bitir sen.şimdi size soruyorum massa bu sezon daha güçlü olsa da alonsoyu zorlasa ve alonsoda daha konsantre yarışsa hoşunuza gitmez mi ? tek yarışlık değerlendirmeyin olayları.

  13. Bu arada eksik saymışım 22 değil 26 üyeymiş komisyon, bir bilgi hatası düzenleyeyim. Başkan, başkan yardımcısı ve başkan toplamı 9 kişi + 14 kişi ülke temsilcisi + 3 kişi diğer temsilciler (aralarında Bernie Ecclestone da var)…

  14. Pardon todt savcı değil,hakim olacaktı:)

  15. Türkiyede ki f1 taraftarı ortalama en az lise,hatta yüzde doksanı üniversite mezunu olsuğunu tahmin ediyorum,buna rağmen fia nın ferrari ile ilgili kararını alıp jean todt'a bağlayanlara hayret ediyorum,sanki fia mahkeme salonu todta savcıymış gibi yorumlar yapılıyor,böyle düşünenlere birde ben açıklayayım,fia da karaları tek bir kişi vermiyor,nasıl ki anayasa mahkesi ya oy çokluğuyla yada oy birliğiyle karar alıyor,fida öyle,kurul üyelerinin oylarıyla karar alınıyor.

    Bazı arkadaşlarda yok efendim sporun yüz kızartıcıymış yok bizi keriz yerine koydu,mc laren kovailanen'e hamilton senden daha hızlı dediğinde dikkatinizi çekmiyorda ferrari söyleyince mi spora darbe oluyor,diye sormaktan dilimde tüy bitti,o yüzden sormuyorum artık.

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    en doğrusu f1 demek ferrari demek

  17. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ceza Alacagini Bekleyen Birisi Var Miydi Ki 😀

  18. diğer takım taraftarları yine şu pankartı asacaklarmış 😀

    fia = ferrari international aid (uluslararası ferrari yardımı)

  19. yapılacak birşey yok. Sanmıyorum ki "bizim takım, takım emirleri uygulamadı" diyebilecek bir ferrari taraftarı olsun… Yine de ceza beklemiyorduk, öyle de oldu çünkü bu zamana kadar ben bu cezanın verildiğini hiç görmedim. Bu olaya verilmediyse de, verileceğini hiç sanmıyorum. Fia artık şu maddeyi çıkarsa da, şu tartışmalar olmasa…

  20. Alonso taraftarları ve bazı Ferrari'ciler için sevindirici bir haber olduğu kanaatindeyim. Doğal olarak ceza gelmesini isteyenler ve karardan memnun olmayanlar da olacaktır.

    FIA'nın ek bir ceza vermemesiyle Ferrari'ye, takım emirlerini “Ferrari'nin uyguladığı şekilde yapmanın cezasının” "takım emirleri kuralı bir daha görüşülene kadar" 100 bin dolar olduğunu görmüş olduk.

    Sportif kuralların 39.1 maddesini tekrar tekrarlamak isterim: Team orders which interfere with a race result are prohibited. Yani Türçke’ye çevirirsek “yarışın sonucuna etki edecek takım emirleri yasaktır.” Ama çeşitli yöntemlerle takımlar yarışın sonucuna etki edebiliyor, yani “yarışı manipule edebiliyordu.” Yani yarışın manipule edilmesi ve sonuçlara etki edilmesi bu kuraldan sonra da olmuştu. Göstere göstere yapınca, çaktırmadan yapınca, sezon ortasında yapınca, sezon sonundan yapınca; hepsi fiilen takım emri ve sonuca müdahale ediyor ki.

    Bu yüzden FIA’nın bu kuralı tekrar gözden geçirmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Şu an kuralın anlamı hala bulunmakta, eyleme bir ceza geldiği için. Ancak takımlar kuralın etrafından dönerek çiğniyorsa o kuralı, pek de sağlam bir kural değildi – değilmiş demek ki.

    Konunun dışına çıkmadan WMSC’nin içinde İngiltereden, Tanzanya’ya kadar olan ülkelerin temsilcilerinin bulunduğunu (sanırım bunlar federasyon başkanları o ülkenin çünkü İspanya’nın temsilcisinin İspanya motorsporları federasyonu başkanı olduğunu biliyorum) tespit etmeliyim. Ferrari’nin bu kadar elemanı (22 üyeden oluşuyor) satın alması pek mümkün gözükmüyor. Tamam FIA’nın Ferrari’ye bazı konularda taviz verdiği ortaya çıkmıştı. Ancak şu an FIA = Ferrari olayı gözükmüyor.

    Tam sağlıklı bir yorumu resmi bir FIA metni gelince yapalım artık. Neden böyle bir karar verilmiş tam olarak öğrenmiş oluruz hem.

    Şimdilik FIA’nın sitesinde “raporların, açıklamaların, dökümanların derinlemesine incelemenmesinden sonra yargı; hakemlerin verdiği 100bin dolar para cezasını onaylamaya karar verdi.” diye bir açıklama var. Tam metnin 9 Eylül günü yayımlanacağı da eklenmiş.

    Son olarak, iyi bayramlar dilerim.

  21. Yine saçma sapan Fia=Ferrari diye konuşmaya başlamış bazılar. Bıktık artık bu çocukça muhabbetlerden. Keşke Almanyada aldığımız puanlar silinseydide şu kişilere malzeme olmasaydık.

  22. Tabii öküzün altındaki buzağıyı öldürüp sonra buzağıyı arayanlara hiçbir şey yapmamış gibi sizin buzağı başka bir öküze kaçtı demek nasıl birşey bilemiyorum. belki de böyle diyenlere hergün bayramdır, kimbilir?

  23. Caydirici bir ceza gelmeli ya da bu yasak ! kaldirilmali.Bu arada herkesin Ramazan bayramini kutlarim.

  24. Arkadaşlar Jean Todt bu olayın başında yok sırf bu eleştirilerin de önüne geçmek için…

    "sonuçları manüple edilmiş yarışları izlemek"
    İşte bundan daha kötü bir şey olabilir mi.
    Hadi sanayi felan dedik bazı şeyleri geçtik de insanlar böyle oldukça ne diye izleyecekler ki bu olayı. Yarışmak kelimesinin içinin doldurulamadığı şey ancak dönüp duran araçlar olmaz mı.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bayramınızı kutlar esenlikler dilerim.İnşallah monzaya giderken bu haber iyi gelir.Beklenen oldu.Bu haberle Öküz altında buzağı arayanlar için bayram bile zehir olacaktır.

  26. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Sanki başka takımlar yapmıyomuş gibi konuşuyosunuz ya.. Herkes gizli yapıyo bu işi Ferrari açık yapınca vayy kıyamet kopuyo , yok jean todd lafları dönmeye başlıyor.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adamdaki nefrete bak ya.İnsan bir bayram tebriği falan yapar.Al laudanı da git.

  28. Niki Lauda: Alonsonun bir karakteri olduğunu düşünmüyorum.

  29. Her ne kadar Almanya yarışında yapılan hareket çok çirkinse de Ferrariye ceza çıkması halinde durum o kadar çirkin olurdu. Çünkü bir sürü takımda, takım emirleri var belki Hrt de buna dahil. Birileri bu işi gizli gizli yaparken birilerinin açık açık yapması birini ak diğerini kara yapmaz. Sonuçta ikisi de aynı haltı yapmış oluyor. Ve de yapmaya devam edecekler, buna bir çözüm de bulunamaz. Üzüldüğüm tek nokta Massaya yapılan haksızlıktı. Daha sezonun yarısındayken de birinci ikinci pilot uygulaması yapılmaz ki. Massa da yer vererek bunun daha önceden bu konu hakkında anlaşma yapıldığı gösteriyor. Yani alan memnun satan memnun gözüküyor. Bize de sonuçları manüple edilmiş yarışları izlemek kalıyor.

  30. alınması gereken karar alınmış. artık bizim için ya tamam ya da devam yarışı olan monza ya odaklanmalıyız.

  31. Şoktayım … Yuh be kardeşim beee bu kadar mı taraflı davranılır . Belliydi zaten jean todt açıklamarı fln ferrarinin bir planın oldugunu gösteriyordu . Yoksa 30 yıllık ferrarinin teknik patronu vs… çıkıda ferrari ceza alcak demezdi heralde

    FİA=Ferrari İnternatiol Asisstance
    Reno takımının keşfetti bu isim tam anlamıyla herşeyi açıklıyor.

  32. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    2002 nin mimarı Fia başkanı ceza vermez tabi . Yalnız Alonso acaba nasıl bir savunma yaptı onu merak ediyorum 🙂

  33. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    f1 tarihin alnına atılmış kara bir leke…f1 daha da kötüye gittine bir kanıt…müthiş mücadelenin tadını kaçıracak acı bir tat…daha söylenecek çok söz var ama ferrari işte sözü herşeyi ifade ediyor…fia kendi başına bela aldı bundan sonra gelişecek olan olayları dizginleyebilecek mi bakalım…hepimiz izlicez ve görecez aynı 2002 de yaptığımız gibi aynı almanyada yaptımız gibi sağdece izlicez… gözümüzün içine baka baka yalan söylemelerini izlicez…

  34. ferni_ enise avatarı

    yeehuuu 😀

  35. Hiç hesapta yokken mc laren spa da kazandı,aynı şekilde ferraride monzada kazanırsa son günlerde hem futbolda hem basketbolda sevinç manyagı olduğumuz gibi birde formulada oluveririz,dondurmam gaymak:)

  36. FIARRARI ıste !!!!!!
    ıtırazı olan??

  37. FIARRARI ıste !!!!!!
    ıtırazı olan??

  38. 2002'deki birçokları, bizim gibi…

  39. Gösterinin ortasına sokulmuş bu çirkinlik, mücadelenin önüne koyulmuş bu açık frenin düzeltilmesiyle ilgili
    zaten büyük bir umut yoktu sadece bir acaba çekiyorduk içimizden belki.

    F1 tarihinde onlarca kez takım emirleri uygulanmış olmasına rağmen Michael-Rubens olayı niye patlama yapmıştı,
    niye bu kadar tartışılmış defalarca eleştirilmişti niye spordan, mücadeleden dem vurulmuştu. Hepsinin bir haklı tarafı vardı ki aynen bugün olduğu gibi. Yani şunla bunla bir tutulmaya, denk düşürmeye gerek yok o günki olay ne kadar kötü ise bugün ki de enaz o kadar berbat, kötüydü. Sağolsun ki bu işin başındakiler yine göz göre göre 1,5 milyar insanla dalga geçilmesine göz yumdular, üzeltilmesine yönelik hiç bir şey ortaya koyamadılar. Ve bundan önceki bir çok davalık olayda ki gibi bugün de buyrun gelin inanın bu yönetim ve insanlara…

    Rezil bir olaya imza attık, dublenin keyfini süremedik, yaklaşan mücadelenin keyfini süremedik, ikinci defa bu işi
    yoluna yordamına uyduramadık rezil olduk ve ben o gün tribünlerde ki ispanyol taraftarların hoplayıp zıplamadığına şahit oldum aynen 2002'deki.

  40. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    5-6 gün önce zaten bunun olucağını söylemiştik bir kişiye veya kuruma aynı sebepten dolayı 2 kez ceza verilemez ceza değiştirilebilir ama ceza verildi ve ödendi + başka verilcekmi diye konuşuldu zaten başka verilemezdi kayıtsız kalmadık demek için çağırılar konseye umarım italya da duble yaparız ve rahatlarız her nekadar gerçekleşme ihtimali %10 civarı olsada tabi duble yaparsak kazananın kim olucağını herkes biliyor :)) ŞAKAYDI

  41. Normal bir karar ceza yerinde olmazdı. Çünkü Alonso Renault da yarışırken 2005 Türkiye GP sinde Fisi aynı bu şekilde yerini vermişti orda birinciliği vermiyordu ikinciliği veriyordu sadece. O zaman hiç bir olay çıkmamıştı.

    Takım emirlerini yasaklıyacaksan daha kesin bir kural koymak gerek. Takım emri bence Lauda nın sözüne katılarak(bu ay ki F1 Racing de) bir pilotun matematiksel şansı kalmayınca yapılmalı.

  42. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tühhhh , kimse kahrından ölmez umarım şimdi….
    Gayet isabetli bi karar olmuş eğer doğruysa….
    ne yani çaktırmadan (ki herkez çakıyorda-hani yakıt tasarrufları filan-, bu gibi olayları çakmayacak kadar saf olanlar zaten izlemesin f1) yapılana ceza veremiyorsani, bunada veremezsin, suç suçtur çaktır çaktırma, adil bi karar olmuş….

  43. Ceza verilmiyorsa takım emri yasağını kaldırıyor demektir.
    Ramazan bayramınızı kutlarım.
    Bir de siteyi actıgımda diger üyelerin sayfası acılıyor,yanlış anlamalara sebebiyet verebilir düzeltirseniz iyi olur.

  44. Yavuz Balcı avatarı

    hız anlamında da gayet iyi olmuş site.

    habere gelirsek resmi açıklamayı bekleyelim diyeceğimde zaten bir şey çıkmaz. ben yalan beyandan ceza bekliyordum ama demekki bu olay gayet inandırıcı gelmiş sevgili konseye 🙂

    önümüze bakmakta fayda var. fazla üstünde durmamak lazım.

  45. Bence Renault'a verilen askıya alınmış ceza gibi cezayla taraftarları kandırmaktansa bu şekilde açıkça ceza vermemek daha dürüst geliyor.

  46. Yavuz Balcı avatarı

    herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun.

    ayrıca ben sitenin bu halini daha çok beğendim. elinize sağlık.

  47. sertuğ, taa ne zaman olayı bugüne taşıyorlarsa ve yaşananlar çok açıksa ne bileyim biraz daha para cezası ya da askıya alınmış bilmem ne cezası gibi bir şey olmalıydı. insanların güveni hep gitti şimdi.

    kalpazan aslında daha kolay. son 25 haber hem haber sayfasında hem de manşetin altında sırayla dizili. alışması güç olabilir biraz ancak performans anlamında çok kazandırdı düzelemeler. ve geri dönüşü yok şimdilik

  48. Bu habere şaşıran var mı ?!

    Bu arada hepinizin Ramazan Bayramı kutlu olsun :)) Umarım bu sefer insanlar yollarda kaza yapmadan sağ salim gidecekleri yerlere ulaşır da bayramımız hüzünlü geçmez 🙂

    12 Dev adam da bugün maçı kazananırsa çifte bayram yapmış olucaz 😉

  49. Apocan zaten 100.000 dolarlık göstermelik bir ceza verildi zaten. Kaldı ki sen de iyi biliyorsun kural kitabıda takım emrinin sadece yasak olduğu yazıyor ve buna karşın yaptırımı konusunda en ufak bir açıklama yok. Sadece sporun adının lekelenmesi ile ilişkilendirilerek ceza verilmeye çalışılıyor. Kaldı ki elde net bir kanıt yok, telsiz konuşmaları hiçbir şey ifade etmiyor. Ama bundan sonra takım emirleri için net bir kural olmalı, ya yasaktır ya da yasal. Daha caydırıcı yaptırımlar olmalı.

  50. Ya arkadaşlar sitenin bu anasayfasını değiştirin yahu soğuttunuz adamı çok karmaşık olmuş haber bulunamıyor eski haline geri dönsün bu kadr insan boşuna söylemez her halde

  51. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Skandal . O zaman takım emirleri uygulamada yasak değil artık .

  52. Zaten belliydi ne bekleniyordu ki.ama ben ağır olmasada daha caydırıcı bir ceza beklerdim en azından para cezasının daha fazla olması daha makbule geçerdi

  53. hani insan yalan yere de olsa göstermelik bir ceza verir değil mi

  54. Dağcan Seven avatarı
    Dağcan Seven

    oley 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir