FIA, Takım Emirleri Kuralını Tekrar Görüşecek

yazar:

kategori:

Bugün Dünya Motor Sporları Konseyi’nde Ferrari’nin Almanya yarışında yaşananlardan dolayı ceza almaktan kurtulmasının ardından FIA, ilgili kuralın gözden geçirileceğini söyledi.

FIA, toplantının ardından yaptığı açıklamada Ferrari’ye verilen 100.000 dolarlık cezanın geçerli olduğunu ve bunun yanında Ferrari’nin bugünkü mahkemeyle ilgili FIA’nın yasal harcamalarını ödemeyebileceği belirtildi.

FIA’dan yapılan açıklamada “25 Temmuz 2010 tairihinde Almanya yarışında hakemler Scuderia Ferrari takımının takım emirleri yasağını delerek yarış sonucunu etkilediğini belirlediler ve 100.000 dolar para cezası verip dosyanın daha fazla cezanın gerekli olup olmadığının belirlenmesi için Dünya Motor Sporları Konseyi’ne gönderdiler.”

“Dünya Motor Sporları Konseyi’nin Karar Kurulu, 8 Eylül 2010 tarihinde bu konuyu incelemek için olağan üstü toplandı.”

“Tüm verilerin, açıklamaların ve getirilen dökümanların derinlemesine analiz edilmesinin ardından Yargı Kurulu hakemlerin 39.1 maddesinin ihlali nedeniyle vermiş olduğu 100.000 dolarlık cezayı doğruladı ve FIA’nın yaptığı harcamaların da ödenmesine karar verdi.” sözlerine yer verildi.

Bunun yanında Formula 1’in takım emirleri yasağını tekrar görüşmesi gerektiğini de belirtti.

Ferrari ise FIA’nın kararını hoş karşıladı ve artık bu hafta sonu kendi evlerinde güçlü bir sonuç almaya odaklandığını belirtti.

Takımdan yapılan açıklamada “Ferrari, FIA Dünya Konseyi’nin Almanya yarışı ile ilgili vermiş olduğu kararı kabul etmiştir ve konseyin, bugünkü görüşmelerin ardından kurulun 39.1 maddesinin tekrar görüşülmesine karar vermesinden memnundur.”

“Artık önümüzdeki hafta sonu Monza pistinde gerçekleşecek İtalya yarışındaki pist üstü aktivitesine odaklandık.” sözlerine yer verildi.

FIA, bugünkü toplantı ile ilgili tam açıklamayı yarın yapacak.


Yorumlar

  1. Tam geyik bu FIA..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir