Pilotlar, 20 Yarışlık Takvimden Memnun

yazar:

kategori:

Çarşamba günü yapılan Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısından 2011 sezonunun ön takvimi yayınlandı ve takvimde 20 yarış olduğu görülüyor. Bu, gelecek sene Formula 1 tarihinin en uzun sezonu olacağı anlamına da geliyor.

Şu ana kadar en uzun sezonlar, 19 yarışa sahip 2005 ve 2010 sezonları olmuştu. Bunun yanında Avrupa yarışlarının da Türkiye ile başlaması Formula 1 sezonunda yeni bir yenilik olacak. Avrupa yarışları genelde İspanya’da başlıyordu.

Rubens Barrichello “Dürüst olmak gerekirse takvimi görünce oldukça mutlu oldum çünkü yarışlar bu şekilde daha iyi yansıtılıyor ve bu sene bir ay bir yerde kalıp sonra tekrar dönmek ve eve gelip 2 gün sonra tekrar dönmek oldukça yorulmamıza neden oldu.”

“Eğer 20 yarış olursa o zaman 2 hafta Asya’ya gidip ardından tekrar Brezilya’ya uçmak ve sonra Abu Dhabi’ye dönmek daha iyi olacak bu yüzden takvim bizim için daha açık oldu.”

“20 yarış olması mı? Ben her zaman 30 yarış ve hiç test olmamasını istediğimi söyledim çünkü bunun daha ekonomik ve keyifli olacağını düşünüyorum. Eşime 15 sene daha yarışabileceğimi söyledim… Bundan hoşlanmadı ancak hiç test olmadan ve daha fazla yarışla her şey benim istediğim gibi oluyor!” dedi.

Jarno Trulli “Rubens’e katılıyorum. Yarışlardan hoşlanıyorum ve açıkçası takvimin daha düzgün bir şekilde oluşturulması daha etkili ve çalışmamız için daha kolay çünkü şu anda bizi strese sokan yarışın kendisi değil, düzgün bir takvim olmadığı için seyahat etmek.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir