Alonso Sıradaki İki Yarışta Puan Kaybetmek İstemiyor

yazar:

kategori:

Sıradaki iki yarışta puan kaybetmesi halinde şampiyonluk umutlarının söneceğini düşünen İspanyol pilot yine de sonuna kadar şampiyonluğun peşini bırakmayacağını belirtiyor.

Monza’da konuşan Alonso, “Elbette şampiyonanın bitmesine ne kadar az yarış kalırsa, kötü bir hafta sonu geçirdiğinizde o kadar fazla sorununuz var demektir. Bu hafta sonu belki son şansımız değil ama iyi puanlar almak için son şanslarımızdan biri burada ya da Singapur’da olacak.”

“Bitime altı yarış var ve ben bu yarışların hepsinde podyumda olduğunuz ve bazılarını kazandığınız sürece son yarışa şampiyonluk adayı olarak girebileceğinize inanıyorum.”

“Hâlâ öyle ya da böyle bir şansımız var. Monza’nın önemli bir yarış olduğunu biliyoruz ve Singapur da öyle. Yarış dışı kalırsak ya da bir sorun yaşarsak muhtemelen bu son şansımız olur ya da şampiyonluğa elveda deriz.” dedi. 

Alonso, “Spa’dan önce herkes arasındaki fark oldukça azdı. Bir yarışın ardından fark arttı. Ama yarıştan yarışa işler çok çabuk değişebiliyor. Bu sene yeni puanlama sistemiyle her şey değişebilir. Bizim hedefimiz altı yarışı en iyi seviyede, yapabileceğimiz en seviyede tamamlamak. Sonrasında neler olacağını görürüz.” diye devam etti.

Ferrari pilotu, Monza’daki şansları konusunda iyimser ve Ferrari’nin Belçika’da neden beklenildiği kadar güçlü olamadığının incelendiğini belirtti.

“Burada rekabetçi olabilmeliyiz. Spa bize beklediğimizi vermedi.  Orada sergilediğimiz performans beklediğimiz kadar iyi olmadı. Bazı değişiklikler yaptık ve Spa’da neler olduğunu analiz ettik ve sanırım sorunların bazılarını anladık. Buraya da Monza’ya daha uygun bir paketle geliyoruz.”

 


Yorumlar

  1. singapur dan ümitliyim ama monza için mc laren ni daha avantajlı görüyorum. belki burda bi 2. lik singapurda 1. lik bize tekrar şampiyonluğu mümkün kılabilir

  2. " Spa bize beklediğimizi vermedi. Orada sergilediğimiz performans beklediğimiz kadar iyi olmadı."

    Eğer diaz aracı finishe ulaştırsaydı, evet performans hakkında bir yorum yapma hakkı olurdu.

    Ancak yarışı basit hatayla noktalandıran biri "sergilediğimiz performans" gibi çoğul bir cümleyi kurmamalı. "sergilediğim performans" demeli, birinci tekil şahıs içerikli cümle kurmalı.

    Galibiyette "magnificent", mağlubiyette biz.

    Ayrıyetten biz derken sadece kendi performansından değil takımın diğer üyesinin 4. lüğünden de bahsetmeli. sanki takım sadece kendisinden imal gibi konuşmamalı.

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kırılma noktası burası alonso bu yarışta en kötü podyumda bitirmezsen şampıyonluk iice zora girer umarım bu yarışı alırız spaya en büyük favori ferrari gelmişti ama mclaren akzandı burayada en büyük favori mclaren geliyo inş biz kazanırız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir