"Takım Emirleri Yasağı Kalkarsa Sorun Çözülür"

yazar:

kategori:

Çarşamba günü FIA, Ferrari’nin Almanya’da yaptığına daha fazla ceza verilip verilmemesi gerektiğini görüştüğü toplantının ardından takım emirleri kurallarını tekrar gözden geçirebileceğini açıklamıştı.

Ferrari, Almanya’daki yarış sonrasında 100.000 Dolar ceza almış ve daha fazlasının gerekli olup olmadığını görüşülmesi için Dünya Motor Sporları Konseyi’ne havale edilmişti.

Konseyde takıma para cezasının ötesinde bir yaptırım uygulanmaması kararı alındı ve Jean Todt, ellerinde yeterli delilin bulunmadığını belirtti.

Ferrari’ye ilave bir ceza verilmemesinin ardından McLaren pilotu Jenson Button, kurallara açıklık getirilmesi konusunda FIA’ya çağrıda bulundu

Button: “Açıkçası bu bize bağlı değildi. Bu yüzden pilotlar olarak bu durumda bizim fikrimiz önemli değil; karar, yönetim kurulu olan FIA’ya bağlı”

“Ama önemli olan şeyi kurallarda açıklığa sahip olmamızdır. Hepimiz aynı kurallar altında çalışıyoruz. Kilit nokta bu”

Perşembe günü Alonso, artık bu tartışmalardan sıyrılmak istediğini söyledi.

Alonso: “Çoktan Monza’ya yoğunlaştığımızı düşünüyorum, kurulu vaziyetteyiz. FIA’nın kararının farkındayız ve buna saygı duymamız gerek. Bu bizim için artık geçmişte kaldı ve bu hafta sonuna yoğunlaşıyoruz”

“Çalışma arkadaşlarımın söylediği gibi Almanya meselesini Ağustos tatilinde zaten çok fazla konuştuğumuzu düşünüyorum. FIA’nın kuralları uygulamaya çalışmasından ve kurallar çerçevesinde tam net olmayan bir şey olduğunda buna açıklık getirmeye çalışmasından memnunum.Böylece daha net olabiliriz. Herhangi özel bir duygu yok”

Lotus pilotu Jarno Trulli ise takım emirleri yasağının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Trulli: “Bana göre takımlar bu sporda, futboldaki gibi fazla dikkate alınır. 11 oyuncu yerine pistte 2 pilota sahip olduğunuz doğru ama sonuçta strateji ve toplanan büyük miktardaki verilerle hazırlık yapılıyor. Ve strateji, çok önemli bir rol oynuyor”

“Takım stratejisini uygulamak, bu işin bir parçası, bu sporun bir parçası. Bana göre federasyon, takım emirlerine engel olmamalı. Bu bir spor, evet. Ama bir işe dönüştü ve takımlar, aracın gelişimi, pilotların kazanması ve sponsorlarını tanıtmaları için büyük paralar harcıyor.”

“Hockenheim’de olanları görmek, taraftarları üzdü, doğru. Ama bu, işin bir parçası. Burayı artık spor olarak göremezsiniz, belki de farklı bir şekilde Hockenheim’deki kadar açık olmasa da yine de oluyor. Bu kurallar varken bile birçok takım bunu daha önce yaptı”

“Pilotların mücadele etmesine izin vermeliler ve kimin kazanacağına ya da kimi destekleyeceklerine takımın karar vermesine müsaade etmeliler”

Renault’tan Robert Kubica, yasağın kalkması halinde kuralın netlik kazanacağını söyledi.

Kubica: “Bu takım emri kuralından kurtulma konusunda; her iki yolun da iyi olduğunu düşünüyorum. Kurallar vardı ve geçmişte takım emirleri çok defa oldu, kimse fark etmedi veya şöyle diyelim: Hockenheim’deki kadar açık değildi”

“Kural olmadan durumun daha kolay olacağını düşünüyorum. Pek saklamak zorunda kalmayacaksınız. Kural kaldırılmasa da takım arkadaşların yerini değiştirmenin çok yolu var”


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    konu hakkında son zamanlarda verilmiş en mantıklı demeçleri yine bu işin asıl aktörleri olan pilotlar vermiş, gereksiz bi kural, kaldırılması en akıllıca olanı gibi duruyor, zaten kimse uymuyor vede cezada uygulanamıyorsa ne gerek var değilmi;?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir