Button: "Şampiyonluk Çok Uzak Değil"

yazar:

kategori:

Spa’da Vettel ile Button kazası ve Alonso’nun yarış dışı kalmasının ardından 5 kişilik mücadelede, Hamilton ve Webber öne çıktı ama Button, umutlarının azalmadığını söyledi.

Button: “Ön sıra ilen üçüncülük arasındaki fark hakkında bu kadar çok konuşma olması inanılmaz. Ama bu konuşmalar sadece 2 haftadır var, çünkü sadece bir yarış, şampiyonayı bu kadar değiştirdi.”

“Kolayca tersi de olabilir. Sadece önde olanların kötü bir yarış çıkarmasına bakar. Burada otururken liderlerin bir kaza yapmasını, puan alamamasını ve dayanıklılık sorunları yaşamasını beklememiz gerektiğini düşünmüyorum. İhtimaller var ve çıktığımız her yarışta zafer için mücadele etme gereğimiz de yok”

“Geride yeteri kadar puan kalmayana kadar oyun bitmemiştir. Ön grup oldukça karışık ve sizin de gördüğünüz gibi bu sene birçok olay oldu. Hâlâ oyun devam ediyor.”

Button ayrıca McLaren’in geri döndüğünü ve sadece Monza’da değil, diğer pistlerde de hızlı olacağını söyledi.

Button: “Spa’ya bakarsanız aracımız çok iyi görünüyordu. Düşük yere basma kuvvetinde verimli bir araç. Bu yüzden burada rekabetçi olmamamız için herhangi bir neden yok. Önler mücadele etmeliyiz. Her şey bunu işaret ediyor.”

“Şu anda güçlü bir konumda olduğumuzu hissediyorum. Araç çok iyi çalışıyor. Üstteki takımlar kadar rekabetçi olamadığımız birkaç zor yarış geçirdik ama Spa’ya bakarsanız, bizden daha hızlısı yoktu”

“Aracı geliştirmede takım harika bir iş çıkardı. Sezonun geri kalanı için bu olumlu bir şey. Aracı çok geliştirdik ve Singapur’a olumlu bir şekilde gideceğiz, rekabetçi olabiliriz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz ama burasının bizim için iyi bir pist olduğunu da biliyoruz”

Button, İtalya’daki yarış için F-kanalı kullanıp kullanmamada henüz kesin kararı vermediklerini ekledi.

Button: “Hâlâ emin değiliz. Simülatörde çok test yaptık ve birçok ayar çalışması gerçekleştirdik ama hâlâ bilmiyoruz. Bu yüzden bekleyip görmemiz gerek.”


Yorumlar

  1. kesinlikle bu spora her açıdan son derece yakışıyor onu görmekten mutluyuz her ne kadar yerinde Kimi yi görmeyi şiddetle istemiş olsamda :))

  2. Bu ayki F1 Racing'de de denildiği gibi takıma büyük bir sükun getirdi. Bundan Hamilton'da pay aldı, bu yadsınamaz.

    Ve önümüzdeki sene artık kıdemli bir McLaren pilotu olarak bize çok farklı bir Button izleteceği ve tarihi bir takım içi rekabetin yaşanacağı aşikar. Tabii kimse Prost-Senna rekabetine yaklaşamaz ama tüm zamanların en iyi 2.sini izleyebiliriz.

    İnanılmaz bir saygı duyuyorum bu adama, inanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir